?>?> نگاه غرب به راهكار سياسي | سیاست روز
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۴۳
کد مطلب : 90387

نگاه غرب به راهكار سياسي

سوريه اين روزها بار ديگر کانون تحولات جهاني گرديده است دستاوردهاي ارتش و مردم در مبارزه با تروريسم در حالي...

سوريه اين روزها بار ديگر کانون تحولات جهاني گرديده است دستاوردهاي ارتش و مردم در مبارزه با تروريسم در حالي زمينه‌ساز برقراري امنيت بيشتر در سوريه و منطقه گرديده که محافل رسانه‌اي از طرح جهاني براي اجراي روند سياسي در سوريه خبر داده‌اند.
نشست اتحاديه اروپا با ديموسترا نماينده سازمان ملل در امور سوريه در حالي دوشنبه برگزار شد که حاضران بر راهبرد سياسي با محوريت برقراري آتش‌بس و نيز مذاکره ميان نظام سوريه و معارضان تاکيد کردند. ديموسترا در سفر به عربستان نيز با همين نتيجه مواجه شد.
برخي رسانه‌‌هاي غربي و صهيونيستي از جمله دبكا نوشتند که آمريکا ديگر به دنبال سرنگوني اسد نمي‌باشد و راهکار سياسي اولويت اين کشور شده است حال اين سوال مطرح است که آيا غرب واقعا به دنبال راهبرد سياسي براساس طرح آتش‌بس و نيز مذاکره ميان نظام سوريه و معارضان است؟
بسياري از ناظران سياسي بر اين عقيده‌اند که تهديد تروريسم براي اروپا و آمريکا زمينه‌ساز تغيير نگرش اين کشورها در قبال سوريه گرديده به ويژه آنکه آنها دريافته‌اند که بدون نظام اسد توان مقابله با تروريسم را ندارند. در همين حال جنگ با سوريه به دليل يکپارچگي مردم، ارتش و نظام سوريه و برخورداري دمشق از مولفه‌هاي منطقه‌اي و جهاني سال‌ها نيز اگر به درازا بکشد، غرب توان پيروزي ندارد لذا گزينه‌اي جز پذيرش ساختار کنوني سوريه براي آن وجود نخواهد داشت.
با توجه به اينکه غرب همواره بر سرنگون‌سازي نظام سوريه تاکيد دارد و آن را از اهداف کلان خود مي‌داند اين سوال مطرح است که رويکرد غرب به راهبرد سياسي آيا در قالب پايان دادن به فتنه‌انگيزي در سوريه است يا راهبرد ديگري را در سر دارد به ويژه اينکه غرب همچنان از پذيرش طرح روسيه و ايران براي راهبردي سوري سوري خودداري مي‌کند. با توجه به اينکه غرب حفظ وضع موجود يعني قرار داشتن سوريه در بحران را بهترين وضعيت مي‌داند اين گزينه مطرح است که غرب پس از ناکامي در حوزه نظامي به دنبال رويکرد به طراحي‌هاي سياسي باشد.
طرحي که ظاهر آن، پذيرش مذاکره ميان نظام سوريه و معارضان است اما معارضان که مورد تاييد و حمايت آمريکا مي‌باشند. اين طراحي وجود دارد که آمريکا به دنبال تقسيم قدرت و ايجاد جريان اپوزيسيون در سوريه باشد به گونه‌اي که دمشق با چند صدايي سياسي مواجه گردد تا انسجام آن در مبارزه با تروريسم و تحولات منطقه‌اي گسسته شود.
غربي‌ها بر اين گمانند که اين شکاف سياسي زمينه‌ساز تزلزل ارتش در حوزه امنيتي و ناکارآمدي دولت در حوزه اقتصادي مي‌شود.سه ابزاري که در نهايت شرايط را براي سرنگوني نظام سوريه فراهم مي‌سازد. طرح سياسي که در نهايت به اهداف نظامي غرب ختم گردد آن نابود‌سازي سوريه است.

مولف : قاسم غفوري
https://siasatrooz.ir/vdcguw9y.ak9z74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی