سه شنبه ۹ مهر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۸
کد مطلب : 111033
همزمان با تشدید تنش‌ها میان پکن- واشنگتن صورت گرفت

قدرت‌نمایی اتمی چین در «تیان‌آنمن»

قدرت‌نمایی اتمی چین در «تیان‌آنمن»

همزمان با تاکید سران پکن مبنی بر تسلیم نشدن در برابر تهدیدات آمریکا و همزمان با بالا گرفتن تنش‌ها میان واشنگتن و پکن، میدان «تیان‌آنمن» در هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق چین میزبان رژه عظیم ارتش این کشور بود.
دولت چین هفتادمین سالگرد تأسیس جمهوری خلق را با برگزاری رژه‌ای عظیم در میدان «تیان‌آنمن» و رونمایی از یک موشک جدید دوربرد جشن گرفت. در ابتدای این رژه، «شی جینپینگ» رئیس‌جمهور چین به سخنرانی پرداخت و گفت «هیچ نیرویی» نمی‌تواند ملت چین را به لرزه درآورد و از پیشرفت این کشور ممانعت کند.
وی گفت: «هیچ‌ نیرویی نمی‌تواند بنیان‌های این ملت را به لرزه درآورد. هیچ‌کس نمی‌تواند از پیشرفت و رفاه این ملت جلوگیری کند.» رئیس‌جمهور چین که به سبک «مائو تسه‌تونگ» بنیانگذار جمهوری خلق چین لباس پوشیده بود، گفت پکن به دنبال رشد مسالمت‌آمیز است و با هیچ کشوری سر جنگ ندارد، با این وجود نیروهای مسلح چین «قاطعانه از حاکمیت و استقلال این کشور حراست خواهند کرد.» پس از سخنرانی شی، وی از ۱۵۰۰۰ نیروی نظامی مستقر در میدان تیان‌آنمن سان دید و سپس ستونی از جنگ‌افزارهای سنگین ارتش چین از برابر او عبور کرد.
به نوشته روزنامه «واشنگتن‌پست»، این بزرگترین رژه‌ای است که تاکنون در تاریخ چین برگزار شده است و بسیاری از تجهیزات حاضر در آن برای اولین بار به صورت عمومی به نمایش درآمده‌اند.انواع موشک‌های دوربرد دارای توان حمل کلاهک اتمی، پهپادهای عظیم‌الجثه «DR-۸» و «شمشیر تیز»، یگان‌های زرهی و انواع تانک‌های ارتش چین در این رژه حضور داشتند. به گفته ژنرال «کای ژیجون» معاون دفتر رژه نظامی ارتش چین، در این رزمایش ۱۶۰ هواپیمای نظامی هم مشارکت کرده‌اند. اما مهمترین جزء رژه دیروز، رونمایی از چند موشک دوربرد بود.
موشک اتمی «دی‌اف-۴۱» که موشکی سه مرحله‌ای با سوخت جامد و برد بیش از ۱۲۰۰۰ کیلومتر از جمله این موشک‌ها بود. این موشک قادر است هر نقطه‌ای در خاک آمریکا را هدف قرار دهد. موشک فرافوق‌صوت «DF-۱۷» که در حقیقت یک سرنده دوربرد با قابلیت حمل کلاهک اتمی است هم برای اولین بار در این رژه در معرض دید عموم قرار گرفت. میزان تجهیزات موجود در رژه دیروز به حدی بود که تنها مراسم عبور آن‌ها از برابر جایگاه بیش از دو ساعت طول کشید. هفتاد سال قبل مائو تسه‌تونگ پس از پیروزی حزب کمونیست مقابل حزب حاکم کومینتانگ یا «حزب ملی» تولد جمهوری خلق چین را اعلام کرد. دو طرف از دهه ۱۹۲۰ بعد از فروپاشی نظام امپراتوری درگیر جنگی پرهزینه بودند. رژه نظامی دیروز با پرواز بالگردهای حامل پرچم حزب کمونیست، کشور و ارتش چین آغاز شد تا بار دیگر اولویت‌های رهبری چین را به نمایش بگذارد. سخنرانی شی جینپینگ بر «شادی و خوشحالی تمامی گروه‌های اقلیت» در چین تاکید داشت و برای «نگهداری از شکوفایی بلندمدت و ثبات در هنگ‌کنگ و ماکائو» وعده داد. این رژیه در حالی برگزار شده که در ادامه تنشها میان دو کشور، آمریکا یک شهروند این کشور را به جرم انتقال اطلاعات مرتبط با امنیت ملی ایالات متحده به مقامات چینی دستگیر کرد. در همین حال در ادامه پیامدهای دخالت‌های آمریکا در امور چین، در پی شدت گرفتن ناآرامی ها در هنگ کنگ، دستور تخلیه فوری پارلمان آن صادر شد.
«کری لام» رئیس دولت محلی هنگ‌کنگ روز سه‌شنبه به پکن سفر و در مراسم سالگرد روز ملی چین شرکت کرده است. معترضان در اعتراض به این سفر ناآرامی‌ها و اعتراض‌ها را تشدید کرده‌اند. معترضان در هفته‌های اخیر صراحتا خواستار جدایی هنگ‌کنگ از چین و بازگشت به دوران حاکمیت بریتانیا شده‌اند. خبرها حاکی از آن است که به دنبال حضور مجدد معترضان در خیابان‌های هنگ‌کنگ و دست زدن آنها به اقداماتی از قبیل آتش زدن اماکن عمومی، درگیری‌های شدیدی بین آنها و نیروهای پلیس صورت گرفته است.

https://siasatrooz.ir/vdcgwq9qwak9qz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی