دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۱
کد مطلب : 119747

ضرورتی که البته خیلی دیر به آن رسیدیم

دكتر محمد صادق كوشكي عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص اهمیت وجود پرس تی وی گفت:...
دكتر محمد صادق كوشكي عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در خصوص اهمیت وجود پرس تی وی گفت: راه اندازي شبكه پرس تي وي تريبوني با گستره جهاني براي جمهوري اسلامي فراهم كرد تا بتواند دیدگاه های خود را در خصوص مسائل بین المللی به مردم جهان ارائه کند؛ بنابراین تاسیس پرس تی وی ضرورتی بود که البته خیلی دیر هم به آن رسیدیم.
وی تاکید کرد: باید زوتر از سال ۱۳۸۶ شبکه ای تاسیس می‌کردیم که بتوانیم مواضع نظام جمهوری اسلامی ایران را بازتاب دهد و تحلیل خود از مسائل و تحولات سیاسی جهان را روایت کند. این یک نیاز ضروری بود و اکنون هم باید آن را تقویت کرد و اگر دولت سیزدهم بنا دارد از تولید داخل حمایت کند و بر میزان اشتغال و تقویت صادرات بیفزاید، می تواند از پرس تی وی که ابزار خوبی در دیپلماسی اقتصادی است، استفاده کند؛ چرا که قطعا پرس تی وی دارای مخاطبان بسیاری در آسیا و افریقاست و این رسانه می تواند قابلیت ها و توانمندی های تولیدی، صنعتی و فنی ایران را به این کشورها دیگر معرفی کند.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: پرس تی وی شبکه‌ای است که استاندارد‌های بین المللی و حرفه‌ای در ابعاد قالب و فرم را رعایت می‌کند و روایتگر انقلاب اسلامی هم هست این پدیده‌ای خوب و یک اتفاق لازم بوده و هست.
محمد صادق کوشکی در پاسخ به این سوال که چه برداشتی از فعالیت ۱۴ ساله پرس تی وی دارید، اظهار کرد: این شبکه گام به گام پیشرفت کرده و توانسته سبک جدیدی را در رسانه های جهان بنیانگذاری کند؛ بنابراین نوآوری داشته و الگوسازی کرده است و تا اینجا قابل قبول بوده. البته مانند هر پدیده دیگری در جامعه بشری باید بهتر شود و البته مورد حمایت قرار گیرد.
وی ادامه داد: پرس تی وی در حالی که با محدودیت‌های مالی، سیاسی و البته کارشکنی‌های امریکا مواجه بوده است، موفقیت‌های بسیاری کسب کرده و در همین شرایط سخت همواره با نژادپرستی جنگیده و از محور مقاومت به ویژه آرمان فلسطین پشتیبانی رسانه‌ای به عمل آورده است. استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: پرس تی وی شبکه‌ای متفاوت است که موفق شده محدوده‌های اخلاقی و شرعی را تا حدود بسیاری رعایت کند و از رویکردهای سخیف مانند استفاده از جذابیت‌های جنسی برای جلب نظر مخاطب استفاده نمی‌کند.وی در خصوص مهم‌ترین مشکلات پرس تی وی تصریح کرد: متاسفانه هنوز سیگنال و ماهواره مستقل ایرانی نداریم و باید محتوای پرس تی وی را از ماهواره های اجاره ای منتشر کنیم. داشتن ماهواره داخلی قطعا بر کیفیت محتوای پرس تی وی هم تاثیرگذار بود. به بیان دیگر همین اجاره ای بودن ماهواره هایی که امواج این شبکه را منتشر می کنند، دست و پای رسانه را می‌بندد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در بیان زاویه دید دیگر تلویزیون‌های خبری بین‌المللی توضیح داد: شبکه آر تی روسیه و زیرگروه‌هایش مانند روسیا الیوم هم یک روایت بر اساس دیدگاه مسکو ارائه می‌کنند. شبکه های اروپایی هم روایت خود را که البته نزدیک به امریکاست، ارائه می‌کنند. همچنین تلویزیون سی جی تی ان چین هم توانسته دیدگاه‌های پکن را بیان کند.
وی افزود: در بررسی شبکه‌های خبری منطقه می‌توان الجزیره انگلیسی قطر را مثال زد که محدودیت های پرس تی وی را به ویژه در خصوص سیگنال مستقل ندارد؛ اما این تلویزیون را باید در فرم و قالب تکرار شبکه‌های غربی مانند سی ان ان، بی بی سی و فرانس ۲۴ دانست.
کارشناس مطالعات منطقه‌ای گفت: علیرغم اینکه پرس تی وی توانسته در قالب و فرم نوآوری داشته باشد؛ اما تا زمانی که ایران ماهواره مستقل نداشته باشد، نمی توانیم پرس تی وی را یک قدرت بزرگ رسانه‌ای بدانیم، حتی اگر محتوای آن عالی باشد؛ چرا که در صورت نبود سیگنال مستقل، آن محتوای عالی به خوبی به مقصد و جامعه هدف نمی‌رسد و زحمات موثر نخواهد بود. این نکته نشان می‌دهد چقدر به سیگنال مستقل نیاز داریم.
دكتر كوشكي با بيان اينكه هيچ كشوري حاضر نيست براي ما ماهواره پرتاب كند، حتي روسيه و چين، تاكيد كرد: اگر ما دارای ماهواره ایرانی باشیم، می‌توانیم بسیاری از حقایق را بیان کنیم. علاوه بر اینکه ماهواره مستقل يك ضرورت براي كشوري است كه خواهان زنده ماندن است؛ چرا كه در موضوعات مختلفي مانند ناوبری دریایی و هوایی، ارتباطات و مخابرات، رصدهای زیست محیطی، نقشه نگاری، بررسی معادن، کانال های بزرگ آب رسانی، سد سازی، هواشناسی و .. هم به ماهواره نیاز است.
وی ادامه داد: اگر ماهواره نباشد در اصل کشور در بسیاری از مسائل تعطیل می‌شود و در آینده بدون ماهواره نمی‌توانیم زندگی کنیم. از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۲ کارهای انجام شده بود که بتوانیم ماهواره پرتاب کنیم؛ اما دولت حسن روحانی جلوی آن را گرفت. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان خاطرنشان کرد: لازم است دولت سیزدهم هر چه می‌تواند از پرس تی وی حمایت کند؛ چرا که این رسانه اثبات کرده است که رسانه‌ای تخصصی و کارآمد است. برای مثال پرس تی وی در ماجرای رفراندم برای تجزیه اسکاتلند از انگلیس یک اقدام تخصصی و علمی انجام داد که تاکنون کسی در ایران آن را انجام نداده است؛ در حالی که دستگاه مسئول دیگر مانند وزارت خارجه دولت قبل کار خاصی انجام نداده بودند.

نویسنده: دكتر محمد صادق كوشكي
https://siasatrooz.ir/vdcgty9quak9qu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی