چهارشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۹
کد مطلب : 95364
وزیر نیرو اعلام کرد

اجرای ۱۲۰ طرح اضطراری تامین آب

وزیر نیرو با اعلام اینکه برای اولین‌بار رهاسازی ۱۰.۷۷ میلیارد مترمکعب برای احیاي تالاب‌ها برنامه‌ریزی شد، گفت: ۱۲۰ طرح در بخش آبرسانی از ضروری‌ترین طرح‌هایی است که باید انجام شوند.
به گزارش پاون، حمید چیت‌چیان از رهاسازي ۱۰.۷ ميليارد مترمکعب آب براي احياي تالاب‌ها خبر داد و گفت: نمره صنعت آب و برق در سال‌جاری ۱۸ است. من به‌ جای سد و دکل و نیروگاه که البته همه آنها ضروری است، ترجیح می‌دهم تا چهره‌های متبسم انسان‌هایی را ببینم که در اثر اجرای طرح‌ها زندگی‌شان بهتر شده است.
وزير نيرو اظهارداشت: برای اولین‌بار وزارت نیرو ۱۰.۷۷ میلیارد مترمکعب از آب‌های سطحی کشور را برای احیای تالاب‌ها و حفظ محیط‌زیست برنامه‌ریزی کرده است. همچنین یک اتفاق مهم سال ۹۴ این بود که برای اولین‌بار در تاریخ آب کشور آب قابل برنامه‌ریزی ایران ابلاغ شد و این یک افتخار برای وزارت نیرو است.
وی با اشاره به آغاز اجرای طرح تعادل‌بخشی آب زیرزمینی در کشور ادامه داد: در مسئله تعادل‌بخشی معاونت آب، مدیریت منابع آب و آب‌های منطقه‌ای تلاش کردند و موفقیت‌هایی نیز کسب کردند ولی این تلاش‌ها در سال آینده باید شدت بگیرد. در برنامه ششم توسعه، باید مصارف آب‌های زیرزمینی ۱۱ میلیارد مترمکعب به‌ صورت سالانه کاهش یابد و این تلاش جدی را می‌طلبد، سال آینده نیز در تأمین آب و برق، بار سنگینی را بردوش خواهیم داشت.
چیت‌چیان با تاکید بر لزوم پایش مستمر عملکردها گفت: سال ۹۴ سال سختی برای صنعت آب و برق کشور بود، از یک‌سو با تنگنای مالی مواجه بودیم و از سویی نیز به دلیل کاهش صادرات نفت و کاهش شدید قیمت نفت، فقط موفق شدیم تا ۳۵ درصد اعتبارات عمرانی خود را دریافت کنیم.
وی با اشاره به بحث خشکسالی که موجب تنش‌های مختلف در زمینه‌های تأمین آب شد به بحث تحریم‌ها پرداخت و گفت: تحریم‌ها باعث شد تا با استفاده از منابع محدود مالی، بتوانیم بخشی از تجهیزات اصلی مورد نیاز کشور را تأمین کنیم که در این شرایط ارائه خدمات بسیار دشوار بود.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه مهم‌ترین کار وزارت نیرو، تأمین آب و برق مورد نیاز مردم است تا کوچک‌ترین نگرانی برای آنان ایجاد نشود افزود: با وجود به صفر رسیدن منابع آب در برخی مناطق، ما کمترین مشکل را برای تأمین آب در زمان پیک مصرف امسال در کشور داشتیم، بخش برق نیز هیچ خاموشی برنامه‌ریزی شده در کشور نبود.
وی با بیان اینکه به رغم کمبود منابع مالی، یکی از اصلی‌ترین فعالیت‌های این وزارتخانه جذب منابع مالی بوده است افزود: در اولین قدم در دولت یازدهم، گزارشی از آب‌های مرزی در شورای عالی آب مطرح شد و ماحصل آن تهیه گزارشی از سوی رئیس‌جمهور به مقام معظم رهبری بود که باعث شد که مقام معظم رهبری با اعتماد دستور دادند تا از منابع صندوق توسعه ملی ۸ میلیارد دلار برای کنترل منابع آب‌های مرزی در اختیار وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد که حدود ۶ میلیارد دلار در اختیار وزارت نیرو برای احداث سدها و کانال‌های اصلی ۱ و ۲ قرار گیرد و ۳ میلیارد دلار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد تا بتواند شبکه‌های فرعی را احداث کند.
وزیر نیرو ادامه داد: در اواسط سال ۹۳ حدود ۲ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۴ حدود ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در اختیار ما قرار گرفت و این را با ۲۴۰۰ میلیارد تومان که کُلاً از محل بودجه عمومی برای طرح‌های عمرانی وزارت نیرو در اختیار قرار گرفته قابل قیاس نیست و وزارت نیرو با این منابعی که در اختیار گرفته زیر بار مسئولیت سنگینی رفته است.
وی افزود: پیگیری‌های دیگری که از طریق مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از مجلس شد منجر گردید تا در قانون سال ۹۴ پیش‌بینی شود تا ۵۰۰ میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه مجتمع‌های آبرسانی روستایی تحقق یابد که در هفته اخیر این رقم به میزان ۱۴۰۰ میلیارد تومان از بانک مرکزی به بانک عامل پرداخت شد و تماماً در اختیار این شرکت قرار گرفت تا در استان‌ها برای توسعه این طرح هزینه شود.
چیت‌چیان با بیان این مطلب که در زمان حاضر بیش از ۱۲۰ طرح آبرسانی به شهرها داریم که از ضروری‌ترین طرح‌هایی است که باید انجام گیرد افزود: با همکاری سازمان مدیریت برنامه‌ریزی ۴ هزار میلیارد تومان فاینانس برای تأمین ورق و لوله‌های فولادی مورد نیاز خطوط آبرسانی انجام شده است و ۶۰ درصد کل هزینه‌های آبرسانی متعلق به تأمین این ورق‌ها است. وزیر نیرو گفت: ما دارای دو منبع اصلی آب زیرزمینی و سطحی هستیم، در ۶۰۹ دشت مطالعاتی کشور در هر محدوده میزان آب موجود در سفره‌های آب زیرزمینی برآورد شده و میزان آب مجازی برای برداشت در بخش کشاورزی، شرب، صنعت و فضای سبز مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه در بخش آب، در شهرهای شیراز، کرمان، بوشهر، همدان و بندرعباس سال سختی را پیش رو داریم افزود: از همه همکاران درخواست می‌کنم برای سال آینده اقدامات ویژه‌ای داشته باشیم و برنامه‌ریزی کنیم تا بتوانیم تأمین آب و برق را به‌ صورت مطمئن انجام دهیم.

توزیع عادلانه آب روستاها از ابتدای سال ۹۵
همچنین مدیرعامل شرکت ‌آب و فاضلاب روستایی تهران از کاهش هدر رفت آب روستایی به ۳۳ درصد در برنامه ششم خبر داد و گفت: مطالعات تأمین آب شرب روستاهای تهران تا افق ۱۴۲۵به پایان رسید و از ابتدای سال ۹۵ با نصب کنتورهای حجمی هوشمند در مخازن ورودی روستاها آب به صورت عادلانه توزیع می‌شود.
رضا پوررجب در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه متوسط هدررفت آب در روستاهای استان تهران ۴۳ درصد است، گفت: مطالعات تأمین آب شرب ۴۰۰ روستای استان تهران تا افق ۱۴۲۵ به پایان رسید.
وی هدف از این کار مطالعاتی را اینگونه بیان کرد و افزود: بر‌اساس این مطالعه میزان تأمین آب شرب روستاها از آب‌های سطحی و آب‌های زیرزمینی مشخص شده است و همچنین میزان کسری مخازن ذخیره آب، میزان اصلاح و بازسازی خطوط انتقال در این مطالعات به پایان رسیده است.
به گفته وی، نشت‌یابی و هدررفت آب در دو روستای ورامین و شهریار، تجهیز جی‌آر‌اس کلیه تأسیسات آبرسانی در روستاهای جنوب استان تهران نیز کامل شد. پوررجب با تأکید بر اینکه در طول برنامه ششم توسعه تمامی موافقت‌نامه‌های استانی و ملی بر‌اساس همین مطالعات مبادله خواهد شد، اظهار داشت: تا ۲ سال آینده مجتمع‌های آبرسانی روستایی که بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند تکمیل و وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.
مدیرعامل آبفای روستایی استان تهران افزود: از ۲۵ مجتمع آبرسانی روستایی در کل استان تهران ۱۲ مجتمع آبرسانی بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند. به گفته وی، مجتمع آبرسانی کوثر، ملارد، صنیع‌خانی، شهید تهرانی، قشلاق، ابراهیم‌آباد، آلوئک، ارمبویه، کهریزک، پاکدشت، جامکاران، پیشوا، شهید بهشتی ورامین و مهاباد فیروزکوه در ۲ سال آینده تکمیل خواهد شد.
پوررجب ادامه داد: برای تکمیل این ۱۲ مجتمع آبرسانی ۹۶ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از اعتبارات تبصره ۵ قانون بودجه ۹۴ در مرحله اول حدود ۶۰ درصد یعنی ۵۲ میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد.
پوررجب درخصوص بالا بردن کیفیت آب گفت: یکی از اقدامات مناسب برای بالا بردن کیفیت آب استفاده از سیستم جدید گندزدایی آب به روش نمک طعام است که نسبت به روش‌های قبلی پرکلرین هم به صرفه است و هم از گندزدایی بالایی برخوردار است.
به گفته وی، یک مشاور ایرانی در حال مطالعه برای کاهش هدررفت آب در روستاهای استان تهران خصوصاً در روستای بزرگ اصیل‌آباد ورامین و کلزار شهریار است. پوررجب در پاسخ به این سؤال که میزان هدررفت آب در روستاهای تهران بیش از ۴۳ درصد است گفت: بر‌اساس مطالعه انجام شده و انجام پروژه‌های جدید هدررفت آب در این دو روستا ۳ درصد کاهش خواهد یافت.
وی افزود: شورای تأمین جلوگیری از آلودگی آب شرب تهران دو سد ماملو و لتیان، مرحله اول مطالعه ۴۶ روستای بالادست سد لتیان و ۲۳ روستای بالادست سد ماملو به پایان رسیده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران گفت: از سال ۹۵ تمامی مخازن خروجی و ورودی روستاها به کنتورهای حجمی هوشمند مجهز خواهند شد تا برحسب تعداد انشعابات آب هر روستا آب شرب به صورت عادلانه توزیع شود.
به گفته وی، برای اینکه این اقدام به مرحله نهایی برسد از سیستم هوشمند تله متری در چهار مجتمع بزرگ استفاده خواهد شد و در این سیستم کلیه تولید آب و توزیع به صورت هوشمند در مرکز تله متری تهران انجام خواهد شد.
پوررجب افزود: در حال حاضر میزان تولید آب روستاهای تهران (۴۰۰ روستا) ۳ هزار لیتر در ثانیه است، بنابراین در تلاش هستیم در برنامه ششم توسعه هدررفت ۴۳ درصدی آب را از ۴۳ درصد به ۳۳ برسانیم که البته هر یک درصد کاهش هدررفت آب نیازمند یک میلیارد تومان اعتبار است. وی درخصوص نصب کنتورهای هوشمند گفت: در حال حاضر در ۲۵ درصد روستاهای استان تهران کنتور هوشمند نصب شده است که مابقی روستاها در سال ۹۵ به سیستم هوشمند کنتورهای حجمی مجهز می‌شوند.
به گفته وی، با این اقدام عرضه و تقاضای آب پالایش می‌شود و مدیریت مصرف نیز به درستی رعایت می‌شود. وی افزود: همچنین از سال ۹۵ سیستم قرائت هوشمند کنتورهای خانگی پیاده خواهد شد.

https://siasatrooz.ir/vdcgtw9y.ak9n34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی