يکشنبه ۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۶
کد مطلب : 98271

مراسم تحلیف و چند نکته

در نهایت ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ فرا رسید و ۸ سال ریاست جمهوری باراک اوباما پایان یافت و دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد. وی به عنوان مستاجر جدید کاخ سفید در حالی پا به عرصه سیاست نهاده است که مراسم تحلیف وی و نیز سخنان وی در مراسم تحلیفش بیانگر نکاتی قابل توجه است. یک نکته مهم شکاف سیاسی در داخل آمریکا است چنانکه در مراسم تحلیف دهها سناتور دموکرات حضور نیافتند و سران سابق کاخ سفید از جمله اوباما نیز استقبال گرمی از ترامپ نداشتند. نکته دیگر نوع واکنش‌های مردمی است. اعتراض‌های مردمی و البته سرکوب ‌آنها به عنوان اعتراض به ساختار آمریکا امری قابل توجه است. هر چند که این اعتراض‌ها به عنوان اعتراض به ترامپ عنوان شده اما نوع شعارها و مطالبات مردمی نشانگر اعتراض‌ آنان به وضعیت حاکم بر کشورشان که وضعیت نژادپرستانه حاکم بر آمریکا از دلایل اعتراض‌های مردمی است. نکته مهمی که در باب رفتار مردم آمریکا باید در نظر داشت نارضایتی از ۸ سال ریاست جمهوری اوباما و نیز ناامیدی از دوران ترامپ است که موجب شده تا دیگر مردم به شعارهای تغییر اعتنایی نداشته و همچون سال ۲۰۰۹ به خیابان‌ها نیامدند چه برای بدرقه اوباما چه برای خوش آمدگویی به ترامپ. شاید بتوان گفت رفتار مردم آمریکا نوعی هشدار به ترامپ است که در باب سیاست‌های جنگ‌طلبانه و پیامدهای آن برای آمریکا با عنوان عملکرد دوران اوباما و بوش درس عبرت بگیرد.
بسیاری بر این عقیده‌اند که ترامپ در عمل باید ادعاهای خود در مبارزه با داعش را اثبات نماید و رویکرد منطقی به سوریه و عراق و حمایت از آنان در مبارزه با تروریسم بخشی از این رفتار می‌تواند باشد. نکته دیگر مواضع ترامپ در سخنرانی روز اول کاری‌اش به عنوان رئیس جمهور است.
شواهد نشان می‌دهد سیاست ترامپ بر اساس اصل کج‌دار و مریز استوار است که محور آن را نیز قرار دادن جهان در ابهام در قبال سیاست‌های وی است. ترامپ با این رویکرد به دنبال خرید زمان برای مسلط شدن بر امور داخلی و داخلی است. ترامپ فضایی ابهام برانگیز از خود به نمایش گذاشته تا کشورها در میان مولفه تعامل و تقابل معلق نگاه دارد در حالی که در ظاهر شعار تعامل با تعامل کنندگان با آمریکا را سر می‌دهد. بسیاری از ناظران سیاسی بر این امر تاکید دارند که ترامپ با این سیاست‌ها نمی‌تواند به فریب جهان بپردازد و باید با درس گرفتن از دوران اوباما که دنیا فریفته شعار تغییرش نشد به جای هوچی‌گری و سیاست‌های چندگانه تغییری عملی در سیاست‌های آمریکا ایجاد و از سیاست سلطه‌گری آمریکایی دست بردارد. به هر تقدیر می‌توان گفت بحران‌های اقتصادی در داخل و شکاف گسترده در جامعه آمریکا و بی‌اعتمادی مردمی به سیاست‌مداران و البته عدم اعتماد جهانی به آمریکا، چالش اصلی ترامپ است که می‌تواند عمر ریاست جمهوری وی را کوتاه سازد.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcgqx9y.ak97u4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی