يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۲:۳۵
کد مطلب : 110214

بازگشت به جاده صحیح

امارات متحده عربی با برخورداری از موقعیت جغرافیایی بویژه با شرایط اقتصادی جاری در دوبی، تلاش کرده تا خود را بازیگری مطرح در معادلات...

امارات متحده عربی با برخورداری از موقعیت جغرافیایی بویژه با شرایط اقتصادی جاری در دوبی، تلاش کرده تا خود را بازیگری مطرح در معادلات منطقه و جهان معرفی نماید. نگاهی که در مقاطعی زمینه ساز اشتباهات محاسباتی سران این کشور شده که نمود آن را در رویکرد همه جانبه آنها به توسعه روابط با رژیم صهیونیستی و قرار گرفتن در صف خیانتکاران به فلسطین، مشارکت در جنگ یمن و کشتار مردم این کشور، سیاست تقابلی با جمهوری اسلامی ایران در قالب اجرای تحریم‌های آمریکایی ضد ایران، بیان ادعاهای نادرست و جعلی در باب جزایر سه گانه ایرانی، مشارکت در سرکوب مردم بحرین، دخالت در امور داخلی سودان و لیبی و دامن زدن به بحران‌های این کشورها، می‌توان مشاهده کرد. این رویکردها از سوی امارات در حالی صورت گرفته که آنها هدف از این رویکردها را توسعه مناسبات با سعودی، آمریکا و صهیونیست‌ها عنوان نموده که در ورای‌ آن می‌توانند به اهداف منطقه ای و جهانی دست یابند.
هر چند سران امارات در این راه هزینه‌های مادی و معنوی بسیاری پرداختند اما دستاورد آنها مغایر با اهداف تعریف شده بود. همراهی با سعودی و صهیونیست‌ها و آمریکا در عرصه داخلی به تضعیف موقعیت مردمی سران امارات شد که تشدید اعتراض‌ها و افزایش بازداشت‌ها نمودی از آن بوده است. در عرصه منطقه‌ای نیز در حالی خیانت به فلسطین، امارات را به کشوری سازشکار مبدل و جایگاه آن را در میان ملت‌های عربی و اسلامی متزلزل ساخت که مشارکت در جنگ یمن به رسوایی برای آن مبدل شد. از یک سو مشارکت در کشتار مردم یمن پرونده سیاه حقوق بشری را برای این رژیم رقم زد و از سوی دیگر ناتوانی در برابر مقاومت یمنی‌ها از امارات کشوری ضعیف و ناتوان به رغم میلیاردها دلار خرید تسلیحاتی به نمایش گذاشت. نکته قابل توجه آنکه سعودی در حالی از امارات برای منافعش در یمن بهره گرفت که در نهایت جایگاهی برای آن قائل نشده و به دنبال انحصار طلبی بوده که اختلافات متعدد طرفین را رقم زده است. در عرصه جهانی نیز امارات به عنوان کشوری جنگ افروز و ضد بشری معرفی شده چنانکه درخواست جهانی برای تحریم تسلیحاتی این کشور بخش کوچکی از این وضعیت بحرانی است. با توجه به این شرایط جهانیان اذعان دارند که امارات برای خروج از وضعیت کنونی باید به تغییر رفتار روی آورد که تغییر رویکرد از سازش به حمایت از فلسطین، دست کشیدن از همراهی با سعودی و آمریکا در کشتار مردم یمن و بحران سازی در منطقه، رویکرد تعاملی به جمهوری اسلامی به عنوان محور امنیت و تاثیرگذار در افکار عمومی منطقه و جهان، گام‌های مقدماتی در این راه است. سفر اخیر فرمانده مرزبانی امارت به ایران و امضاء موافقتنامه همکاری مشترک، یکی از اقداماتی است که امارات در جهت تغییر مسیر صورت داده که در کشورهایی چون عربستان سعودی و بحرین موجب واکنشهای منفی نسبت به امارات شد که خود سندی بر صحیح بودن این رویکرد برای جدایی از محورهای بحران‌ساز منطقه است.

نویسنده: قاسم غفوری

https://siasatrooz.ir/vdcgqz9qtak9qx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی