شنبه ۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۰:۴۹
کد مطلب : 93041
موج سردرگمی به بازار مسکن رسيد

سنگ بزرگ علامت نزدن

سنگ بزرگ علامت نزدن

با گذشت ۱۰ روز از اعلام پايان مذاكرات هسته‌اي هنوز هم بازارها در ابهام و سردرگمي به سر مي‌برند و هنوز نمي‌دانند چه روندي را بايد در‌پي بگيرند. اين اتفاق در حالي رخ داده كه تا پيش از اين اعلام مي‌شد با تعيين تكليف موضوع هسته‌اي، بازارهاي ايران روند رو به رشد خود را از سرخواهند گرفت اما برآيند حركتي بازارهاي اقتصادي كشور بعد از جمع‌بندي مذاكرات، اكثر اين پيش‌بيني‌ها را نقش برآب كرد چراكه بازارهايي مانند بورس، ارز و سكه كه گمان مي‌رفت رشد را از سر بگيرند تنها در روز انجام توافق با اندكي رشد مواجه شدند و روز بعد از مذاكرات مجددا به مدار قبلي خود بازگشتند بي‌آنكه تحولي در اين بازارها نمايان شود و اين روند نزولي در بازارهاي ياد شده همچنان ادامه دارد.
در كنار اين بازارها بازار مسكن نيز كما بيش همين وضع را دارد و متقاضيان آن به واسطه نبود اطمينان به آينده همچنان دچار سردرگمي هستند. اين روزها با وجود انجام توافق بازار مسکن در گیر و دار
تعیین قیمت‌ها قرار گرفته و عدم اطمینان نسبت به آینده این بازار موجب شده که مالکان و خریداران در خرید و فروش تعلل داشته باشند، بنابراین در چنین وضعیتی برخی از مالکان قیمت واحدهای خود را کاهش داده و برخی هم هنوز قیمت‌های بالایی را برای ملک خود تعیین می‌کنند.
در واقع مالکان از یک طرف نگران گرانی مسکن در ماه‌هاي آینده هستند و از سوی دیگر بیم دارند که قیمت‌ها با کاهش زیادی روبرو شود، به همین دلیل عدم اطمینان نسبت به آینده موجب شده که بازار مسکن وضعیت مشخصی نداشته باشد و در یک منطقه قیمت‌هاي متفاوتی برای واحدها تعیین شود.

گره‌گشايي از اقتصاد
حسين خواجويي در واكاوي اين مساله با بيان اينكه با انجام توافق هسته‌اي و بحث بر سر برداشته شدن كامل تحريم‌ها نكته اصلي آن است كه توافق در کدام بخش‌هاي اقتصادي و در چه بازه زماني اثر مي‌گذارد به سياست روز گفت: به عبارت ديگر اثرگذاري رفع تحریم‌ها به منظور بهبود و تعادل در اقتصاد در عرض ۳ ماه، ۶ ماه يا يکسال و... مهيا مي‌شود یا زمان بیشتری نیاز است.
خواجویی معتقد است بخش‌هاي مختلف اقتصاد به خصوص بخش خصوصي واقعا با حوزه املاک و مستغلات گره خورده است هر چند که در زمان بحران جهاني يکي از افتخارات ما اين بود که اقتصاد ما اقتصاد مستقلي است و ارتباطي با بيرون ندارد.
به گفته وی اصلي‌ترين بخش اقتصاد ما با حوزه مصرف داخلي در صنعت املاک و مستغلات گره خورده است.
اين تحليلگر اقتصادي با بيان اينكه رکود اقتصادي ناشي از بخش املاک و مستغلات، ساير بخش‌هاي مرتبط با آن را تحت‌الشعاع قرار داده و تحريم‌هاي هسته‌اي نیز به آن کمک کرده است گفت: بخش مسکن باید تکان بخورد تا بتوانيم شاهد تغيیر و تحول در اقتصاد باشيم يا به قدري پول به دست دولت بيايد که پروژه‌هاي عمراني رشد چشمگير داشته باشد اما همه اين موارد زمان‌بر است.
اما با اين وجود اين كه بازار مسكن قرار است تكان بخورد و يا اينكه همين رويه خود را ادامه دهد موضوعي است كه همچنان مورد اختلاف نظركارشناسان اقتصادي و بازار مسكن است و هنوز كارشناسان نظر قطعي دراين باب ندارند. 


مسکن رونق می‌گیرد
حسن فاطمي كارشناس ارشد اقتصاد با اين ادعا كه با انجام توافق هسته ای هجوم سرمایه‌هاي سرگردان به بخش مسکن افزایش یافته و شاهد رونق در این بخش خواهيم بود به سياست روز گفت: در طول سال‌هاي اخير اقدامات مطلوبي به منظور رونق در اقتصاد از سوي متوليان انجام گرفته و درپي آن با توافق صورت گرفته حجم قابل توجهي سرمايه سرازير اين بازار مي‌شود اما اين اتفاق ظرف يكي دو ماه آينده نخواهد بود و بي‌شك تا سال آينده بايد منتظر ماند.
وي افزود: با رفع تحريم‌ها روند تجارت در كشور تسهيل مي‌شود وهمين روان شدن بازارها را به دنبال دارد.
فاطمي با بيان اينكه با وجود اين اتفاق مشكلات حوزه توليد همچنان پابرجاست تصريح كرد: موانع پيش روي توليد مربوط به امروز يا ديروز نيست و آنچه مسلم است تمام دولتمردان به دلايل بروز اين مشكلات درحوزه اقتصاد واقفند بنابراين اگر متوليان بكوشند تا با برنامه ريزي جامع و دقيق اين سرمايه‌ها و نقدينگي را هدايت كنند نه تنها بازار مسكن كه ساير بازارهاي اقتصادي نيز ازآن منتفع خواهند شد و برآيند اين اتفاق مي‌تواند متعادل شدن قيمت مسكن را به همراه داشته باشد.

گراني در راه است
با وجود اين اظهار‌نظر متوليان و روند حركتي كه بازار مسكن به خود گرفته است اما هستند كارشناساني كه خبر از افزايش قيمت مسكن مي‌دهند و معتقدند اگر متوليان به واسطه توافق صورت گرفته درهاي كشور را به سمت توليدات كشورهاي خارجي باز كنند بي‌شك شاهد هجوم محصولات و سرمايه‌گذاران براي سهم‌خواهي از اين بازار خواهيم شد كه اين اتفاق رشد قيمتي را در‌پي دارد. ميرزاحسيني كارشناس اقتصاد مسكن از جمله اين كارشناسان است كه مدعي است روند تغييرات قيمت در حوزه مسكن از اتفاقات داخلي نشات مي‌گيرد و با اين تفاسير مهمترين دليل در رشد و يا كاهش قيمت مسكن و املاك در كشور ميزان تقاضاي مردم است و بس.
وي همچنين در مورد وضعيت اجاره‌بها و امكان تغييرات در آن با اشاره به اينكه اجاره بها در تمام طول سال فعال است گفت: قدر مسلم نقطه اوج معاملات اجاره مسکن فصل تابستان است که در يك بررسي كلي متوجه خواهيم شد كه تمايلي براي رشد دراين حوزه از سوي مالكان وجود نداشته اما اگر اتفاقي رخ دهد هم قيمت‌هاي اجاره‌بها كمتر از ۱۰ درصد رشد را تجربه خواهند كرد.

وعده بزرگ
در ميان اين اظهار‌نظر كارشناسان نقطه‌نظرات متفاوتي كه اعلام مي‌كنند نكته جالب و قابل توجه اظهار نظر وزیر کار و وعده‌هاي بزرگي است كه وي آن را مطرح مي‌كند. وعده هايي كه بيش از آنكه وعده باشند يك سنگ بزرگي است كه به نظر مي‌رسد با مطرح كردن آن درصددند تا مردم را به اين باور برسانند كه اتفاقي دراين حوزه رخ نخواهد داد.
ربيعي از تلاش دولت براي خانه دار كردن نيازمندان به مسكن خبر داده و گفته است توسعه تنها به داشتن ساختمان‌ها و دودکش‌های بلند نیست و درصدد هستیم تا پایان سال ۹۵ هیچ نیازمند مسکنی در کشور وجود نداشته باشد، گفت: ۱۰۰ هزار واحد مسکونی با مشارکت خیرین در اختیار نیازمندان جامعه قرار خواهد گرفت که از این رقم ۵۰ هزار واحد آن تحویل داده شده و مابقی در دست تکمیل است و در این راستا، ۳ هزار واحد مسکونی در روستاها و ۸ هزار واحد در شهرها به نیازمندان شناسایی شده واگذار خواهد شد.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdcgqz9y.ak9wt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی