?>?> بی توجهی به چمدان‌های پر پول | سیاست روز
سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۱
کد مطلب : 100611
سیاست روز روند رشد گردشگری در ایران را بررسی می‌کند؛

بی توجهی به چمدان‌های پر پول

بی توجهی به چمدان‌های پر پول

هرچند شورای جهانی سفر و گردشگری (WTTC) پیش‌بینی کرده بود که سال ۲۰۱۷ برای گردشگری ایران رشد خوبی به همراه خواهد داشت و تعداد گردشگران ورودی با رشد ۶/ ۱۱ درصدی را تجربه کرده و به رقم ۵ میلیون و ۵۳۱ هزار نفر خواهد رسید اما وجود برخی مشکلات و معضلات منجر به آن شده که فعالان این عرصه همچنان با ابهام وناباوری به این اتفاق بنگردند.
این اتفاق درحالی رخ داده که طبق اسناد و مدارک تدوین شده در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله تعداد گردشگران ورودی به ایران تا سال ۲۰۲۰ باید به رقم ۲۰میلیون گردشگر برسد. رقمی که در مقایسه با رقم کنونی که وجود بیشتر یک آرزو و آمال است تا برنامه در دست تحقق.

آیینه آمار
براساس آخرین گزارش‌های «سازمان جهانی گردشگری» و «شورای جهانی سفر و گردشگری»، صنعت گردشگری در حدود ۱۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان یعنی چیزی در حدود ۷ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار آمریکا را شامل می‌شود. در حال حاضر، ۲۸۳ میلیون و ۵۷۸ هزار نفر به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در فعالیت‌های گردشگری شرکت دارند. به‌عبارت دیگر، از هر ۱۱ شغل در سطح جهان، یک شغل در ارتباط با گردشگری است.
آمارهای جهانی این نکته را حکایت می‌کند که شمار گردشگران بین‌المللی هم در حال افزایش است به طوریکه میزان گردشگران ورودی در کشورهای جهان از ۲۵ میلیون نفر در سال ۱۹۵۰ به یک میلیارد و ۱۸۶ میلیون نفر در سال ۲۰۱۵ رسیده است. علاوه بر رشد تعداد گردشگران بین‌المللی، میزان درآمدهای ناشی از گردشگری نیز در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است؛ به‌طوری که میزان درآمد ناشی از گردشگری بین‌المللی از ۲ میلیارد دلار در سال ۱۹۵۰ به یک‌هزار میلیارد و ۲۶۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش یافته است.
البته نکته جالب توجه در این میان آن است که کشور ایران با حجم بالای ظرفیت‌های خود در زمینه جذب گردشگر و توریست متاسفانه طبق آمارها با مدنظر قرار داشتن شاخص «رقابت‌پذیری سفر و گردشگری»در میان ۱۴۱ کشور، رتبه ۹۷ را دارد و گفته می‌شود که در میان ارکان رقابتی

موجود، بهترین عملکرد ایران متعلق به رکن رقابت‌پذیری قیمتی با رتبه یک است و ضعیف‌ترین عملکرد به رکن محیط کسب‌و‌کار و رکن زیرساخت خدمات گردشگری، با رتبه ۱۱۹ است ضمن اینکه این آمارها اعلام می‌کنند که نقش گردشگری در تولید ناخالص داخلی کشور در حال افزایش است؛ به طوری که این شاخص از ۲۷میلیارد و ۳۴۱ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ به ۴۹میلیارد دلار در سال ۲۰۲۶ خواهد رسید.
درد دل فعالان حوزه گردشگری هم خود دلیلی براین مدعاست که به این زودی‌ها نمی‌توان به آینده دسترسی به این رقم امیدواربود چراکه برنامه‌ها و سیاست‌های متولیان گردشگری در عین موازی‌کاری خود مانعی بر سر تحقق این مساله است.

افزايش ۳۰۰ درصدي قيمت صدور مجوز آسيب جدي به صنعت گردشگري مي زند
عضو هیئت مدیره هتل ارم کیش با بیان اینکه مدیران دولتی به جای حمایت از بخش خصوصی گردشگری ما را دل زده و ناامید می‌کنند می‌گوید: به عنوان گروهی که ۱۵ سال پیش نخستین هتل بزرگ کیش را ساختیم و هم اکنون دو هتل در حال ساخت در کیش داریم از حضور در این بخش خسته شده و به دنبال فروش هتل‌های نیم ساخته خود هستیم.
امیر شفیعی در گفت و گو با سیاست روز با بیان اینکه سرعت رشد صنعت گردشگری کم شده و دیگر نمی‌توانیم پاسخگوی هزینه‌های موجود باشیم می‌گوید: مقام معظم رهبري گردشگري را اولويت دوم کشور بعد از کشاورزي بيان فرمودند ولي مدیران به جای حمایت از بخش خصوصی به صورت چکشی عمل کرده و گویا اصلا لزوم رشد صنعت گردشگری را درک نمی‌کنند.
وی با بیان اینکه امیدوارم شاهد تحولي در دولت دوازدهم در صنعت گردشگری داشته باشيم ادامه می‌دهد: کافی است نگاهی به کشورهای همسایه خود همچون امارات و ترکیه داشته باشیم تا دریابیم چطور و چگونه توانسته‌اند رشد کنند.
اين فعال صنعت کردشگري کیش تصریح کرد: در حالیکه همه کشورها برای رشد صنعت گردشگری خود به بخش خصوصی سوبسید می‌دهند تا آنها را ترغیب به سرمایه‌گذاری کنند ما هر سال در ایران با اتفاقاتی مواجه می‌شویم که از ورود به این صنعت پشیمان شده و به عنوان یکی از ۵۰۰ فعال برتر عرصه گردشگری کشور می‌خواهیم از آن خارج شویم.
وی به عنوان مثال از گرانی نامیزان هزینه مجوز صدور پروانه نام برده و اشاره می‌کند: برای امسال در ابتدا از ما مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیون را خواستار شدند که بعد از اعتراض گفتند اشتباه شده و مبلغ ۲۰۰ میلیون را خواستار شدند و وقتی در برابر این رقم هم اعتراض کردیم که دو سال پیش مبلغ ۱۸ میلیون را خواستار شده بودید می‌گویند هزینه‌ها گران شده و یا در فلان موضوع و مورد کمی و کاستی داشته اید و مشمول جریمه شده‌اید و اگر پرداخت نکنید اجازه فعالیت ندارید.
اين فعال گردشگري با اشاره به روز جهاني گردشگر به عنوان يک رويداد عظيم صنعت گردشگري افزود: اين مجموعه به زودي مذاکرات خود را با سازمان جهاني گردشگري آغاز مي‌کند و اميدوارم به زودي عضو اين سازمان شويم لذا نگاه ماه جذب گردشگر برون‌مرزي است تا قدمي در نامگذاري امسال شعار مقام معظم رهبري برداشته باشيم و آن را يک اصل براي خود بدانیم. 

نویسنده: سارا علیاری

https://siasatrooz.ir/vdcgqz9qqak9z34.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی