?>?> اولویت استیضاح یک وزیر | سیاست روز
دوشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۶
کد مطلب : 105878

اولویت استیضاح یک وزیر

استیضاح ابزاری است در دست نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تا از ناکارآمدی برخی وزرای دولت‌ها...

استیضاح ابزاری است در دست نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی تا از ناکارآمدی برخی وزرای دولت‌ها در مقاطع گوناگون جلوگیری کنند، گرچه نباید از این ابزار قانونی در راستای منافع جناحی بهره برد.
اگر استیضاحی باعث تضعیف دولت مستقر می‌شود، باید از آن امتناع کرد، نمایندگان مردم در مجلس باید تشخیص دهند که آیا استیضاحی که انجام می‌دهند لازم است و در راستای بهبود اوضاع حرکت می‌کند یا نه.
اکنون به خاطر بروز برخی مشکلات اقتصادی مجلس شورای اسلامی دست به استیضاح زده و تاکنون دو وزیر کابینه دولت تدبیر و امید را برکنار کرده است و در ادامه نیز استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در دستور کار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
اما باید به این نکته توجه داشت که باعث ایجاد و شکل گیری شرایط اقتصادی حاکم که به گفته رئیس جمهور محترم بحران نیست، بلکه مسئله است، به عوامل اصلی آن پرداخته شود.
شاید وزرای اقتصادی در بروز چنین وضعیت اقتصادی نقش داشته باشند، اما عوامل اصلی آن جای دیگری است. آنها وزرایی هستند که تصمیمات دولت را اجرا می‌کنند، هرچند باید به خاطر منافع ملی و منافع انقلاب و مردم تشخیص دهند که آیا تصمیمات و دستورات صادر شده برای اجرای آنها، براساس همان منافع ملی است یا در تضاد با آن است.
اگر به این نتیجه رسیدند که تصمیمات و دستورات، کشور را با مسئله روبرو می‌کند نباید دست به آن اقدام بزنند، بلکه وظیفه انقلابی و ملی آنها این است که از اجرای آن تصمیمات سر باز بزنند و اجرا نکنند حتی اگر نتیجه چنین اقدامی به برکناری آنها بینجامد.
اما به نظر می‌رسد که در این میان استیضاح یک وزیر مفغول واقع شده است، شاید او هم براساس تصمیمات و دستوراتی که از سوی مافوق خود دریافت می‌کرده، عمل کرده است اما نباید اصل اقدام بر اساس منافع ملی، انقلاب و مردم را نادیده گرفت. آیا برجام توانسته است منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را حفظ و تأمین کند؟ یا این که آنها را با تهدید و خطر روبرو ساخته است؟
توافق هسته‌ای همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند؛ «برجام هدف نیست بلکه وسیله است و اگر به نتیجه برسیم که با این وسیله، حفظ منافع ملی امکان پذیر نیست آن را کنار می‌گذاریم» باید مورد توجه ویژه قرار گیرد. این که برجام تاکنون توانسته یا نتوانسته منافع ملی را حفظ کند، به تشخیص مقامات ارشد نظام و شورای عالی امنیت ملی مربوط است و آنها هستند که می‌توانند تکلیف توافق هسته‌ای را روشن کنند که آیا با وجود خروج آمریکا از برجام و بدعهدی اروپایی‌ها باز هم در این پیمان باقی بمانیم یا نه.
نکته در موضوع استیضاح وزرای دولت تدبیر و امید در این است که در میان تیم هسته‌ای و سرتیم آن، هنوز برجام یک دستاورد بزرگ است، آقای ظریف وزیر خارجه محترم اعتقاد دارد که اگر برجام نبود همان سال ۹۳ اوضاع اقتصادی کشور به هم می‌ریخت و وضعیتی که اکنون بر اقتصاد حاکم است زودتر ظهور می‌کرد و حتی دلار به بالای ۱۰ هزار تومان در همان سال می‌رسید، اما جالب اینجاست که اکثر اقتصاددانان با گرایش به دولت و جریان سیاسی همفکر با رئیس جمهور اعتقاد دیگری دارند و می‌گویند شرایط اقتصادی موجود در کشور حاصل تصمیماتی است که در دولت گرفته شده و البته دلخوش بودن به دستاوردهای برجام را بی‌تأثیر در آن نمی‌دانند بلکه یکی از عوامل مهم و تأثیرگذار در وضعیت موجود می‌دانند.
آیا اگر برجامی در کار نبود و دولت مستقر دل به دستاوردهای رؤیایی آن نمی‌سپرد، مجبور نبود کار و تلاش بیشتری از خود نشان دهد و براساس وظیفه و مسئولیتی که در اداره کشور دارد، عمل کند؟
انتظار پنج ساله برای رسیدن به برجام و دست یافتن به دستاوردهایی که دولت از آن داشت، باعث گشت که هم در اوضاع اقتصادی کشور رکود ایجاد شود و هم در میان دولتمردان رکود کارکردن پیش بیاید.
چشمداشت به دست بیگانه باعث شد تا در این مدت ۵ سال گذشته، به امید دستاوردهای بزرگ برجام! آنگونه که باید کار و تلاش نشود، چرا رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند، وزرا و مسئولان به ویژه وزرای اقتصادی دولت باید شب و روز نشناسند و کار و تلاش مضاعف داشته باشند؟ که اگر چنین بود، اکنون شرایط اقتصادی کشور مسئله دار نمی‌شد.
قدر مسلم، وزیر خارجه، اعضای تیم هسته‌ای که البته زحمات زیادی برای توافق کشیدند، در این مقطع نقش دارند. اعتقاد به برجام یک عامل مهم در ایجاد چنین شرایطی است.
آیا آن فرد جاسوسی که آقای وزیر از او دفاع می‌کند در حالی که براساس اسناد و مدارک موجود مجرم و جاسوس است، نقشی در مسائل اقتصادی مذاکرات هسته‌ای نداشته است؟
شگفت انگیز است که نمایندگان مجلس از توضیحات آقای ظریف قانع می‌شوند و حتی نسبت به توضیحات و دفاع او از آقای دری اصفهانی موضع گیری نمی‌کنند. این فرد از سوی قوه قضاییه محکوم شده و سازمان اطلاعات سپاه نیز اسناد و مدارک جاسوسی او را ارائه داده است. چرا وزیر دولت جمهوری اسلامی ایران از یک جاسوس دفاع می‌کند؟
در هر صورت اعتقاد قلبی به برجام همچنان در میان آن‌هایی که از این دستاورد دفاع می‌کنند موج می‌زند و تا زمانی که همچنان شاهد چنین سیاستی در قبال توافق هسته‌ای بی سرانجام از سوی آنها باشیم، نمی‌توان انتظار داشت که دولت و وزرا شب و روز نشناسند. باید آنها تن به حقایق و واقعیت برجام بدهند و برای آن دستاورد سازی نکنند. 

نویسنده: محمد صفری

https://siasatrooz.ir/vdcgun9q7ak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

برو بمیر ........تو روح این سرمقاله نویس
حمید
سلام تذکر من این است که اگر نظری را هم منتشر می کنید نظراتی باشد که ادب و نزاکت در ا« رعایت شده باشد یک نظر منتشر شده و آن هم توهین آمیز است. در هر حال من با نظر نویسنده سرمقاله موافقم چرا که وزیر خارجه در به وجود آمدن وضعیت کنونی حتی بیشتر از وزرای اقتصادی که استیضاح می شوند نقش داشته است
شاهد روان
کامنت اول نشان از عدم فرهنگ گفتگوی منطقی دارد
از سیاست روز متشکریم