سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 95814
گزارشگر ویژه سازمان ملل از نقض گسترده حقوق آوارگان می‌گوید

پناه‌جویان میان چکش اروپا و سندان ترکیه

پناه‌جویان میان چکش اروپا و سندان ترکیه

تبانی میان ترکیه و کشورهای اروپایی می‌رود تا نسل کشی پناه‌جویان را رقم زند چنانکه گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر پناهندگان انتقاد شدیدی به رویکرد اتحادیه اروپا در توافق با ترکیه در مسئله پناهندگان وارد کرده و از نادیده گرفته شدن حقوق بشر از طرف اتحادیه اروپا سخن گفت.
"فرانسوا کرپیو"، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر پناهندگان روز گذشته در سخنانی در آتن گفت: فقدان اطلاعات درباره سرنوشت و ازدحام بیش از حد اردوگاه‌های پناهندگان، به سرخوردگی، خشونت و ترس ساکنان آن منجر شده است.وی همچنین انتقاد ویژه‌ای به این مسئله وارد کرد که در یونان کودکان در اردوگاه‌های بسته بازداشت می‌شوند. کودکان نباید بازداشت و محصور شوند.
وی در بخش دیگری از سخنانش توافق بین اتحادیه اروپا و ترکیه برای بازگرداندن پناهندگان از یونان را از نظر قانونی مشکوک ارزیابی کرده و از دادگاه‌های اروپایی و یونانی خواست که این مسئله را مورد بررسی قرار دهند."کرپیو"، همچنین اتحادیه اروپا را فاقد چشم انداز در پاسخ به بحران پناهندگان دانسته و گفت: برای این اتحادیه هیچ گونه سیاست مهاجرت طولانی مدتی که مبتنی بر حقوق بشر باشد وجود ندارد. اتحادیه اروپا باید با ابزارهای آماده‌ای به بحران‌ها واکنش نشان دهد و هر بار که یک بحران رخ می‌دهد سعی نکند راه حلی کشف کند.اتحادیه اروپا و ترکیه در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۹۴ درباره ممانعت از ورود پناه‌جویان به قاره اروپا از طریق دریای اژه توافق کردند.براساس این توافق، همه پناه‌جویانی که وارد جزایر یونان شدند، اگر درخواست پناهندگی مطرح نکرده باشند یا درخواست آن‌‎ها رد شده باشد، به ترکیه بازگردانده خواهند شد.
در مقابل اتحادیه اروپا افزون بر انتقال مستقیم برخی از پناه‌جویان به کشورهای اروپایی، کمک‌هایی مالی به آنکارا اعطا خواهد کرد و روند اعطای روادید به اتباع این کشور و همچنین روند مذاکرات برای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را تسریع می‌کند.بسیاری از گروه‌های حقوق بشری از جمله دیده‌بان حقوق بشر و عفو بین‌الملل به این توافق انتقاد شدیدی وارد کرده‌اند. این سازمان‌ها بر این باورند که ترکیه نباید به عنوان کشور امنی برای بازگشت مهاجران در نظر گرفته شود.براساس نتایج یک تحقیق بازار سیاه خرید و فروش اعضای بدن آوارگان سوری‌ در جهان از ازدواج با دختران کم سن و سال سوری و کار کودکان آواره و تکدی گری آنها پا را فراتر گذاشته است، تا جایی که براساس آمارها ۱۸ هزار آواره سوری ظرف چهار سال اعضای بدن خود را فروخته‌اند. طبق گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاه، قیمت اعضای بدن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و در حالی که قیمت یک کلیه در ترکیه به ۱۰ هزار دلار می‌رسد، قیمت آن در عراق از ۱۰۰۰ دلار آمریکا پا فراتر نمی‌گذارد و در لبنان و سوریه خرید کلیه با ۳۰۰۰ دلار صورت می‌گیرد. وی افزود: تجارت اعضای بدن فقط شامل کلیه نمی‌شود، بلکه تجارت اعضای دیگر بدن چون طحال یا قرنیه نیز صورت می‌گیرد و قیمت یک قرنیه در برخی موارد به ۷۵۰۰ دلار می‌رسد.
در همین حال، در دادگاه‌های سوریه ۲۰ شکایت مربوط به تجارت اعضای بدن در دوره زمانی مارس ۲۰۱۱ تا سپتامبر ۲۰۱۵ مطرح شده است و این شکایت‌ها از سوی خانواده‌های قربانیانی صورت گرفته که به دلیل عمل‌های جراحی جان خود را از دست داده‌اند و این شکایت‌ها علیه پزشکان و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، اما بعید است که در شرایط کنونی امکان محاکمه‌ این پزشکان وجود داشته باشد.
در همین حال در ادامه تنشهای میان ترکیه و اروپا که به ضرر پناه‌جویان است کمیسیون اروپا اعلام کرد: توافق با ترکیه درباره معافیت شهروندان این کشور از دریافت روادید برای سفر به کشورهای اروپایی، خطر حملات تروریستی را افزایش خواهد داد.رهبران اتحادیه اروپا تایید کرده‌اند که تروریست‌ها احتمالا در نتیجه توافقی جنجالی که به شهروندان ترک اجازه می‌دهد بدون روادید وارد قاره اروپا شوند، به کشورهای اروپایی حمله خواهند کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcgt79y.ak9nq4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی