?>?> اوباما مامور برهم‌زدن روابط چين و هند | سیاست روز
دوشنبه ۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۵۵
کد مطلب : 90954
راز سفر رئيس‌جمهور آمريكا به دهلي‌نو آشكار شد

اوباما مامور برهم‌زدن روابط چين و هند

اوباما مامور برهم‌زدن روابط چين و هند

هر چند آمريكايي‌ها ادعا دارند كه سفر اوباما به هند براي تقويت روابط دو‌جانبه بوده اما در نهايت آشكار شد كه هدف اصلي برهم زدن روابط چين و هند بوده چنانكه در اقدامي مغرضانه روزنامه آمریکایی در گزارشی درباره حضور رئیس‌جمهور این کشور در رژه «روز جمهوری هند»، این اقدام اوباما را پیامی برای چین درباره همراهی واشنگتن - دهلی در مقابل پکن توصیف کرد.
یک روزنامه آمریکایی یکی از اهداف سفر رئیس‌جمهور این کشور به هند را نشان دادن همراهی دو کشور در مقابل چین ارزیابی کرد.روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی تحت عنوان «حضور اوباما در رژه روز جمهوری هند، به چین پیام می‌دهد»،‌ نوشت:‌ «حضور اوباما برای نشان دادن همراهی بزرگترین دو دموکراسی‌ بزرگ جهان در مقابل یک چین مدعی، خوب مسلح شده و اقتدارگرا است؛ ‌کشوری که در حال تغییر دادن توازن قوا در آسیا است».
در گزارش این روزنامه آمده است: ‌«دیدار سه‌روزه رئیس‌جمهور آمریکا از هند که در آن وی در مراسم رژه روز جمهوری هند هم شرکت کرد، نشان مهمی از تعمیق روابط دو کشور در بحبوحه افزایش تنش‌های ژئوپلیتیکی جهانی است».
وال استریت می‌نویسد:‌ «نخست‌وزیر هند روز یکشنبه گفت که سفر آقای اوباما نشانگر توسعه روابطمان است و همچنین تاکید کرد که دهلی نو و واشنگتن آماده اقدام در جهت پذیرش مسئولیت این مشارکت جهانی هستند». روزنامه آمریکایی درباره سفر اوباما تصریح می‌کند: «این اولین‌بار است که هند رئیس دولت آمریکا را برای چنین اتفاقی (حضور در رژه روز جمهوری هند) دعوت کرده است. هندی که قسمت اعظم جنگ سرد غیرمتعهد بوده و روابط رو به گسترشی با روسیه داشت در حالی که آمریکا به دنبال روابط با پاکستان و چین رقبای دهلی بود».
در پایان این یادداشت می‌خوانیم: «هند در حالی که به منظور به حرکت درآوردن اقتصاد خود سعی در تعمیق روابط تجاری با چین دارد،‌ به شدت درباره پکن بدگمان است. هند با این کشور اختلافات سرزمینی هم دارد. دهلی همچنین از افزایش نفوذ و تاثیر پکن در کشورهای آسیای جنوب و حضور بیشتر دریایی چین در اقیانوس هند خشمگین است».
منابع خبري اعلام كردند روسای جمهور آمریکا و هند در خلال سفر اوباما به دهلی‌نو بر سر پیگیری همکاری دو کشور برای ساخت نیروگاه هسته‌ای موافقت کردند. این خبر را «سوجاتا سینگ» وزیر خارجه هند پس از دیدار باراک اوباما و نارندا مودی اعلام کرد و گفت «ما بر بن‌بستی که در سال‌های اخیر بر سر برنامه هسته‌ای صلح‌آمیزمان پیش‌‌ آمده بود، فائق آمدیم.»
هند از کشورهای مسلح به بمب اتم است و در سال‌های اخیر به دلیل نپیوستن به «ان‌پی‌تی»، در توسعه زیرساخت‌های اتمی خود دچار مشکل شده بود.در اين ميان منابع خبري فاش كردند امریکا با هدف تامین منافع شرکت‌هاي بزرگ و چند‌ملیتی تولید دارو، در صدد است با اعمال فشار بر هند از تولید داروهای ارزان‌قیمت در این کشور جلوگیری کند.
شرکت‌هاي هندی داروهای باکیفیت و ارزان قیمتی را برای بیماری‌هایی مانند هپاتیت، سرطان، مالاریا و ایدز به بازارهای جهانی عرضه مي‌کنند که مانع فروش محصولات ساخت آمریکا مي‌شود.
هند بزرگترین تولیدکننده داروهای ارزان قیمت در جهان و معروف به "داروخانه فقرا" است که برای میلیون‌ها نفر داروی ارزان قیمت تولید مي‌کند. هزینه داروهای یک فرد مبتلا به هپاتیت در مدت ۱۲ هفته با داروهای ساخت آمریکا ۸۴ هزار دلار است، در صورت استفاده از داروهای هندی این هزینه در مدت ۲۴هفته، کمتر از دو هزار دلار مي‌شود. سازمان‌هاي مدافع حقوق بشر در جهان نگران آن هستند که سفر باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا به هند، باعث تغییر در سیاست تولید دارو در این کشور شود.
بسیاری معتقدند محدود کردن تولید صنایع داروسازی هند مي‌تواند بر سلامت میلیون‌ها انسان درجهان تاثیر منفی بر جای بگذارد. ۷۷ هزار نفر و ۱۰ سازمان فعال در بخش بهداشت عمومی در هند از جمله شرکت آکسفام هند که شامل ۱۱سازمان تایلندی، مالزیایی و ائتلاف‌هاي جنوب آسیا و اقیانوسیه مي‌شود، با صدور بیانیه مشترکی با حمایت از هند خواستار مقابله با زورگویی امریکا شدند.
در اين ميان پخش تصاویر تلویزیونی رژه شصت و ششمین سالروز جمهوری هند از "باراک اوباما" رئیس‌جمهور امریکا درحالی که وی مشغول آدامس جویدن و بازی با آن بود سوژه رسانه‌ها و البته عامل خشم مردم هند شد. بی‌توجهی رئیس‌جمهور امریکا در مراسم روز جمهوری هند درکنار اصرار وی برای استفاده از خودرو شخصی برخلاف مقررات تشریفات این کشور باعث انتقاد بسیاری از مردم نسبت به دعوت وی دراین مراسم شده است.
اوباما در حالي با رويكرد به هند به دنبال تقويت مواضع خود عليه چين بوده كه همزمان پكن طرح مقابله با آن را اجرا كرد چنانكه فرمانده کل ارتش پاکستان در دیدار با همتای چینی‌اش در رابطه با افزایش همکاری طولانی‌مدت دفاعی دو‌جانبه، تبادل اطلاعات و همکاری مقابله با تروریسم به توافق رسیدند.
به نوشته روزنامه نیشن، سفر راحیل شریف، فرمانده کل ارتش پاکستان به چین همزمان با سفر باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به هند صورت گرفت. ژنرال راحیل شریف در سفر دو روزه‌اش به پکن به همراه ژنرال کی جینانگو، همتای چینی‌اش ابتدا در مقر ارتش آزادی‌بخش خلق چین شاهد رژه گارد احترام بودند و سپس مذاکرات را آغاز کردند.
سخنگوی ارتش پاکستان گفت: ژنرال راحیل و همتای چینی‌اش در این مذاکرات به طور کامل به مسائل مربوط به امنیت منطقه‌ای و دفاعی پرداختند. آنها درباره افزایش همکاری‌های بلندمدت دفاعی، امنیتی و همکاری‌هاي مقابله با تروریسم، تبادل اطلاعاتی و تبادلات آموزشی تصمیم‌گیری کردند.
پیشتر ژنرال شریف نیز با ژنرال فان چانگ لانگ، معاون رئیس کمیسیون مرکزی ارتش چین دیدار کرده و وی را از سرکوب تروریست‌ها در پاکستان مطلع ساخت. ژنرال فان نیز حمایت چین از پاکستان در حملاتش علیه شبه‌نظامیان را اعلام کرد. آنها درباره عملیات‌ها علیه شبه‌نظامیان نیز در مناطق مرزی مذاکره کردند. ژنرال فان گفت: چین مثل همیشه حمایت قاطعانه خود را از تلاش‌های پاکستان برای مقابله با تروریسم مطرح کرد.
ژنرال راحیل شریف با تشکر از چین به خاطر حمایتش گفت: کشورش می‌خواهد تا با چین برای ریشه‌کن کردن انواع تروریسم و برقراری و حفظ صلح، ثبات و سعادت همکاری کند. ژنرال فان چانگ لانگ ضمن تحسین عملیات نظامی پاکستان علیه تروریست‌ها آن را ضربه‌ای شدید، بزرگ، محکم و بدون تمایز قائل شدن به تروریست‌ها توصیف کرد. ژنرال فان در جریان این دیدار بی‌سابقه چین و پاکستان را به عنوان شرکای استراتژیک متحد، مهم‌ترین همسایگان و برادرانی استوار توصیف کرد.
«لطیف نظری» کارشناس سیاسی و یکی از اساتید دانشگاه کابل بر این نظر است که آمریکا در قرن ۲۱ به دنبال حفظ حضور هژمونی خود در جهان بوده و برای تعقیب چنین سیاستی در آسیا به دنبال یافتن کشوری است که بیشترین کارآیی و بهره‌وری را داشته‌ باشد.
این تحلیگر افغانستانی می‌افزاید: آمریکا در حال حاضر ۳ رقیب جدی و سرسخت برای خود، تصور می‌کند؛ چین را به عنوان رقیب اقتصادی، روسیه را به عنوان رقیب نظامی و اسلام سیاسی را به عنوان رقیب فرهنگی و برای به چالش کشاندن این ۳ رقیب که مانع مهم فرا روی تحقق «هویت هژمونیک» برای آمریکا به حساب می‌آیند، از هر ابزاری فروگذار نمی‌کند؛ به عنوان نمونه آمریکا می‌خواهد اسلام سیاسی را با اعمال انواع تحریم مورد هجمه قرار دهد، از دخالت در موضوع اوکراین به عنوان یکی از ابزارهای فشار علیه روسیه بهره می‌جوید و تقویت هند به عنوان مانعی فراروی تبدیل شدن چین به یک قدرت اقتصادی بلامنازع آسیا، یکی از مسائلی است که در دستور کار آمریکا قرار دارد.
این نویسنده، هدف اساسی دیگری را نیز برای نزدیکی آمریکا به هند بر می‌شمارد و آن اینکه چنانچه پاکستان آنگونه که مطلوب و مورد نظر آمریکا است، نقش خود را برای تحقق اهداف و استراتژی‌های آمریکا در آسیا بازی نکند، محبوبیت و جایگاه فعلی خود در سیاست خارجی آمریکا را به هند واگذار خواهد کرد.

https://siasatrooz.ir/vdcgty9y.ak9zn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی