?>?> کنگره به دنبال چیست؟ | سیاست روز
شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 109270

کنگره به دنبال چیست؟

نمایندگان کنگره طرحی را در دست بررسی دارند که در صورت تصویب نهایی جلوی فروش تسلیحات نظامی به کشورهای ...

نمایندگان کنگره طرحی را در دست بررسی دارند که در صورت تصویب نهایی جلوی فروش تسلیحات نظامی به کشورهای عربستان سعودی، امارات و اردن را می‌گیرد. همچنین تعدادی از دموکرات‌های مجلس سنای آمریکا طرحی ارائه دادند که ضمن الزام کاخ سفید به اجرای راهکار دو دولتی مانع الحاق کرانه باختری به دیگر بخش‌های سرزمین‌های اشغالی فلسطین می‌شود.
حال این سوال مطرح می‌شود که چرا کنگره آمریکا چنین رویکردی در پیش گرفته و چه اهدافی را دنبال می‌کند؟ آنچه در سیاست داخلی و خارجی آمریکا مشاهده می شود نوعی تاثیرپذیری از شرایط بحرانی در ساختار سیاسی این کشور است که بر اساس تنشهای میان جریان‌های سیاسی و ترامپ صورت می گیرد. اکنون هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه به دنبال مقابله با ترامپ هستند و در مقابل ترامپ نیز با تحرکات و بحران‌سازی در جهان و نمایش قدرت سعی در مقابله با آنها را دارد. ترامپ فروش تسلیحات به سعودی را مولفه‌ای برای کسب منافع اقتصادی می‌بیند که می تواند کمکی به وعده های اقتصادی ترامپ باشد در همین حال وی با رویکرد به حمایت از سعودی و صهیونیست‌ها، خود را برخوردار از لابی صهیونیستی و عربی می‌بیند.
با این شرایط مخالفان ترامپ با رویکرد مانع سازی در برابر اقدامات ترامپ به دنبال به شکست کشاندن وعده‌های اقتصادی و قطع روابط لابی‌های عربی و صهیونیستی با ترامپ هستند تا با این ابزار در انتخابات ۲۰۲۰ زمینه شکست ترامپ را فراهم سازند. بر این اساس این اقدام برگرفته از اختلافات شدید در ساختار سیاسی آمریکاست چنانکه در کنار استیضاح ترامپ، برخی سیاستمداران همچون پلوسی رهبر دموکرات‌ها خواستار زندانی شدن ترامپ شده اند لذا این اقدام برگرفته از بشر دوستی کنگره نمی باشد چرا که آنها در عمل اقدامی علیه رژیم صهیونیستی و سعودی صورت نداده‌اند لذا این اقدام بیشتر جنگ روانی علیه کاخ سفید است نکته دیگر آنکه انزجار جهانی از تجاوز سعودی به یمن و اشغالگری صهیونیست‌ها موجب این رفتار کنگره برای فرار از بازخواست افکار عمومی است روز جهانی قدس و خروش جهانیان در حمایت از فلسطین از عوامل تاثیرگذار بر مواضع کنگره در باب اشغال کرانه باختری است بر این اساس می توان گفت که کنگره با این مصوبات به دنبال ناکام ساختن سیاست خارجی ترامپ است تا هم حمایت لابی صهیونیستی و عربی را از ترامپ دور سازد و هم مانع از درآمدزایی ترامپ از فروش تسلیحات شود. این رفتارها برگرفته از جنگ قدرت برای انتخابات سال ۲۰۲۰ است. کنگره اگر واقعا به دنبال مقابله با جنگ و اشغالگری است باید تحریم رژیم صهیونیستی و سعودی را اجرایی سازد که تاکنون چنین نکرده است.
با توجه به آنچه ذکر شد می‌توان گفت که جنگ قدرت در ساختار سیاسی آمریکا شدت گرفته و این تقابل از حوزه داخلی به سیاست خارجی نیز رسیده و هر کدام از طرفین به دنبال بهره گیری از تمام مولفه‌های داخلی و خارجی برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۰ هستند. رفتاری که نشانگر انتخاباتی پر تنش و حتی فاقد اصولی اخلاقی در انتخابات آتی آمریکا است. 

نویسنده: فرامرز اصغری

https://siasatrooz.ir/vdcguy9qzak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی