?>?> نمایندگان مجلس وظایف دستگاه‌ها را برای اخذ غرامت از آمریکا تعیین کردند | سیاست روز

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست دیروز خود دلایل و وظایف دستگاه‌ها را برای اخذ غرامت از آمریکا تعیین کردند.
کلیات طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی در نشست دیروز پارلمان تصویب شد.
پس از تصویب کلیات، جزئیات طرح هم مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت نمایندگان به مواد پنج‌گانه طرح رای مثبت دادند.
طبق ماده ۱، به منظور استیفای حقوق ملت ایران، دولت موظف است رأساً یا از طریق حمایت از اشخاص و اتباع جمهوری اسلامی ایران، اقدامات مقتضی از جمله اقدامات حقوقی را جهت جبران خسارت و اخذ غرامت کامل از دولت ایالات متحده آمریکا به جهت نقش این کشور در موارد زیر را به عمل آورد:
۱- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲
۲- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از کودتای نوژه
۳- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از جنگ تحمیلی
۴- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از ۲۲۳۰۰۰ نفر و ۶۰۰۰۰۰ نفر ایثارگر (جانباز و آزاده)
۵- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از شهادت بیش از ۱۷۰۰۰ شهید ترور
۶-خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از حمله به سکوهای نفتی
۷-خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از جاسوسی علیه ایران توسط ایالات متحده یا با حمایت و نقش‌آفرینی ایالات متحده
۸- خسارت‌های مادی و معنوی ناشی از انسداد، مصادره و یا تصرف در اموال و دارایی‌های جمهوری اسلامی ایران، نهادها و مؤسسات دولتی یا عمومی جمهوری اسلامی ایران یا مقامات آن
۹- کلیه خسارات مادی و معنوی ناشی از اقدامات رژیم غاصب صهیونیستی که با حمایت یا نقش‌آفرینی آمریکا انجام پذیرفته یا می‌پذیرد.
۱۰- کلیه خسارات مادی و معنوی ناشی از سایر اقدامات یا وقایعی که با حمایت یا نقش‌آفرینی ایالات متحده روی داده است یا در آینده روی خواهد داد.
ماده ۲ صراحت دارد، دولت موظف است در مواردی که ایالات متحده تعهدات خود در قبال جمهوری اسلامی ایران، به ویژه در حوزه مصونیت دولت و اموال متعلق به دولت و مقامات جمهوری اسلامی ایران، را نقض می‌نماید در راستای اقدام متقابل کلیه اقدامات از جمله اقدامات حقوقی مقتضی را به عمل آورد.
در ماده ۳ آمده است: دولت موظف است اجرای تصمیمات مراجع صالح به نفع جمهوری اسلامی ایران و اتباع آن را در کشورهای ثالثی که اموالی از ایالات متحده در آنها وجود دارد، در چارچوب اقدام متقابل، تعقیب کند در مواردی که دادگاه‌های کشورهای ثالث نسبت به شناسایی و یا اجرای احکام دادگاه‌های داخلی ایالات متحده آمریکا علیه ایران اقدام می‌کنند دولت موظف است اقدام متقابل مقتضی را جهت شناسایی و اجرای احکام دادگاه‌های داخلی ایران در آن کشورها یا سایر کشورها حسب مورد به عمل آورد.
طبق ماده ۴، اقدامات حقوقی مذکور در این قانون تا آنجا که در قبال دولت خارجی (ایالات متحده براساس ماده ۲ این قانون و یا هر کشور دیگر موضوع ماده ۳ این قانون) اتخاذ می‌شود و نقض مصونیت آن دولت و یا مقامات آن دولت تلقی شود، باید در چارچوب واکنش به نقض تعهد داخلی آن دولت بوده و محدود به حدود اقدامات متقابل براساس حقوق بین‌الملل باشد.
در ماده ۵ آمده است: وزارت امور خارجه موظف است گزارش اقدامات به عمل آمده در راستای استیفای حقوق ملت ایران، موضوع این قانون را هر ۶ ماه به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و قضایی حقوقی مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

کلیات طرح الزام دولت به پیگیری اخذ غرامت از آمریکا در مجلس تصویب شد
کلیات طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی در مجلس تصویب شد.
وکلای ملت پس از بحث و تبادل نظر با ۱۷۴ رای موافق، ۷ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۱۰ نمانیده حاضر در صحن پارلمان به کلیات این طرح رای مثبت دادند. بهارستان‌نشینان پس از تصویب طرح مذکور شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.

رسایی: جلوی تردد کشتی‌های آمریکایی از تنگه هرمز گرفته شود
نماینده تهران در مجلس گفت: اگر آمریکایی‌ها بخواهند دست به اموال ملت ایران بزنند، تنگه هرمز به شکل منطقی و قانونی برای آنان ناامن و جلوی کشتی‌های آمریکایی گرفته می‌شود.
حمید رسایی در جریان بررسی طرح الزام دولت به پیگیری جبران خسارات ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، پیشنهادی برای الحاق به این طرح ارائه کرد. در پیشنهاد رسایی آمده بود: دولت می‌تواند حسب شرایط از طریق ضبط اموال ایالات متحده که از تنگه هرمز عبور می‌کنند، نسبت به بازپس‌گیری حقوق ملت ایران اقدام نماید.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه فعلا سیاست حاکم این است ک در حال فرار از آمریکا هستیم و این سیاست جواب نمی‌دهد، به همین دلیل ما این پیشنهاد را مطرح کرده‌ایم. رسایی اضافه کرد: وقتی آمریکایی‌ها دست در جیب ملت ایران می‌کنند و پول ملت ایران را به غارت می‌برند آن هم بر خلاف همه مقررات و ضوابط بین‌المللی، بنابراین چرا اموال شان باید ازکنار تنگه هرمز رد شود؟

مخالفت دولت با پیشنهاد رسایی در صحن علنی مجلس
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه ناامن کردن خلیج‌فارس به زیان ایران و خواست صهیونیست‌هاست، گفت: دولت نمی‌تواند به نیروهای مسلح، سپاه یا ارتش فرمان دهد.
مجید انصاری در جریان بررسی پیشنهاد حمید رسایی برای ضبط اموال ایالات متحده آمریکا در تنگه هرمز در واکنش به اقدام آنان در غارت ۲ میلیارد دلار از اموال ایران، ضمن اعلام مخالفت دولت با این پیشنهاد، گفت: اینکه در این پیشنهاد آمده «دولت می‌تواند نسبت به ضبط اموال آمریکا در تنگه هرمز اقدام کند»، این نیازی به قانون ندارد.
وی افزود: دولت نمی‌تواند به عنوان قوه مجریه به نیروهای مسلح، سپاه و ارتش فرمان دهد که بروند در خلیج‌فارس عملیات انجام دهند، این موضوع از اختیارات فرمانده کل قواست، اگر بخواهد به مرحله عمل هم درآید در حوزه اختیارات شورای عالی امنیت ملی است.
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اضافه کرد: دشمنان ملت ایران در خلیج‌فارس تمایل دارند که این تنگه و آبراه را به محلی برای جنگ نفتکش‌ها تغییر دهند، کشورهای دیگر خطوط انتقال نفتشان را با لوله به آن طرف خلیج‌فارس منتقل کردند، ناامن کردن خلیج‌فارس به زیان ایران و هدف صهیونیست‌هاست.
انصاری یادآور شد: اگر قرار باشد کاری انجام دهیم باید در شورای عالی امنیت ملی مطرح شود، دولت نمی‌تواند به نیروهای نظامی دستور دهد، پیشنهاد آقای رسایی علی‌رغم ظاهر انقلابی، علیه منافع ملی و خلاف قانون اساسی است. 

تذکر کوچک‌زاده به انصاری درباره «انقلابی‌نما بودن»
نماینده تهران در مجلس گفت: آقای انصاری! شما خودت ظاهرا انقلابی‌نما هستی؛ شما فراموش کرده‌ای که ۲۰ سال پیش چه حرف‌هایی می‌زدی!
مهدی کوچک‌زاده گفت: وقتی کنگره آمریکا برای براندازی جمهوری اسلامی ایران قانونی را تصویب می‌کند، وقتی کنگره آمریکا در عدم اجرای برجام مداخله می‌کند در چنین شرایطی آیا تقابل مجلس ما باید پیروی از دولتی باشد که به طور طبیعی این اقدامات را انجام می‌دهد. وی اضافه کرد: افتخار رئیس‌جمهور در سخنرانی چند روز پیش‌شان این بود که دزدی سر گردنه دو میلیارد دلاری را در دادگاه‌های بین‌المللی پیگیری می‌کند، آن هم دادگاه‌هایی که نوکر همین آمریکایی‌ها هستند. «من واقعا از آقای رسایی برای ارائه پیشنهادش تشکر می‌کنم؛ اگر مجلس می‌خواهد انقلابی باشد نه دیپلمات باید متناسب با اقدامات کنگره آمریکا اقدام کند.»
کوچک‌زاده خطاب به معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اظهار داشت: آقای انصاری خطاب به یک نماینده می‌گوید پیشنهاد شما ظاهری انقلابی‌نما دارد اما حرف بنده این است که آقای انصاری شما خودت ظاهرا انقلابی‌نما هستی؛ آقای انصاری فراموش کرده‌ای که ۲۰ سال پیش چه حرف‌هایی می‌زدی، مدعی خط امام شماها بودید و اکنون پشیمان شده‌اید. وی ادامه داد: وقتی کشتی‌ها منافع آنها را می‌برند ما هم باید دست در جیب‌شان (اشاره به آمریکایی‌ها) کنیم البته اگر دولت به معنی خاص آن بگذارد، می‌بینید که دولت به معنی خاص در قضیه یمن نگذاشت کشتی کمک‌های ایران... .
سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با قطع اظهارات نماینده تهران تاکید کرد که تذکر شما خطاب به بنده است.
براساس این گزارش، کوچک‌زاده پس از پایان تذکرش دست‌نوشته‌ای را در صحن پارلمان به دست گرفت که بر روی آن نوشته شده بود «امام خمینی(ره): راهی جز مبارزه نمانده و باید چنگ و دندان ابرقدرت‌ها خصوصا آمریکا را شکست و الزاما یکی از دو راه را انتخاب کرد یا شهادت یا پیروزی که در مکتب ما هر دوی آنها پیروزی است.»

تأمین منابع لازم برای مدیریت پسماندهای حاصل از برچینش تأسیسات هسته‌ای
نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای نحوه تأمین منابع لازم برای انجام هزینه‌های مدیریت سوخت مصرف شده و پسماندهای حاصل از فعالیت، برچینش و حوادث اضطراری در تأسیسات هسته‌ای را تعیین کردند.
اعضای پارلمان در ادامه رسیدگی به مواد ارجاعی لایحه تنظیم برخی از احکام قوانین برنامه‌های پنجساله توسعه جمهوری اسلامی ایران به کمیسیون مشترک، ماده الحاقی ۶۱ این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، به منظور تأمین منابع لازم برای انجام هزینه‌های مدیریت سوخت مصرف شده و پسماندهای حاصل از فعالیت، برچینش و حوادث اضطراری در تأسیسات هسته‌ای به سازمان انرژی اتمی (شرکت مادر تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران) اجازه داده شد با موافقت رئیس این سازمان تا معادل ۴ درصد از درآمد حاصل از فروش برق نیروگاه‌های هسته‌ای کشور را مستقیماً به حساب شرکت نزد خزانه‌داری کل کشور تحت عنوان حساب «اندوخته احتیاطی» منظور دارد، استفاده موقت از منابع حساب اندوخته احتیاطی برای خرید اوراق مشارکت و صکوک اسلامی منتشر شده در کشور اعم از ریالی و ارزی بلامانع است و سود حاصل از خرید اوراق یادشده نیز مستقیماً‌ به حساب «اندوخته احتیاطی» موضوع این بند منظور می‌شود.
نمایندگان مقرر کردند مبالغ منظورشده به حساب اندوخته یادشده مشمول پرداخت مالیات بردرآمد و سود سهام یا سود سهم دولت نیست و استفاده از منابع اندوخته احتیاطی با موافقت رئیس سازمان انرژی اتمی ایران منحصراً برای انجام هزینه‌های عملیات جاری و سرمایه‌ای پیش‌بینی‌شده در این بند مجاز است و معادل هزینه‌های عملیات جاری انجام‌شده از مانده حساب «اندوخته احتیاطی» کسر می‌شود. طبق مصوبه مجلس، شیوه‌نامه اجرایی این بند مشترکاً به تصویب سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

مددجویان کمیته امداد و بهزیستی تسهیلات قرض‌الحسنه دریافت می‌کنند
نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند که مددجویان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی دریافت کنند.
نمایندگان در ادامه بررسی مواد ارجاعی لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور، ماده الحاقی ۳۱ این لایحه را به تصویب رساندند. طبق نظر وکلای ملت، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است جهت توسعه اشتغال خرد و خانگی مددجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی، مبالغی از تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی و رشد آن را که در قوانین بودجه سنواتی تعیین می‌شود، در اختیار این دستگاه‌ها قرار داده تا به نسبت شصت درصد کمیته امداد و چهل درصد سازمان بهزیستی به افراد مشمول پرداخت شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgw79y.ak9nx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی