پنجشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۱:۴۹
کد مطلب : 90873
در دومین همایش پزشکان عمومی مطرح شد

کمبود پزشک در مراکز درمانی کشور نداریم

وضعيت درماني كشور تا كنون مورد رضايت ايرانيان نبوده و تمام اين سالها بيشترين مطالبه از وزارت بهداشت رساندن وضعيت درماني مردم به جايگاهي بوده است كه رضايت در چشمانشان ديده شود.
در حاليكه طي اين سالها قول و قرارها براي بهبود وضعيت درماني مردم و كاهش هزينه هاي درمان بسيار بوده است اما هنوز بخش اعظمي از اين هزينه ها از سوي مردم پرداخت مي شود. نگاهي به وضعيت درماني كشور بيانگر آن است كه مردم پزشكان را جدا از خود ديده و انتظار ديگري از اين جامعه فرهيخته دارند. در همين راستا ديروز همايشي برگزارشد كه طي آن سران نظام بهداشتي و درماني كشور به توضيح عملكرد خود و وضعيت حال كنوني كشور پرداختند.
وزیر بهداشت در دومین همایش پزشکان عمومی کشور گفت: متأسفانه در کشور که اساس آن اخلاق مداری است گاهی شاهد بداخلاقی‌هایی هستیم و هجمه علیه جامعه پزشکی وجود دارد که آسیب به سلامت مردم است و این خیانت به سلامت مردم است.
سید حسن هاشمی گفت: آنهایی که از رهبری تبعیت می‌کنند و به سلامت مردم باور دارند استفاده از تریبون عمومی و جاده یکطرفه به قضاوت نشستن چاره مردم نیست چرا که اگر مسیر درست و شفابخشی بود در یک‌دهه گذشته باید سلامت وضعیت بهتری می‌داشت.
هاشمی با اشاره به اینکه نیروی انسانی و تخصصی حرف اول را می‌زند، گفت: مردم ما این باور را دارند که پزشکان ارائه دهنده اصلی خدمات بوده و آنها نقش مهمی در رضایتمندی‌شان دارند بنابراین در تریبون عمومی فریاد بیجا زدن و اطلاع نادرست دادن در مسیر صیانت از سلامت مردم نیست.
هاشمی گفت: در عین حال جامعه پزشکی بدون مشکل نیست و باید نقد از درون داشته باشد و نباید زیر سقف‌های رنگارنگ جمع شویم و از فرهیختگی خود حرف بزنیم، ما بخشی از مردم هستیم، دارای انگیزه و باورهای مختلف و مانند سایر صنوف، ناکامی و اشکالاتی داریم اما باید در جمع خود مراقبت کنیم.
وی با بیان اینکه دولت اقدامات خوبی را در حوزه سلامت به خصوص در مناطق محروم انجام داده، گفت: عده‌ای غیر منصفانه و از روی کم اطلاعی دولت را مورد اتهام قرار می‌دهند در حالی که دولت در روزهای سختی که با خزانه‌ای که تحویل گرفته نهایت تلاش خود را کرده است و وزارتخانه‌ای را داشتیم که مسیر نداشت، ۵۵۰۰ میلیارد تومان بدهی معوقه‌های یکساله بیمه و وضعیت دارو و داروخانه‌ها با پرداخت معوقات دوساله همراه بود.
وزیر بهداشت با اشاره به بیمه شدن ۸ میلیون نفر در یکسال گذشته گفت: کاهش پرداخت از جیب مردم کاملاً قابل لمس است، اکنون کمبود پزشک وجود ندارد، به معنای کامل بودن نیست اما مراکز درمانی در استانهایی که به آنها سفر داشته‌ام یک پزشک هم کم ندارند و در سال‌های آینده با توزیع صحیح‌تر نیازها کامل می‌شود.
وی گفت: امیدوارم فرصتی بشود تا گزارشی از طرح تحول سلامت را ارائه دهم تا مشخص شود گرایش دولت به دستگیری از محرومان و حاشیه شهرهاست. وزیر بهداشت گفت: اگر دولت موفق شود شبکه بهداشتی را کامل کند که ۳۰ سال است در سطح روستاها متوقف است بتواند به کلان‌ شهرها و ۱۰ میلیون حاشیه‌نشین اطراف شهرها آن را گسترش دهد نیازمند زیرساخت نظام ارجاع است، فناوری اطلاعات این زیرساخت بسیار اهمیت دارد، ما در این زمینه قدم اول را بر نداشتیم حتی در دو استانی که پزشک خانواده اجرا می‌شود شبکه‌ای که پزشکان را به هم متصل کند نداریم.
وی گفت: باید در قالب گروه‌های ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفری و در شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر خدمات را ارائه دهیم به طوری که این گروه‌ها به پایگاه و هر ۴ پایگاه یک مرکز جامع خدمات سلامت متصل می‌شوند، البته نیاز به اعتبارات دارد و در حدی که اجازه بدهد و پزشک در اختیارمان باشد از آن استفاده خواهیم کرد در غیراین صورت زیرساخت را آماده و سپس پزشکان را به کار می‌گیریم.
هاشمی گفت: اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده ۱۰ تا ۱۵ سال زمان می‌برد و مهم این است که جهت‌گیری ما درست باشد، در آموزش هم باید تغییرات جدی انجام شود، دوره پزشکی عمومی می‌تواند به شکل فعلی ناقص تلقی شود، می‌توان دوره ۵ ساله‌ای را این پزشکان بگذرانند بعد به دو گروه تقسیم شوند که یا آزمون ملی بدهند یا تحصیل خود را با دریافت تخصص طب خانواده به پایان برسانند، همچنین می‌توان با کمک انجمن‌ها در قالب متخصص خانواده مسیر اصلی که هدف آن تربیت پزشک عمومی است، ادامه یابد. 

اجرای مناسب نظام ارجاع تنها راه‌حل موجود است
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در دومین همایش پزشکان عمومی گفت: در دولت گذشته مردم در شرایطی بودند که بیش از ۷۰ درصد هزینه‌های درمانی را از جیب می‌دادند. جامعه پزشکی هم ناراضی بودند و اگر نگاه منصفانه داشته باشیم اکنون فرصت‌هایی در این حوزه خلق شده است.
محمدتقی نوربخش ادامه داد: ابلاغ سیاست‌های نظام سلامت، تخصیص منابع به این حوزه که همیشه از آن رنج می‌بردیم و تغییر نگاه در دولت که تخصیص منابع را هزینه نمی‌بیند از فرصت‌هایی است که در دولت یازدهم ایجاد شده است.
مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: دولت با اختصاص ۱۰ هزار میلیارد تومان از درآمدها و ۶ هزار میلیارد تومان از محل بیمه‌های درمانی به نظام سلامت به این حوزه توجه کرد اکنون نیز ۸ میلیون نفر بیمه شده‌اند که تاکنون بیمه‌ای نداشتند.
نوربخش با اشاره به اینکه اکنون تمام مشکلات حل نشده گفت: عمق این چالش‌ها به حدی است که علیرغم تخصیص منابع و اثربخشی آن به نظر می‌رسد پزشک خانواده و نظام ارجاع باید ایجاد شود تا نقش پزشک عمومی و مکانیسم ارجاع به سایر سطوح تبیین شود.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور نيز در دومین همایش پزشکان عمومی کشور گفت:در سال ۹۳ اگر نظام ارجاع مستقر بود و به ازای هر نیاز بیمار به پزشک مراجعه می‌شد باید ۵۴ هزار پزشک عمومی می‌داشتیم یعنی به ازای هر ۱۲۹۰ ایرانی یک پزشک عمومی باید وجود می‌داشت اما اکنون ۷۰ هزار نفر است و با بحران اشتغال روبه‌رو هستیم.
زالی گفت: امیدواریم در سال آینده بخش ویزیت در سرپایی تحول جدی داشته باشد و باز تاکید می‌کنم برای احیای طب عمومی، اجرای مناسب نظام ارجاع تنها راه حل موجود است.
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان گفت: علیرغم توجه دولت به سلامت اگر رویکرد را تغییر ندهیم منابع مالی نظام سلامت کفاف وضعیت جدید را نمی‌دهد و باید با تغییر رویکرد آموزشی و اجرای نظام ارجاع ساختارها را اصلاح کنیم.
انوشیروان محسنی‌ بندپی در دومین همایش پزشکان عمومی گفت: سلامت محصول مشترک ارگان‌ها و نهادهایی است که در توسعه دخیل هستند، پیشرفت‌های خوبی در سلامت به وقوع پیوسته که محوری‌ترین نقش آن را پزشکان عمومی بازی می‌کنند.
وی ادامه داد: متأسفانه در مورد سیمای بیماری‌ها و عوامل خطرزا مانند کم‌تحرکی و چاقی نسخه جدید طراحی نشده است.
محسنی‌ بندپی گفت: اگر نگاه واقع‌بینانه داشته باشیم علیرغم توجه دولت به سلامت و بیمه شدن افراد، اگر همین روند ادامه یابد منابع مالی نظام سلامت کفاف وضعیت جدید را نمی‌دهد و نمی‌تواند آن را جبران کند به همین دلیل باید رویکردها تغییر کنند.
وی با تأکید بر اصلاح ساختارها و تغییر در رویکرد آموزشی گفت: رویکرد دیگر که باید مورد توجه قرار گیرد سطح‌بندی خدمات و نظام ارجاع با محوریت طب عمومی است و تجربیات موفق دیگر کشورها همین روش را نشان می‌دهد.
مدیرعامل بیمه سلامت ایرانیان گفت: ما در افزایش تعرفه سال ۹۳ نه تنها مقاومتی نکردیم بلکه پیش‌قدم هم بوده‌ایم اگر جامعه‌ پزشکی ۷۰ هزار نفری از توانمندی‌شان بی‌بهره کنیم منابع بیمه‌ای جوابگو نخواهد بود.
محسنی بندپی گفت: عوامل خطرزا به سلامت باید تعریف شوند و اقشار آسیب‌پذیر شناسایی شوند، سازمان بیمه سلامت ایرانیان این آمادگی را دارد که با انجمن پزشکان عمومی و با یک نگاه علمی و کارشناسی بتواند از توانمندی این پزشکان استفاده عالمانه کند و شرایطی را فراهم کند که اثربخشی بیمه‌ها فراهم شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgw79y.ak9zu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی