پنجشنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۰
کد مطلب : 88597
قتل نوجوان سياه‌پوست از سوي پليس، ايالات متحده را به آشوب‌ كشيد

آمريكا در هرج‌ و مرج

آمريكا در هرج‌ و مرج

قتل جوان سياه‌پوست توسط پليس آمريكا و عدم رسيدگي دستگاه قضايي به اين قتل موجي از اعتراض‌هاي خياباني را به همراه داشته در حالي كه واكنش پليس آمريكا به اين اعتراض‌ها بارديگر سركوب بود.
حقوق بشر از جمله شاخصه‌هاي رفتاري آمريكا در نظام بين‌الملل است بگونه‌اي كه كلمه حمايت از حقوق بشر و دموكراسي از شاخصه‌هاي رفتاري آمريكا در جهان گرديده است. توجه به حقوق اقليت‌ها، آزادي بيان و حق اعتراض مردمي به سياست‌ها و رفتارهاي دولتمردان و در نهايت عدم برخورد خشونت‌آميز نيروهاي انتظامي و امنيتي در برابر اعتراض‌هاي مردمي از مهمترين اين محورها است. در دوران رياست جمهوري اوباما اين مولفه‌ها پر‌رنگ‌تر گرديد بگونه‌اي كه يكي از اصلي‌ترين محورهاي پرونده‌سازي آمريكا براي كشورها را تكيه بر اين موارد تشكيل مي‌داد اما عرصه دروني آمريكا نقاب از اين چهره برداشته است. در سال ۲۰۱۱ جنبش اعتراضي
۹۹ درصدي‌ها به پا شد. واكنشي‌ كه به اين اعتراض‌ها داده شد سركوب و بازداشت معترضان بود چنانكه گزارش‌هاي نهادهاي حقوق بشري نشان مي‌دهد پليس آمريكا ۱۷ معترض را به قتل رسانده است.
در روزهاي اخير قتل جوان سياه‌پوست به دست پليس و البته سركوب گسترده معترضان اين جنايت واهي بودن ادعاي حقوق بشر آمريكا را آشكارتر ساخته است.
آمريكا همواره ادعاي حقوق بشر سرداده و در اين عرصه نيز حقوق اقليت‌ها و آزادي بيان اساس اين ادعاها را تشكيل داده است. آمريكا با ادعاي لزوم آزادي براي همگان و ممنوعيت اقدامات قهري پليس و نيروهاي امنيتي در برابر اين مسائل بارها به دخالت در امور كشورها پرداخته است. آمريكا در حالي همچنان داعيه حقوق بشر سر مي‌دهد كه در درون اين كشور هر روز حقايق جديدي از عدم رفتار بر‌اساس حقوق بشر مشاهده مي‌شود. نه از آزادي بيان خبري است و نه از حقوق اقليت‌ها و نه از مداراي نيروهاي امنيتي با مردم.
نمود عيني اين امر را در تحولات اخير آمريكا پس از كشته شدن يك جوان سياه‌پوست مي‌توان مشاهده كرد.
اداره فدرال هوانوردي آمريکا آسمان شهر «فرگوسن» ايالت «ميسوري» را با هدف کمک به سرکوب اعتراضات اخير در اين شهر، به روي پروازهاي با ارتفاع کمتر از ۳۰۰۰ پا بست.
بنا‌بر اطلاعيه صادر شده از سوي اداره فدرال هوانوردي، هواپيماها و بالگردها با ارتفاع پروازي کمتر از سه هزار پا دست‌کم تا يک هفته اجازه عبور از آسمان اين شهر را ندارند تا «محيط امني براي اعمال قانون فراهم شود.» اعتراضات گسترده در شهر فرگوسن پس از آن آغاز شد که يک افسر پليس، نوجوان سياه‌پوستي را به ضرب گلوله از پاي درآورد. اين در حالي است که «مايکل برون» ۱۸ ساله در زمان تيراندازي غيرمسلح بوده است. در‌پي مرگ اين نوجوان، سياه‌پوستان شهر که معتقدند تيراندازي به سوي اين فرد به دليل رنگ پوست وي بوده، دست به اعتراض زده‌اند. اين تظاهرات‌ها با دخالت نيروهاي ويژه پليس به خشونت کشيده شده و تاکنون چند تن در درگيري‌ها زخمي و بازداشت شده‌اند.
با وجود اطلاعيه دادستاني مبني بر آغاز تحقيقات فدرال در مورد اين حادثه و بيانيه «باراک اوباما» رئيس‌جمهور آمريکا و ابراز تأسف وي از اين تيراندازي، اعتراضات گسترده در «فرگوسن» همچنان ادامه دارد. در بيانيه اوباما کشته شدن برون «دردآور» توصيف شده و آمده است: «وزارت دادگستري همراه با مقامات محلي در حال تحقيقات در اين رابطه هستند و هر ميزان منابع که لازم باشد، به آن تخصيص مي‌دهند.» نيروهاي پليس براي سرکوب اعتراضات از گاز اشک‌آور و گلوله‌هاي پلاستيکي استفاده کرده‌اند. خبرگزاري آسوشيتدپرس نيز بازداشت چندين تن در جريان اين اعتراضات را تائيد کرده است.
پليس آمريکا ضمن به خشونت کشاندن اعتراضات مردمي به کشته شدن نوجوان ۱۸ ساله سياه‌پوست توسط يک افسر پليس، حداقل۵۰ نفر را بازداشت کردند.
نكته‌اي كه در تحولات آمريكا مشهود است سانسورهاي شديد خبري است كه بويژه درباره وضعيت اقليت‌ها اعمال مي‌شود. هر روزه تعداد زيادي از سياه‌پوستان در نقاط مختلف آمريکا کشته مي‌شوند که عدم پوشش رسانه‌اي موجب پنهان ماندن موضوع از ديد مردم مي‌شود.
شيکاگو تريبيون آورده است؛ کشته شدن يک جوان سياه‌پوست آمريکايي با نام مايکل براون در شهر فرگوسن آمريکا و حوادث بعد از آن توجه تمام مقامات آمريکايي را به خود جلب کرده است. فرگوسن زماني شهري بود که سفيدپوستان اغلب در آن زندگي مي‌کردند اما درحال حاضر تعداد سياه‌پوستانش به مراتب بيشتر از سفيدپوستان است.
کشته شدن اين جوان سياه‌پوست موجب شکل‌گيري شورش و اعتراض به سياست‌هاي نژادپرستانه دولت نسبت به رنگين‌پوستان شد. پليس سنت‌لوييس اعلام کرده است که براون بر سر يک اسلحه با پليس درگير شده و پس از آن به وي شليک شده است. اين درحالي است که شاهدان عيني اعلام کرده‌اند که وي پيش از آنکه هدف تيراندازي قرار بگيرد بيرون از خودرو بوده و خود را تسليم کرده بود. مسئله مهم آن است که آمريکا هر روز شاهد چنين اتفاقات و حوادثي است.
نبود شغل، نااميدي و ترس ترکيبي ترسناک در حومه شهرهاي آمريکا ايجاد کرده که باعث افزايش چنين خشونت‌هايي مي‌شود. اما آنچه باعث رسانه‌اي شدن اين موضوع شد تلاش کشيشي با نام شارپتون بود. در آمريكا سانسور خبري مانع از آن مي شود كه حقايق بر همگان آشكار شود و دولتمردان آمريكا در لواي اين سانسور طرح‌هاي نژادپرستانه خود را اجرا مي‌كنند.
قوانين تبعيض‌آميز در آمريکا عليه سياه‌پوستان همواره مورد اعتراض گروه‌هاي حقوق بشري قرار داشته است. فعالان مي‌گويند احتمال رفتار تبعيض‌آميز پليس با سياه‌پوستان بيشتر است و آنها دو برابر بيشتر احتمال دارد در دادگاه‌ها محکوم شوند.
در كنار تبعيض‌نژادي ابعاد ديگري از نقض حقوق بشر در آمريكا مشاهده مي‌شود. در يكي از اين موارد دادگاه فدرال با حمايت از آژانس امنيت ملي در جمع‌آوري اطلاعات مربوط به شهروندان عادي، از افشاسازي اطلاعات تصريح شده در دادخواست بنياد مرزهاي الکترونيک عليه اين آژانس خودداري کرد. نمود ديگر از رفتارهاي غير‌حقوق بشري دولتمردان آمريكا را در سخنان اوباما مي‌توان مشاهده كرد كه صراحتا آزادي بيان را زير سوال برده و منتقدان را مزخرف‌گو خواند.
روزنامه «ديلي‌بيست» گزارش داده است که رئيس‌جمهور آمريکا در يک نشست خصوصي با نمايندگان کنگره اين کشور و پس از انتقادات گسترده از سياست‌هايش در سوريه، عصبي شده و انتقادات از خود را «مزخرف» (Horseshit) خوانده است. گزارش‌ها نشان مي‌دهد به رغم ادعاهاي متعدد دوره اوباما نيز وضعيت حقوق بشر در آمريكا بهبودي نداشته است. اين در حالي است كه راهبرد آمريكا در جهان را تاكيد بر مسئله حقوق بشر تشكيل مي‌دهد و با اين ادعا نيز نظامي‌گري و دخالت در امور كشورها را توجيه مي‌كند.

https://siasatrooz.ir/vdcgun97.ak97y4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی