يکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
کد مطلب : 97173
نزاع روسیه و غرب بر سر سوریه در شورای امنیت بالا گرفت

نبرد قطعنامه‌ها

نبرد قطعنامه‌ها

نبرد در میدان حلب سوریه در حالی وارد مراحل نهایی شده که در حوزه سیاسی نیز در شورای امنیت میان روسیه و غرب جدالی شدید بر سر تصویب قطعنامه له و علیه سوریه درگرفته است.
غرب آسیا در هفته‌های اخیر با تحولات قابل تاملی همراه شده که در دو قالب سوریه و عراق در جریان است. بسیاری از ناظران سیاسی بر این امر تاکید دارند که هر تحولی در این دو کشور بر کل منطقه و حتی نظام بین‌الملل تاثیر گذار خواهد بود. در عراق ارتش و نیروهای مردمی در حالی برای عملیات موصل آماده می‌شوند که همزمان از یک سو ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش با محوریت آمریکا به بمباران نیروهای مردمی می‌پردازد و از سوی دیگر ترکیه نیز تحرکات نظامی در عراق را تشدید و حتی به حمایت قاطع از گروه‌های تروریستی تاکید کرده است.
در سوریه نیز در حالی ارتش و متحدان سوریه با محوریت نبرد حلب به مقابله با تروریست‌ها می‌پردازند که رفتارهای کشورهای غربی در محوری خاص به شدت افزایش یافته است. آنچه در برآیند رفتاری آمریکا و برخی از متحدان اروپایی و منطقه‌ای آن مشاهده می‌شود آن است که هرگونه اقدام علیه گروه‌های تروریستی تحت حمایت آنها را با اقدام نظامی پاسخ می‌دهند. این امر چنان بوده که حتی کاخ سفید رسما اعلام کرده آماده اجرای گزینه نظامی است. جالب توجه آنکه آمریکایی‌ها در حالی ادعای رویکرد به کمک‌های بشر دوستانه به حلب را سر می‌دهند که آمارها نشان می‌دهد در لوای این کمک‌‌ها تسلیحات برای تروریست‌ها ارسال شده است. آمریکا و متحدانش که در حوزه نظامی نتوانسته به اهداف خود در سوریه دست یابد چنانکه مسکو رسما هشدار داده که به هر اقدامی علیه سوریه ، پاسخ قاطع نظامی می‌دهد، رویکرد به راهبرد سیاسی در قالب سازمان ملل را محور برنامه‌های خود قرار داده است.


تنشها میان روسیه و غرب این روزها وارد ابعاد جدیدی شده و حتی به عرصه قطعنامه‌ها رسیده است چنانکه شورای امنیت دو پیش‌نویس قطعنامه‌ای را که یکی از سوی فرانسه و دیگری از سوی روسیه درباره اوضاع کنونی حلب ارائه شده، بررسی می‌کند.
روسیه بعد از فرانسه پیش‌نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه کرده است که در برگیرنده الحاقیه‌ای شامل بر توافقنامه امضا شده بین آمریکا و روسیه در سپتامبر گذشته است.
به موجب پیش‌نویس قطعنامه روسیه، مسکو از شورای امنیت می‌خواهد تا به موجب توافقنامه آمریکا و روسیه در راستای امدادرسانی به مناطق محاصره شده به این دو کشور راهنمایی بدهد و از طرفین درگیری بخواهد فورا درگیری‌ها را متوقف کند.در این پیش‌نویس قطعنامه همچنین بر جداسازی گروه‌های مخالف میانه رو از جبهه فتح الشام به عنوان یک اولویت اصلی تاکید شده است.همچنین این پیش‌نویس قطعنامه از طرح اخیر استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه که خواستار خروج جبهه النصره از محله‌های شرقی حلب شده بود، استقبال کرده و از سازمان ملل می‌خواهد طرحی فراگیر و کامل برای اجرای این مساله در نظر بگیرد. فرانسه پیش از این نیز قطعنامه‌ای را در خصوص اوضاع حلب ارائه کرده بود که در آن خواستار توقف درگیری‌ها در این شهر، منطقه پرواز ممنوع بر فراز حلب و نیز امدادرسانی به ساکنان محاصره، شده بود.پیش‌نویس قطعنامه فرانسوی تهدید کرده بود که در صورتی که خواسته‌های مطرح شده در این پیش‌نویس مورد احترام قرار نگیرد طرح‌های دیگری را اتخاذ خواهد کرد اما در عین حال از فصل هفت منشور سازمان ملل که اعمال زور و تحریم را مجاز می‌داند، صحبت نکرده بود. در سایه اینکه ممکن است هر یک از طرفین از حق وتوی خود استفاده کنند پیش‌بینی نمی‌شود هیچ یک از این دو طرح به تصویب برسد.
متیو ریکرافت، سفیر انگلیس در سازمان ملل نیز درباره پیش‌نویس قطعنامه روسیه گفت: این اقدام تلاشی برای بازداشتن نگاه‌ها از بمباران حلب است.این درحالی است که ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل تصریح کرد: پیش‌نویس قطعنامه فرانسه درباره توقف درگیری‌ها در شهر حلب قابل اجرا نیست.
وزیر خارجه فرانسه طی اظهاراتی از قصد خود برای حضور در شورای امنیت به منظور دفاع از قطعنامه پیشنهادی پاریس در خصوص آتش‌بس در شهر حلب سوریه خبر داد.«ژان مارک آیرو» طی اظهاراتی اعلام کرد: «من شخصا به مقر سازمان ملل در نیویورک خواهم رفت تا از پیش‌نویس قطعنامه فرانسه درخصوص آتش‌بس در حلب سوریه دفاع کنم.»مایر وزیر خارجه آلمان در گفت‌وگو با یکی از روزنامه‌های این کشور با هشدار درباره تنش میان واشنگتن و مسکو گفت که ادامه این وضعیت به تقابل قدرت‌های بزرگ و بازگشت به دورانی شبیه به جنگ سرد منتهی می‌شود. لازم به ذکر است جولیان آسانژ فاش کرد که یکی از رکن‌های استراتژی که آمریکا از سال ۲۰۰۶ بر آن تکیه داشته براندازی نظام سوریه از طریق تخلیه سوریه از ساکنانش بود.جولیان آسانژ، موسس ویکی‌لیکس گزارش داد، در پس اخراج هزاران سوری از وطن‌شان حساب و کتاب‌های هشدار دهنده به افراد و گروه‌هایی وجود دارد که از جنگ مستقیم سود می‌برند و آنها محافظه‌کاران آمریکایی، شبکه‌هایشان در صنایع دفاعی، شرکت‌های مزدور و شبکه‌های جاسوسی سری هستند.آسانژ تصریح کرد: آمریکا از سال ۲۰۰۶ برای براندازی نظام سوریه از طریق تخلیه این کشور از ساکنانش تلاش می‌کند به طوریکه فرار مغزها، کارشناسان آکادمیک منجر به تضعیف سوریه و توقف نقش حیاتی در آن شد.
در حوزه میدانی سوریه نیز خبر می‌رسد ارتش سوریه و هم پیمانانش توانستند در منطقه الشیخ السعید در شهر حلب نفوذ کرده و برخی خانوادهای سرگردان را از آنجا خارج کنند.
ارتش سوریه و هم پیمانانش پس از نفوذ در منطقه الشیخ السعید، گذرگاهی را ایجاد کرده و برخی از خانوادهایی را که گروههای تکفیری از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کردند، از آنجا منتقل کردند. نیروهای ارتش این خانواده‌ها را به مراکز اسکان موقتی که دولت سوریه پیشتر آنها را احداث کرده بود، منتقل کردند.مخالفان سوری از اتحادیه اروپا خواستند تا تحریم‌هایی را بر روسیه به دلیل آنچه "جنایت‌های جنگی" مسکو در سوریه می‌خوانند، اعمال کند.گروه مسلح ارتش آزاد در جدیدترین عملیات نظامی خود، بر منطقه‌ای به مساحت یک صد هزار متر مربع در شمال سوریه سیطره یافت تا ترکیه یک گام دیگر به ایجاد منطقه حائل نزدیک شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgwq9y.ak9uu4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی