پنجشنبه ۳۱ تير ۱۳۹۵ - ۰۲:۴۵
کد مطلب : 96417
روحانی در اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶:

فساد تنها با بخشنامه دادگاه و شلاق حل نمی‌شود

فساد تنها با بخشنامه دادگاه و شلاق حل نمی‌شود

رئیس‌جمهور گفت: فساد یک موضوع مهم است که همه ما باید با آن مبارزه کنیم. تنها با موعظه، سخنرانی و بخشنامه و حتی قانون و دادگاه و حتی شلاق این موضوع حل نمی‌شود، البته دادگاه و برخورد هم لازم است اما باید با ریشه‌های مسئله برخورد کنیم.
به گزارش فارس، حسن روحانی دیروز با حضور در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران ۲۰۱۶ که در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد، اظهار داشت:‌ بی‌تردید ارتباط شهرهای جهان با یکدیگر عاملی خواهد بود تا پیوندهای عاطفی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و حتی علمی و مدیریتی بین کشورهای مختلف جهان بیشتر شود و این عاملی است برای نزدیک شدن پیوند اجتماعات ملت‌ها، مناطق و در نهایت کشورهای جهان به سمت یکدیگر.
وی با تأکید بر اینکه اگر امروز می‌خواهیم در جهان به یک ثبات و آرامش قابل قبول برسیم باید تحمل و بردباری‌ها را افزایش دهیم، گفت:‌ تمایز فرهنگ‌های مختلف را باید بپذیریم و قابل تفاهم بودن افکار و فرهنگ‌های گوناگون را باید قبول کنیم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: اگر می‌خواهیم از خشونت، افراطی‌گری، تروریسم فاصله بگیریم و به یک صلح پایدار در جهان دست پیدا کنیم، راه آن بالا بردن بردباری، ‌احترام به فرهنگ یکدیگر و نزدیک شدن جوامع مختلف از لحاظ فرهنگی و سبک زندگی است.
روحانی در ادامه خاطرنشان کرد: ما امروز در یک شرایطی بعد از برجام و توافق هسته‌ای قرار گرفته‌ایم که ارتباط میان ایران اسلامی و دیگر کشورها هم از لحاظ اقتصادی، هم از لحاظ اجتماعی و فرهنگی و هم از لحاظ علمی آسان‌تر و نزدیک‌تر شده است. ما باید از این فضا استفاده کنیم و از تجربه یکدیگر بهره‌برداری کنیم.
وی افزود: ما در کشوری که دارای اقوام مختلف هستیم و سلایق مختلفی در کشورمان وجود دارد و ویژگی‌های اقلیمی متفاوتی را داریم همسایگان گوناگون با شرایط مختلف داریم و در چنین کشوری ما برای اداره یک بخش یا شهر یا یک محله هر مقدار بتوانیم از نظرات و افکار مردم بیشتر استفاده کنیم بهتر می‌توانیم نظرات مردم و سلایق آنان را به کرسی بنشانیم.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: بحث شوراها هم از لحاظ ویژگی‌های کشوری هم از لحاظ تمدن دنیای امروز که یک نظام مردم‌سالار پذیرفته شده و مایه توسعه است و هم از لحاظ ویژگی‌های اقلیمی همواره می‌تواند راه بهتری برای اداره کشور و برای توسعه کشور باشد.
روحانی خاطرنشان کرد: اینکه امروز در کشور ما ۱۱۷ هزار نفر مسئولیت را در شوراهای مختلف در ۱۲۴۰ شهر، ۳۵ هزار روستا در طول ۱۷ سال گذشته برعهده گرفته‌اند و قدم‌های بسیاری برای عمران و آبادی کشور برداشته‌اند و مردم ما را نسبت به اجرای برنامه‌ها طبق رأیی که به نمایندگان خودشان می‌دهند با نظرات آنها نزدیک‌تر کرده یک قدم بسیار مهم و بزرگ در مردم‌سالاری دینی و اسلامی ماست.
وی افزود: برای اداره شهرها و حرکت شوراها اقدامات خوبی تا امروز صورت گرفته و اقدامات دیگری باید به کمک این راه بیاید. ما امروز نیازمند مدیریت یکپارچه و مدیریتی که همه بخش‌ها هم‌افزا باشند داریم. در این زمینه اگر ما نیاز به مقررات و قوانینی داریم باید کمبودها را در این حوزه رفع کنیم.
وی افزود: همان اندازه که اتکای کشور برای اداره‌اش به درآمدهای نفتی مضر است از آن مضرتر درآمد شهرداری از تراکم است. برای این کار همانطور که ما باید قدم به قدم بودجه کشور را از درآمد نفتی جدا کنیم و درآمد نفتی برای سرمایه‌گذاری‌های ماندگار در کشور هزینه شود برای اداره شهرها نیز باید راهی پیدا شود و یک درآمد پایدار سالم برای این بخش در نظر گرفته شود.
رئیس‌جمهور اظهار داشت: ما نگاه‌مان به آسمان است که خدا روزی برساند. شهرداری‌ها هم نگاه‌شان به بلندمرتبه‌هاست که ساختمان‌ها بالا رود و آنها بتوانند پول تراکم بگیرند و بتوانند کشور را اداره کنند که این مشکلات باید حل شود و این مشکل همه ماست.من نمی‌خواهم این نقد را به شهرداری‌ها و شوراها وارد بدانم. این مشکلی است که امروز به طول کل وجود دارد و باید دست به دست هم دهیم و این مشکل را حل کنیم.
وی ادامه داد: ما کشوری هستیم که بسیاری از شهرهای ما با بحران روبه‌رو هستند، سیل، زلزله و اخیرا بیش از گذشته میهمان ناخوانده‌ای به نام ریزگردها، اینها مشکلاتی است که شهرهای ما با آنها روبه‌رو هستند. برای این کار در شهرهای پیشرفته اقدامات بازدارنده صورت گرفته است.
روحانی افزود: در آن شهرها سیل می‌آید اما مقدار خسارت بسیار کم است. به خاطر پیش‌بینی‌ها و پیشگیری‌هایی که صورت گرفت. در آن شهرها هم اگر ریزگرد بیاید مردم را در مشکلات همراه می‌کند، اما نحوه ساخت ساختمان‌ها و ویژگی‌های آنها به گونه‌ای است که اگر درب‌ها و پنجره‌ها بسته شود می‌تواند از خودشان حراست و حفاظت کند. ما در این زمینه باید قدم‌های فراوانی برداریم.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: محیط‌زیست اگر تا دیروز به عنوان یک امر تجملاتی در ذهن بعضی می‌آمده امروز به عنوان ضرورت زندگی ما است و توسعه اگر پایدار نباشد و توام با پیوست‌های زیست‌محیطی نباشد ما نمی‌توانیم زندگی و سلامت مردم را تضمین کنیم.
روحانی با بیان اینکه در دولت یازدهم اقدامات اساسی در زمینه مسائل زیست‌محیطی صورت گرفته است، گفت: آنچه برای ما مهم بود، این بود که یک دریاچه زیبای ما تبدیل به منبع غبار توام با نمک برای تخریب ۱۴ میلیون انسان نشود. اولین تصمیم هیأت وزیران در این دولت تصمیمات راجع به دریاچه ارومیه بود و من خوشحالم که امروز دریاچه ارومیه را به نقطه تثبیت رساندیم و از یک خطر بزرگ بخش غرب کشور را مصون کردیم.
رئیس‌جمهور گفت: من خوشحالم در بنزین یورو ۴ که در دولت قبل در روز ۲.۱ میلیون لیتر تولید می‌شد، حال به بیش از ۲۵ میلیون لیتر رسیده. من خوشحالم که برای خودروهای فرسوده در دولت تصمیماتی اتخاذ شده و این تصمیمات اجرایی خواهد شد. من خوشحالم که توانستیم تولید گاز را در طول این ۳ سال در روز به ۱۴۰ میلیون مترمکعب اضافه کنیم و به همین دلیل بسیاری از سوخت نیروگاه‌هایی که آن آلودگی‌ها را ایجاد می‌کرد را کم کردیم. ما تا پایان امسال می‌خواهیم فقط ۹ درصد سوخت نیروگاه‌های ما از سوخت مایع باشد. این قدم بسیار بزرگی برای مسئله محیط‌زیست است.
وی گفت:‌ مهم است که تدفین پسماندهای ما و فاضلاب ما چگونه باشد. در قضیه محیط‌زیست ما باید قدم‌های بسیار مهمی برداریم. حال یا با سرمایه خودمان و یا اگر نمی‌توانیم با مشارکت دیگران اقدامی انجام دهیم.
وی پیرامون فساد اداری نیز گفت: ما به جای اینکه بخواهیم یک جوازی را اخذ کنیم از این اتاق به آن اتاق از آن ساختمان به این ساختمان که معلوم نیست در آن چه مسائلی قرار است اتفاق بیفتد، اگر همه کار از طریق فضای مجازی صورت گیرد فسادها به مراتب کاهش پیدا می‌کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgut9y.ak93q4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی