?>?> سیاست عصر قاجاری! | سیاست روز
جمعه ۲۲ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۱۳
کد مطلب : 117442
نقدی بر پیشنهاد برای برداشته شدن گام به گام تحریم‌ها

سیاست عصر قاجاری!

سیاست عصر قاجاری!

ناظران سیاسی با تاکید بر سیاست گستاخانه آمریکا در مورد عدم اجرای تعهدات خود تا زمان بازنگشتن ایران به تعهدات برجام معتقد هستند که پیشنهاد «برداشته شدن گام به گام تحریم‌ها توسط آمریکا» از سوی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان با بیانات رهبر انقلاب درباره برجام و مصوبه راهبردی مجلس شورای اسلامی کاملا در تناقض است و به نوعی ضعف دیپلماسی دولت تدبیر و امید به شمار می رود.
حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان چند روز پیش در جمع اعضای کابینه دولت طی سخنانی اظهار داشت: ما در برابر کاخ سفید آماده‌ایم، به صراحت اعلام کرده‌ایم که برگردید به قانون، خجالت نکشید. ۱۵ گزارش آژانس نشان داده که ایران تا آخرین روز پای پیمان خود می‌ایستد.
وی گفته بود؛ شرایط برای ۷ کشور که به تعهد قبل برگردند آماده است، آمریکا باید پیش‌قدم باشد. برای بازگشت ‌به ‌تعهدات به‌صورت کل دربرابر کل و یا جزء دربرابر جزء آماده‌ایم این شما هستید که می‌توانید مسیر درست و صحیح را انتخاب کنید.
اظهارات رییس جمهور کشورمان درحالی مطرح شده که به باور ناظران سیاسی برداشته شدن گام به گام تحریم‌ها به هیچ وجه در دستورکار جمهوری اسلامی ایران نیست و مغایر با سیاست‌های کلی نظام است.
در ماجرای برجام، بی‌صداقتی آمریکا و اروپا به ما ثابت شده و دلیلی ندارد بار دیگر بخواهیم به آنها اعتماد کنیم و یا به صورت گام به گام تعهداتمان را انجام دهیم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی ۲۹بهمن ماه نیز در ارتباط تصویری با مردم تبریز، با اشاره به سخنان اخیرشان درباره برجام و تبیین سیاست‌های نظام، گفتند: درباره برجام، حرف‌ها و وعده‌هایی گفته می‌شود ولی ما حرف و وعده‌ خوب که نقض و بر ضدّ آن عمل شود، زیاد شنیدیم بنابراین حرف و وعده فایده ندارد و این بار فقط عمل، مهم است.
ناظران سیاسی بر این باورند بیان اظهاراتی مبنی بر «برداشته شدن گام به گام تحریم ها توسط آمریکا» از سوی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در تناقض با بیانات رهبرعالی قدر انقلاب درباره برجام و نقض مصوبه مجلس شورای اسلامی محسوب می شود.

عملکرد ضعیف دولت یازدهم در برابر برجام
محمد صادق کوشکی کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور درباره برداشته شدن گام به گام تحریم‌ها توسط آمریکا، به سیاست روز گفت: ماهیت نگرشی که آقای روحانی در مورد برجام دارد سیاست عهد قاجاری است، واقعیت این است که در این ماه‌های آخر دولت دوازدهم دستگاه سیاست خارجی و شخص آقای رییس جمهور ارتباطشان با جهان واقع، کاملا قطع شده است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اظهارات مقامات آمریکایی با قاطعیت مبنی بر این است که جمهوری اسلامی ایران باید به مذاکرات برجامی بازگردد تا آمریکا پس از بررسی، تصمیمات لازم را اتخاذ کند و هیچ قول و وعده‌ای هم نداده‌اند، تصریح کرد: آقای روحانی و دستگاه دیپلماسی همه جهان را فقط آمریکا و اروپا می بینند و فکر می‌کنند برای روابط اقتصادی و تجاری باید تنها به اروپایی‌ها تکیه زد به همین دلیل با ذهن و خیال خودشان در مورد برجام صحبت می کنند و متوجه نیستند طرف آمریکایی براساس نقطه ضعف شدید دولت دوازدهم در عرصه دیپلماسی یک سیاست قاطعانه را اتخاذ کردند.
وی افزود: سیاست آمریکا هم این است که تهران به برجام بازگردد و به همه تعهداتش عمل کند آن گاه آمریکا تصمیم می‌گیرد چه باید بکند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی با اشاره به اینکه در چنین فضایی باید صبر کنیم این چند ماه پایانی دولت دوازدهم بگذرد، اظهار داشت: چرا که نه آقای روحانی و نه تیم سیاست خارجی او سکوت می کنند و متاسفانه همچنان به این ضعف خود ادامه می دهند.
کوشکی با اشاره به اینکه بیان اظهاراتی مبنی بر "برداشته شدن گام به گام تحریم ها توسط آمریکا" از سوی حسن روحانی رییس جمهور کشورمان در تناقض با با سیاست کلی نظام است خاطرنشان کرد: باید از آقای روحانی و دستگاه دیپلماسی خواهش کنیم این چند ماه را سکوت کنند و راجع به برجام هیچ حرفی نزنند تا اوضاع از آنچه است بدتر نشود. 

نویسنده: هدی دهقان بذرافشان

https://siasatrooz.ir/vdcgtu9qxak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی