شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۶
کد مطلب : 91061

دولت پاكستان و نسل‌كشي پنهان شيعيان

طبق آخرين خبرها، حداقل ۶۰ نفر در انفجار انتحاري در مسجد شيعيان در منطقه شيكارپور ايالات سند پاكستان شهيد و بيش از ۵۰ نفر زخمي شدند كه حال برخي از آنها وخيم است. گروه تروريستي جندالله كه پيش از اين چند عمليات تروريستي در ايران انجام داده بود با انتشار بيانيه‌اي، مسئوليت اين حمله را به عهده گرفت. اين گروه كه متحد گروه تروريستي «تحريك طالبان پاكستان» و حامي داعش است در بيانيه‌اش نوشته «هدف از اين حمله شيعيان بودند. آنها دشمن ما هستند.» اين حمله دومين حمله به شيعيان در اين ماه است. در ۱۰ ژانويه نيز ده‌ها شيعه در حمله تروريستي در مسجدي در راولپندي در ايالت پنجاب كشته شدند. حملاتي كه طي سال‌هاي اخير به طور ممتد ادامه داشته و به كشته و زخمي شدن هزاران شهروند شيعه پاكستاني انجاميده است. سوال اين است كه آيا دولت و ارتش و تشكيلات متعدد اطلاعاتي پاكستان اقدامي جدي براي جلوگيري از كشتار شيعيان و ديگر اقليت‌هاي پاكستان انجام داده‌اند؟
شاهدان عيني مي‌گويند پيش از حمله اخير، تروريست‌ها بوسيله نامه، خدمتگزاران مسجد و اهالي محله مجاور را تهديد كرده بودند، ولي مقامات دولتي اهميتي به اين تهديدها نداده و اقدامي براي محافظت از شهرونداني كه به مسجد رفت و آمد مي‌كردند انجام ندادند. رهبران شيعه و ديگر اقليت‌هاي مذهبي پاكستان نيز بارها نسبت به بي‌تفاوتي دولت اين كشور به روا داشتن تحقير و تبعيض و خشونت عليه اقليت‌هاي مذهبي اعتراض كرده بودند. عمران‌خان، از رهبران اپوزوسيون پاكستان حمله اخير را نشانه‌اي از ناكارآمد بودن سياست‌ها و اقدامات دولت اين كشور در مبارزه با تروريسم و حفاظت از جان شهروندان عنوان كرده است.
دولت پاكستان اقدامات تروريستي در اين كشور را به گردن سرويس‌هاي مخفي هند مي‌اندازد و مي‌گويد دهلي مي‌خواهد از اين طريق در پاكستان تفرقه ايجاد كند، اما اين روايت قابل قبول به نظر نمي‌رسد. سال‌هاست كه برخي دولت‌هاي عرب منطقه، خصوصا عربستان سعودي و امارات، با همكاري سرويس‌هاي اطلاعاتي كشورهاي غربي در جهت ساختن مدارس مذهبي كه عقايد افراط‌گرايانه و ضد شيعي را ترويج مي‌كنند سرمايه‌گذاري كرده و گروه‌هاي تروريستي تكفيري را در پاكستان مي‌سازند و سازمان‌دهي مي‌كنند. دولت پاكستان خود بارها به اين مسئله اعتراف كرده است. ولي كسي از دولت نمي‌پرسد كه چرا اجازه مي‌دهد سعودي‌ها و ديگران ميلياردها دلار براي ساخت و تجهيز گروه‌هاي تكفيري در اين كشور سرمايه‌گذاري كنند؟ چرا ارتش پاكستان دهه‌هاست كه نسبت به تاسيس مدارسي كه مروج افكار تكفيري‌اند بي‌تفاوت بوده است؟ مگر شيعيان كه يك‌نجم جمعيت پاكستان را تشكيل مي‌دهند (معادل ۱۸۰ ميليون نفر)، حق ندارند در صلح و آرامش زندگي كنند؟
اكنون يك نسل‌كشي آرام بر ضد شيعيان پاكستاني در جريان است، اما دولت و رسانه‌هاي اصلي پاكستان از كنار اين كشتارها بي‌تفاوت مي‌گذرند. واقعيت اين است كه دولت توسط عده‌اي اداره مي‌شود كه نسبت به منافع ملي پاكستان و جان شهروندان اين كشور، تعهدي احساس نمي‌كنند و صرفا به دنبال منافع سياسي خود هستند.
آيا اكنون وقت آن نرسيده كه دولت پاكستان چشمانش را باز كند و دست‌هاي خارجي را كه در جهت خلق و تقويت تروريسم و افراط‌گرايي در اين كشور تلاش مي‌كنند قطع كند؟ پاكستان متعلق به همه مردم اين كشور است؛ سني، شيعه و ساير اقليت‌ها، و دولت، ارتش و رسانه‌هاي پاكستان بايد اين موضوع را به طور اساسي در نظر بگيرند. 

وقار ريزوي
ترجمه و تلخيص بهراد دربندي

https://siasatrooz.ir/vdcgqz9y.ak9q34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی