?>?> تفاوت‌هاي دو نشست | سیاست روز
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۶
کد مطلب : 90224

تفاوت‌هاي دو نشست

در طول هفته اخير دو نشست با محوريت مبارزه با تروريسم برگزار شده است. نشست اول به ميزباني سوريه با حضور نمايندگاني از ۸۰ کشور جهان که...

در طول هفته اخير دو نشست با محوريت مبارزه با تروريسم برگزار شده است. نشست اول به ميزباني سوريه با حضور نمايندگاني از ۸۰ کشور جهان که استقبال گسترده جهاني را به همراه داشت. نشست دوم با محوريت ائتلاف آمريکايي به اصطلاح مقابله با داعش با حضور وزراي خارجه ديروز در بروکسل برگزار گرديد. اين دو نشست در حالي با محوريت مبارزه با تروريسم برگزار شدند که بررسي دو نشست بيانگر تفاوت‌هاي گسترده در عملکرد و اهداف آنها است به گونه‌اي که تحقق اهداف هر کدام از آنها تبعات و پيامدهاي متفاوتي بر صحنه جهاني خواهد داشت.
بخشي از اين تفاوت را مي‌توان در ديدگاه و عملکردهاي ميزبان دو نشست جست وجو کرد. سوريه در حالي ميزبان نشست مبارزه با تروريسم بود که اين کشور در طول نزديک به ۴ سال است که در نبرد سراسري با تروريسم قرار دارد. در نقطه مقابل نشست بروکسل در حالي برگزار شد که ميزبان نشست يعني آمريکا نه تنها سابقه مثبتي در مبارزه با تروريسم ندارد بلکه به اذعان مقامات آمريکايي خود ايجاد‌کننده تروريسم بوده است به اذعان هيلاري کلينتون وزير خارجه سابق آمريکا، دستگاه‌هاي اطلاعاتي آمريکا و انگليس در دهه ۱۹۸۰ القاعده را براي حضور در افغانستان ايجاد کردند و در سال ۲۰۰۶ نيز داعش را براي سلطه بر منطقه ايجاد کردند. در همين حال در طول ۱۳ سال ادعاي مبارزه آمريکا با تروريسم (از سال ۲۰۰۱ و حادثه ۱۱ سپتامبر) نه تنها تروريسم محدود نشده بلکه در سراسر جهان گسترش يافته است. بر اين اساس به صراحت مي‌توان گفت که آمريکا هرگز صلاحيت ميزباني و برگزاري نشست مبارزه با تروريسم را ندارد بلکه خود به عنوان عامل تروريسم بايد محاکمه گردد.
نکته ديگر در باب اين دو نشست ترکيب شرکت‌کنندگان و اهداف و طرح‌هاي آنان است. در نشست سوريه، گروه‌هاي مردم نهاد و حاميان مبارزه واقعي با تروريسم حضور داشتند و تاکيد همگان آن بود که با وحدت و يکپارچگي و قرار گرفتن در کنار مبارزان واقعي با تروريسم يعني جبهه مقاومت منطقه بايد با اين چالش مقابله کرد.
در نقطه مقابل در نشست بروکسل از يک سو ترکيب حاضران شامل کشورهايي مانند آمريکا، انگليس، فرانسه، آلمان با برخي کشورهاي حوزه جنوبي خليج‌فارس و ترکيه بوده که از يک‌سو خود حامي و تقويت‌کننده تروريسم هستند و همچنان به ارسال تسليحات و کمک مالي براي تروريست‌ها اقدام مي‌کنند که مبارزه جهاني با تروريسم را با ابهام همراه ساخته است. از سوي ديگر مصوبات اين اجلاس براساس اصل سلطه بر عراق و سوريه و نظامي‌گري در منطقه صورت گرفته که نه تنها کمکي بر مبارزه با تروريسم نمي‌کند بلکه زمينه‌ساز بحران‌هاي جديد در منطقه خواهد بود.
بر اين اساس مي‌توان گفت که دو نشست دمشق و بروکسل هر چند در نام يکسان بوده و با عنوان مبارزه با تروريسم برگزار شدند اما در عمل راهي جداگانه را طي کرده‌اند اجلاس دمشق زمينه‌ساز واقعي مبارزه با تروريسم گرديده و نشست بروکسل کارکردي جز تقويت تروريسم و بحران در منطقه نخواهد داشت.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcgtx9y.ak9zx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی