?>?> ۹۰ شهر آمریکا ناآرام شد | سیاست روز
سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 90134
دادگاه آمريكايي پليس سفيد‌پوست قاتل جوان سياه‌پوست را تبرئه كرد

۹۰ شهر آمریکا ناآرام شد

ضمن اعمال منطقه پرواز ممنوع بر آسمان فرگوسن، گارد ملي آمريكا مسئول سركوب مردم شد
۹۰ شهر آمریکا ناآرام شد

آمريكا در حالي خود را مدعي حمايت از حقوق بشر معرفي مي‌كند بار ديگر فرگوسن اين ادعا را باطل ساخت چنانكه منابع خبري از تبديل شدن اين منطقه به پادگان نظامي و استفاده از گارد ملي براي سركوب معترضان به تبرئه پليس سفيد‌پوست قاتل جوان سياه‌پوست مبدل گرديد.
به دنبال رای هیات منصفه دادگاهی در فرگوسن مبنی بر عدم اعلام جرم و تبرئه افسر پلیسی که یک سیاه‌پوست ۱۸ ساله را در این شهر کشته بود، هزاران تن در اعتراض به این رای در ۹۰ شهر آمریکا از جمله فرگوسن، لس‌آنجلس، نیویورک و واشنگتن تظاهرات کردند. این معترضان در این تظاهرات اعتراض‌آمیز پلاکاردهایی در دست داشتند و فریاد می‌زدند: "دست‌ها بالا، شلیک نکنید".
پیش از این نیز به دنبال کشته شدن این سیاه‌پوست آمریکایی در شهر فرگوسن تنش‌هایی در ایالت میسوری رخ داده بود. معترضان تظاهرات‌هایی نزدیک مقر پلیس شیکاگو پس از اعلام رای هیات منصفه این دادگاه مبنی بر عدم اعلام جرم علیه دارن ویلسون برگزار کردند. در شهر فیلادلفیا نیز تظاهراتی اعتراض‌آمیز برگزار شد.
صدای شلیک گلوله‌های واقعی در مقابل یک دپارتمان پلیس شهر فرگوسن پس از اعلام رای این دادگاه شنیده شد. براساس گزارش‌ها یک نیروی پلیس نیز در درگیری‌ها زخمی شده است. این در حالی است که پلیس همچنین از گاز اشک‌آور نیز علیه معترضان استفاده کرد. معترضان خشمگین در فرگوسن براساس گزارش‌ها چندین خودرو و چند ساختمان را به آتش کشیدند. براساس گزارش‌ها مدارس فرگوسن ديروز تعطیل اعلام شد.
از سوی دیگر رئیس‌جمهوری آمریکا نسبت به تبرئه افسر پلیس قاتل جوان سیاه‌پوست آمریکایی که در اوت سال‌جاری میلادی کشته شد، واکنش نشان داده و به مردم آمریکا به ویژه ساکنان فرگوسن تاکید کرد تا رای و تصمیم دادگاه را بپذیرند و آرامش خود را حفظ کنند. باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا گفت، تصمیم هیات منصفه در تبرئه "دارن ویلسون" افسر قاتل نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی که نهم اوت سال‌جاری میلادی به ضرب گلوله این پلیس کشته شد، باید مورد احترام قرار گیرد.
اوباما افزود: اوضاع فرگوسن باعث چالش‌های بزرگتر و بیشتری می‌شود و ما باید با این چالش‌ها که هم‌اکنون کشور با آن مواجه است، مقابله کنیم. اظهارنظر رئیس‌جمهوری آمریکا کمی پس از آن مطرح شد که هیات منصفه دادگاه سن لوئیس تصمیم گرفت تا این افسر را به خاطر تیراندازی مرگبار به سوی مایکل براون تبرئه کند. «مایکل بروان» نوجوان سیاه‌پوست آمریکایی تابستان گذشته توسط پلیس سفید‌پوست در شهر فرگوسن، ‌ایالت میسوری به قتل رسید و دادگاه ایالت میسوری حکم بی‌گناهی این افسر پلیس را صادر کرد.
جمعیت خشمگین شهر فرگوسن اطراف ایستگاه پلیس جمع شده و به حکم دادگاه در بیگناه شناختن داران ویلسون، قاتل مایکل براون اعتراض داشتند. در طول چند ماه اخیر دو نوجوان بدون سلاح و سیاه‌پوست آمریکایی، «مایکل براون» و «وندریک مایرس» به فاصله دو ماه در ایالت میسوری توسط افسران پلیس سفید‌پوست با شلیک‌های مکرر به قتل رسیدند و با رای دیروز دادگاه ایالت میسوری، اولین پلیس قاتل بیگناه شناخته شد.
«جی نیکسون»، فرماندار میسوری در آستانه اعلام رأی دادگاه، اعلام وضع اضطراری کرد و ۴۰۰ نفر از اعضای گارد ملی را به فرگوسن فرستاد. فرودگاه شهر فرگوسن اعلام کرد تا اطلاع‌ثانوی هیچ پروازی در فرودگاه‌های فرگوسن انجام نخواهد گرفت. جنبش جهانی «ناشناس‌ها» گفته است در جریان اعتراضات کنونی در آمریکا پلیس به سه تن تیراندازی کرده است که دو نفر از این افراد در شرایط حاد به سر مي‌برند. به گفته این جنبش یکی از این دو تن عضو جنبش ناشناس‌ها مي‌باشد.
گزراش‌ها حاکی از آن است که گروه‌هایی از معترضین شهر فرگوسن سوار برخودرو به سوی مرکز شهر فرگوسن در حرکت هستند. شبکه سی‌ان‌ان نیز گزارش کرد که خشونت‌ها به قدری است که خبرنگار این شبکه مورد اصابت سنگ‌هایی قرار گرفته که از جانب معترضان به سمت پلیس پرتاب می‌شد.
جنبش ناشناس‌ها اعلام کرد که پلیس آمریکا در جریان اعتراضات جاری در شهرهای مختلف به ۴ نفر تیراندازی کرد که یک نفر در شرایط حاد به سر می‌برد و برخی گزارش کردند که ایستگاه پلیس «دلوود» در فرگوسن در آتش مي‌سوزد. معترضان آمریکایی در شهر شیکاگو به معترضان فرگوسن پیوستند و در خیابان‌های شهر شیکاگو تظاهرات برپا کردند و معترضان در منطقه اوکلند، پرچم آمریکا را به آتش کشیدند.
گزارشات حاکی از آن است که پلیس فرگوسن کنترل شهر را از دست داده است و مجبور به عقب‌نشینی شده و از گارد ملی آمریکا تقاضای کمک کرده است.
شهر سیاتل نیز شاهد تجمع معترضین آمریکایی بود و درگیری‌ها میان پلیس و مردم بالا گرفت و معترضین شهر سیاتل با قوطی و بطری به سوی پلیس حمله ور شدند. طبق آخرین گزارشات، با وجود دخالت‌های پلیس، هم چنان هزاران معترض در خیابان منهتن راهپیمایی می‌کنند. به گفته جنبش «ناشناس‌ها» شبکه‌های تلویزیونی کابلی در شهر فرگوسن و اطراف این شهر قطع شدند و پمپ بنزین دلوود د ر نزدیکی شهر فرگوسن به آتش کشیده شد. در‌پی تصمیم هیئت منصفه یکی از دادگاههای آمریکا برای صادر نکردن کیفرخواست علیه افسر پلیسی که یک نوجوان سیاه‌پوست را ماه اوت به ضرب گلوله کشت، اعتراضاتی در شهر فرگوسن بر پا شده است. نظرسنجی موسسه‌ای نشان می‌دهد ۵۳ درصد مردم آمریکا از عملکرد اوباما ناراضی‌اند.
موسسه ORC نظرسنجی را به روش مصاحبه حضوری با ۹۳۱ بزرگسال آمریکائی در تاریخ ۱۲ تا ۱۵ آبان (۳ تا ۶ نوامبر) انجام و نتایج آن را ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) منتشر کرده است. در این نظرسنجی از پاسخگویان پرسیده شده است: آیا از عملکرد اوباما به عنوان رئیس‌جمهوری آمریکا راضی هستید یا ناراضی؟
نتایج نشان می‌دهد که ۵۳ درصد از عملکرد اوباما ناراضی و ۴۵ درصد راضی بوده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل از واشنگتن خواست که به حق برگزاری تظاهرات صلح‌آمیز احترام بگذارد.
عفو بین‌الملل همچنین از واشنگتن خواست که از متوسل شدن به خشونت شدید علیه تظاهرات‌کنندگان خودداری کند. به دنبال بی‌گناه شناخته شدن پلیسی که چند ماه پیش «مایکل براون» یک جوان سیاه‌پوست آمریکایی را به قتل رسانده بود، شهر فرگوسن بار دیگر صحنه درگیری و تظاهرات معترضان به قتل وی شد. آمريكا در حالي درگير اعتراض‌هاي مردمي و سركوب‌گري نيروهاي امنيتي است كه بركناري وزير دفاع نيز بر اين چالش‌ها افزوده است.
بعد از کناره‌گیری وزیر دفاع آمریکا روزنامه دیلی تلگراف این مساله را نشان از اختلافات داخلی بین مقامات این کشور دانست. «چاک هیگل» وزیر دفاع دولت اوباما روز دوشنبه از سمت خود کناره‌گیری کرد.
روزنامه انگلیسی تلگراف نوشت، کناره‌گیری ناگهانی «چاگ هیگل» وزیر دفاع آمریکا، نشان از شکاف عمیق داخل دولت اوباما در مساله امنیت ملی این کشور است. به ادعای تلگراف، کناره‌گیری هیگل تنها ساعات اندکی پس از تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران، نشان از عدم توانایی دولت آمریکا برای توافق موثر با تهدیدات امنیت ملی این کشور است. روزنامه تلگراف به استناد گزارشات آمریکایی نوشت،‌ کناره‌‌گیری هیگل به دلیل اختلافات کوچکی بین اوباما و وزیر دفاعش در موضوع مبارزه با داعش در سوریه و عراق بود.
درحالی‌ که کاخ سفید با اخطار از خطر داعش گفته بود میزان خطر این گروه برای آمریکا مشخص نیست و نمی‌توان آن را تخمین زد، هیگل در محکوم کردن داعش با صراحت گفت داعش تهدیدی است قریب‌الوقوع برای هر آنچه در اختیار داریم. این سخنان هیگل منجر به اختلافات وی با کاخ سفید شد تا جایی که به عقیده بسیاری از ناظران همین مساله دلیل کناره‌گیری هیگل از وزارت دفاع آمریکا، تنها دو سال بعد از انتصاب به این سمت، است.

https://siasatrooz.ir/vdcgtq9y.ak9zw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی