دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۹
کد مطلب : 88434
مدیرعامل آبفای کشور:

تولید و مصرف آب تهران سر به سر شد

تولید و مصرف آب تهران سر به سر شد

مدیرعامل آبفای کشور با بیان اینکه وزارت نیرو ناچار است از منابع دوردست برای تامین منابع آب شرب شهرها اقدام کند، گفت: ۱۳۰ طرح آبرسانی در کشور در حال اجراست که برای تکمیل آن ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
حمیدرضا جانباز در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به حجم فزاینده نیاز به آب با کیفیت در شهرها، وزارت نیرو ناچار است از منابع دور‌دست برای تأمین آب شرب این شهرها با سامانه جدید و تصفیه‌‌خانه جدید اقدام کند.
وی با بیان اینکه منابع تأمین آب پایدار با کیفیت کم شده است و دور از دسترس است، گفت: ۱۳۰ طرح آبرسانی در کشور در حال اجرا است که برای تکمیل این طرح‌ها نیازمند ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار هستیم. اگر ۱۰۰ درصد این اعتبارات تخصیص یابد ۱۵ سال طول می‌کشد تا طرح‌های آبرسانی در دست اجرا تکمیل شود. به گفته وی این ۱۳۰ طرح آبرسانی ۳۰۰ شهر کشور را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.
جانباز ادامه داد: جهت‌گیری‌های آینده وزارت نیرو نشان می‌دهد که از ۱۳۰ طرح، ۴۴ طرح آبرسانی پیشرفت بالای ۸۰ درصد دارد که با تخصیص ۱۰۰۰ میلیارد تومان می‌توانیم این طرح‌ها را به پایان برسانیم.
به گفته وی، ۵۴ طرح نیز بین ۲۰ تا ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد تا به اتمام برسد.
وی با بیان اینکه سفره‌های آب زیرزمینی دچار مشکل شده است و از لحاظ کیفیت مشکلات عدیده‌ای بوجود آمده است، گفت: ناچار هستیم برای تامین آب پایدار به سمت آب شرب با کیفیت و استاندارد ملی برویم پس قطعاً خط قرمز وزارت نیرو و شرکت آب و فاضلاب توزیع آب با کیفیت است.
وی در خصوص تامین آب شرب شهر تهران گفت: در حال حاضر وضعیت آب شرب تهران به گونه‌ای شده است که تولید و مصرف آب سر به سر است و هرچقدر که آب شرب تولید می‌شود به همان اندازه مصرف می‌شود بنابراین به هر میزان که توانستیم از اطراف تهران برای شهر تهران آب با کیفیت منتقل کردیم اما سئوال ما این است که چرا باید به ازاء هر نفر ۲۵۰ لیتر آب شرب به شبکه تزریق کنیم در حالیکه تنها ۵ تا ۱۵ لیتر آن به مصرف شرب و پخت و پز می‌رسد.
جانباز در‌خصوص وضعیت ۱۲ کلانشهری که دچار بحران آبی هستند، گفت: ۲ کلانشهر اصفهان و کرمان به دلیل عدم کافی بودن منابع آب در قیاس مصرف در وضعیت قرمز هستند. وی افزود: در این دو شهر مجموعا ۵ میلیون و ۴۶۰ هزار نفر در وضعیت قرمز تأمین آب هستند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: شهرهای تهران، شیراز و یزد در وصرت ادامه صرفه‌جویی مشکلی نخواهند داشت اما به دلیل سر به سر بودن تولید و مصرف در این شهرها، در وضعیت زرد هستند و کلانشهرهای اراک، بندرعباس، قم، کرج، مشهد و همدان در تابستان سال‌جاری مشکل خاصی نخواهند داشت.
وی در‌خصوص تأمین آب شرب واحدهای مسکونی مهر گفت: در جلساتی که با حضور دو وزیر راه و شهرسازی و وزیر نیرو برگزار شد، وزارت نیرو متعهد است که آب شرب تمام واحدهای مسکونی مهر را تأمین کند به همین دلیل در این جلسه مقرر شد تا ۴۵۰ هزار واحد مسکونی را در سال‌جاری به نصب انشعاب آنها اقدام کنیم.
وی تأکید کرد: در این جلسه مقرر شد و هدف‌گذاری کردیم سایت‌هایی که به لحاظ ساختمانی آماده است و مردم تمایل به سکونت در آنها دارند در اولویت قرار دهیم تا هرچه زودتر آب شرب این واحدهای مسکونی نصب شود.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا اعتباری که قرار بود برای بهبود یافتن وضعیت آب شرب ۱۲ کلانشهر کشور اختصاص یابد، تخصیص یافت یا خیر، گفت: این اعتبار از سوی رئیس‌جمهور تا حدودی تخصیص یافته است و مابقی در حال انجام است.
وی گفت: این اعتبار با عنایت دولت از ۳۰۰ میلیارد تومان به ۴۲۶ میلیارد تومان افزایش یافت بنابراین امیدواریم با تخصیص این اعتبارات وضعیت ۱۲ کلانشهر بهبود یابد. اظهار داشت: وضعیت بارش کشور امسال وضعیت مناسب و خوبی نبود به طوری که تا امروز ۸ درصد کاهش بارش در سال‌جاری داریم.
وی افزود: همچنین توزیع بارش ها در کشور پراکنده است و این پراکندگی مشکل را بیشتر می‌کند.
جانباز با اشاره به افزایش دمای هوا در دو هفته گذشته، گفت: بسیاری از استان‌های کشور دمای بالای ۴۰ درجه را تجربه کردند و شرایط سختی را در تأمین آب شهرها پشت سر گذاشتیم.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به بحران آبی ۱۲ کلانشهر کشور اذعان داشت: امسال تأخیری در تخصیص اعتبارات داشتیم و شرکت‌های ما از محل افزایش دیون یا محل اعتبارات جاری داخلی نسبت به تأمین منابع مالی و انجام پروژه‌ها اقدام کردند.
جانباز با بیان اینکه در هیچ‌کدام از مناطقی که پیش‌بینی می‌کردیم قطع آب نداشتیم، گفت: قطعی‌‌های پراکنده و افت فشارها جزو برنامه‌های جیره‌بندی نیست و همانطور که گفته شد وزارت نیرو برنامه‌ای برای جیره‌بندی آب ندارد.
وی با اشاره به اینکه به بیش از ۶۵۰۰ روستای کشور هنوز با تانکر آبرسانی می‌کنیم، گفت: در بخش آب روستایی جمعیت تحت پوشش تأسیسات آب ۷۹ درصد است.
جانباز ادامه داد: ۹۹.۱ درصد جمعیت شهری کشور تحت پوشش تأسیسات آب هستند به طوری که از ۱۱۵۲ شهر ایران تاکنون ۱۱۱۳ شهر را تحت پوشش قرار داده‌ایم که از این تعداد حدود ۳۱ شهر در ۱۱ ماه گذشته که از عمر دولت یازدهم می‌گذرد، به تأسیسات آبرسانی مجهز شده‌اند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه کل مشترکین آب شهری کشور ۱۴.۵ میلیون فقره است، گفت: از این تعداد ۵۶۰ هزار مشترک در ۱۱ ماه گذشته به جمع مشترکان آب شهری کشور اضافه شده‌اند.
وی افزود: در مجموع ۱۴۲ هزار کیلومتر شبکه توزیع آب در کشور داریم که از این مقدار، ۲۷۸۰ کیلومتر در ۱۱ ماه گذشته تکمیل شده‌اند، همچنین ۲۷۸۰ کیلومتر شبکه آبرسانی به شهرها داریم که از این مقدار ۸۵۰ کیلومتر در ۱۱ ماه گذشته ایجاد شده است.
جانباز در‌خصوص تعداد تصفیه‌خانه‌های آب کشور گفت: ۱۲۴ تصفیه‌خانه آب در شهرها داریم که از این تعداد ۵ تصفیه‌خانه در ۱۱ ماه گذشته ایجاد شد.
وی افزود: همچنین ۱۶۲ تصفیه‌خانه آب روستایی داریم که از این تعداد ۶ واحد در ۱۱ ماه گذشته ایجاد شده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: ۱۶۲ هزار کیلومتر خطوط توزیع آب داریم که ۲۹۰۰ کیلومتر در ۱۱ ماه گذشته نصب و راه‌اندازی شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgtt97.ak97w4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی