سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۳۱
کد مطلب : 90044
تظاهرات ضد دولتي در مجارستان، چك و يونان

اروپا بار ديگر به خشم آمد

اروپا بار ديگر به خشم آمد

كشورهاي اروپايي اين روزها همچنان صحنه تظاهرات مردمي هستند كه نمونه آن اعتراض‌ها در يونان، مجارستان و جمهوري چك است.
معترضان به اقدامات نخست‌وزیر مجارستان به ویژه در بخش اقتصاد، با برگزاری تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور خشم خود را نسبت به سیاست‌های دولت اعلام کردند. بیش از ۱۰ هزار نفر از مردم مجارستان با برگزاری تظاهرات در برابر پارلمان این کشور علیه سیاست‌های دولت راست‌گرای این کشور به نخست‌وزیری «ویکتور اوربان» تظاهرات کردند. بر‌اساس این گزارش با اعلام روز «خشم عمومی» در شبکه‌های اجتماعی برای برگزاری این تظاهرات فراخوان داده شده بود. خبرگزاری آلمان از حضور بیش از ۱۰ هزار نفر در بوداپست خبر داده است. حال آنکه خبرگزاری فرانسه شمار شرکت‌کنندگان در تظاهرات را حدود ۲۵ هزار نفر اعلام کرده است.علاوه بر پایتخت، خیابان‌های بیش از ۲۰ شهر دیگر نیز عرصه حضور هزاران معترض به سیاست‌های دولت بود. شرکت‌کنندگان در این تظاهرات خشم خود را از فساد در دولت اوربان اعلام کردند و شعار می‌دادند: «ما نمی‌توانیم این میزان مالیات که شما تعیین می‌کنید، پرداخت کنیم. درباره اقدامات در پارلمان شفاف‌سازی کنید.» آنها فریاد می‌زدند: «اوربان گم شو!»
تظاهرات‌کنندگان همچنین خواستار استعفای «ایلدیکو ویدا» رئیس سازمان مالیات این کشور که مواردی از اتهام‌های مالی متوجه وی است، شدند.تظاهرات روز خشم از اکتبر روز گذشته پس از آنکه اوربان خواستار اعمال مالیات بر اینترنت شد، در چندیدن دور برگزار شده‌است. این مجموعه تظاهرات‌ها باعث شد تا اوربان سرانجام طرح خود را پس بگیرد.
مردم چک در مخالفت با سیاست‌های دولت این کشور تظاهرات و رئیس‌جمهور را هدف پرتاب تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی قرار دادند. مردم جمهوری چک با برگزاری تظاهراتی به سیاست‌های «میلوش زمان» رئیس‌جمهور این کشور اعتراض کردند.شبکه خبری «یورونیوز» با اعلام این خبر افزود: همزمان با سخنرانی زمان، مردم فریاد «استعفا، استعفا» سر دادند و اشیائی از جمله گوجه‌فرنگی، تخم‌مرغ و یا ساندویچ به سوی او پرتاب کردند.محافظان رئیس‌جمهور برای محافظت از او در حین سخنرانی اقدام به استفاده از چترهای بزرگ سیاهی کردند تا مانع اصابت اشیائی شوند که به سوی او پرتاب می‌شود. هنگام سخنرانی وی، روسای جمهوری کشورهای آلمان، لهستان، مجارستان و اسلواکی نیز حضور داشتند.
مردم جمهوری چک، زمان را متهم کرده‌اند که او به تعهدات مندرج شده درباره حقوق بشر خیانت کرده است.این تجمع گسترده در مرکز شهر پراگ و در خیابانی برگزار شد که در ۱۷ نوامبر سال ۱۹۸۹ میلادی نیز شاهد تظاهرات صلح‌آمیز هزاران دانشجویی بود که علیه نظام کمونیستی موجود به پا خواسته بودند.
مردم یونان نيز در اعتراض به تدابیر و سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت این کشور اقدام به برگزاری تظاهرات گسترده در خیابان‌های آتن کردند. حدود ۴۰ هزار نفر از جمعیت یونان شامل دانش‌آموزان، کارمندان و بازنشستگان روز دوشنبه همزمان با سالروز سرکوب قیام دانشجویان این کشور علیه حاکمیت نظامی وقت این کشور در سال ۱۹۷۳، در اعتراض به سیاست‌های ریاضت اقتصادی دولت این کشور، در آتن اقدام به برگزاری تظاهرات کردند و روانه خیابان‌ها شدند.
به نوشته روزنامه فرانسوی فیگارو، تظاهرات‌کنندگان با تجمع مقابل پارلمان یونان و در دست داشتن پرچم‌های قرمز شعارهای خصمانه علیه اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول سر ‌دادند و از آنجا راهی سفارت آمریکا در آتن شدند.آمریکا متهم به حمایت از دیکتاتوری نظامی یونان طی سال‌های ۱۹۶۷ تا ۱۹۷۴ است. بر‌اساس این گزارش، تظاهرات در پایتخت یونان در نهایت با مداخله پلیس و پرتاب سنگ از سوی گروهی از جوانان به نیروهای پلیس، به خشونت کشیده شد. سالروز سرکوب نظامی قیام دانشجویان یونان علیه حاکمیت نظامی این کشور، برای یونانی‌ها به روز اعتراض بع سیاست ریاضتی دولت آتن تبدیل شده است.
دولت یونان در نظر دارد در راستای طرح صرفه‌جویی اقتصادی ۲۴۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول، حقوق کارمندان و بازنشستگان را کاهش دهد و این امر نارضایتی و اعتراض مردم این کشور را بر انگیخته است. لازم به ذكر است پيش از اين مردم فرانسه، آلمان و انگليس نيز عليه سياست‌هاي اقتصادي دولت تظاهرات برپا كرده بودند كه با سركوب‌گري پليس همراه شده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgtz9y.ak9zt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی