سه شنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۷
کد مطلب : 113446
سعودی از کرونا برای تشدید فضای سرکوب سوء استفاده می‌کند

حرمت‌شکنی قبور شهدای «العوامیه»

حرمت‌شکنی قبور شهدای «العوامیه»

در حالی که گزارش‌های نهادهای بین المللی از اعدام های گسترده توسط سعودی حکایت دارد که گزارش‌ها نشان می دهد نیروی امنیتی آل‌سعود با سوءاستفاده از قرنطینه خانگی مردم «العوامیه» به مقبره شهدای این شهر یورش بردند و با از بین بردن سنگ قبر شهدا، این قبور را با خاک یکسان کردند.
منابع رسانه‌ای از سوءاستفاده نیروهای امنیتی عربستان سعودی از شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع بحران کرونا در این کشور برای حرمت شکنی قبور شهدای شهر «العوامیه» خبر دادند.وبگاه «العهد» در گزارشی اعلام کرد، نیروهای دستگاه امنیتی از تاریکی شب استفاده و به قبور شهدا در شهر العوامیه بی احترامی کرده‌اند.یکی از اهالی منطقه قطیف در همین زمینه به العهد گفت، در پی شیوع کرونا قبرستان شهدا در ۲۵ مارس تا اطلاع ثانوی بسته شد و عناصر امنیتی آل‌سعود از منع آمد و شد و نبود مردم در خیابان استفاده ‌ و «تجاوز» خود را اجرایی کرده‌اند.در این گزارش آمده است: جمعه شب گذشته، مقامات از متعهد بودن اهالی العوامیه برای باقی ماندن در منازل به دلیل شیوع کرونا سوءاستفاده کردند و مقبره شهدای تحرکات مسالمت‌آمیز را برای خالی کردن کینه کور خود انتخاب کردند. آنها به عناصر خود دستور تخریب سنگ قبرها را دادند، سنگ‌هایی که اسامی شهدا بر روی آن نوشته شده بود.مقبره شامل ۲۲ قبر شهدای عوامیه بوده است و همچنان پیکر ۴۹ شهیدی که ترور یا اعدام شده‌اند به خانواده‌های آنها تحویل داده نشده است.
العهد در پایان گزارش خود به تخریب قبور ائمه بقیع (علیهم السلام) به دست موسسان وهابیت در عربستان سعودی اشاره کرده و نوشته، تخریب قبور شهدای العوامیه موضوع جدیدی نیست. حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت عربستان را شیعیان تشکیل می‌دهند که عمدتاً در استان الشرقیه ساکن هستند. این استان مهمترین مرکز استخراج نفت در عربستان به شمار می‌آید. شیخ نمر رهبر تحرکات مسالمت‌آمیز شیعیان عربستان در سال ۲۰۱۲ بازداشت شد و در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ دادگاه جنایی عربستان سعودی به دلیل اقدام علیه امنیت ملی و محاربه، به «اعدام با شمشیر و به صلیب کشیده شدن در انظار عمومی» محکوم و در ۲ ژانویه ۲۰۱۶ اعدام شد
در این میان عفو بین‌الملل از رکوردزنی عربستان در اعدام افراد با اجرای ۱۸۴ حکم طی سال ۲۰۱۹ پرده برداشت.
در گزارش عفو بین‌الملل آمده است که موارد اعدام در عراق دو برابر شده و به ۱۰۰ مورد رسیده که تقریبا همه آنها به تروریست‌های داعش مربوط می‌شود.طبق گزارش این سازمان، این درحالی است که شمار اعدام‌ها در سطح جهانی با کاهش پنج درصدی در مقایسه با سال ۲۰۱۸ به ۶۵۷ مورد رسیده است.
طبق این گزارش، آمار اعلام شده توسط عفو بین‌الملل شامل چین نمی‌شود، چراکه این سازمان آمار دقیقی از شمار اعدام‌ها در چین ندارد و آن را هزاران مورد می‌داند. همچنین اینگونه به نظر می‌رسد که کشورهای دیگر مانند کره شمالی و ویتنام آمار واقعی موارد اعدام در این کشورها را فاش نمی‌کنند.در همین حال، کلیر آلگار، مدیر بخش پژوهش عفو بین‌الملل افزایش آمارهای اعدام در عربستان سعودی را "تحولی نگران کننده" خواند و گفت که در سال ۲۰۱۹ تعداد ۱۷۸ مرد و ۶ زن در عربستان سعودی اعدام شده که بیش از نیمی از آنها شهروندان سعودی نبوده‌اند. عفو بین‌الملل در ادامه گزارش خود نسبت به استفاده روزافزون از اعدام به عنوان سلاحی سیاسی در برابر مخالفان شیعه در عربستان ابراز نگرانی و اعلام کرد که بحرین و بنگلادش نیز پس از یک سال توقف اجرای احکام اعدام را از سر گرفته‌اند.در این گزارش همچنین تأکید شده است: عوامل مختلفی باعث کاهش اجرای احکام اعدام در سطح جهان شده و در کشورهایی مانند مصر، ژاپن و سنگاپور با کاهش قابل توجهی از اجرای احکام اعدام مواجه بوده‌ایم. این درحالی است که ۱۰۶ کشور نیز به طور کلی حکم اعدام برای تمامی جرایم را از قانون خود حذف کردند.

https://siasatrooz.ir/vdcgtw9q3ak9qt4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی