?>?> تجربه برجام تکرار نشود | سیاست روز
جمعه ۱ تير ۱۳۹۷ - ۲۲:۲۷
کد مطلب : 104833
نگاهی به بیانات مقام معظم‌ رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس

تجربه برجام تکرار نشود

تجربه برجام تکرار نشود

اخیراً رهبرمعظم انقلاب در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر اینکه مجلس نباید نماد تردید و خودکم‌بینی، یأس و ناامیدی، و بی‌اعتنایی و بی‌مبالاتی به مسائل کشور باشد، تصریح کرد که نمایندگان در قانون گذاری باید به دو نکته «عملی بودن قوانین» و «پرهیز از قانونگذاری در مسائل خلاف مصلحت کشور» توجه کنند.
ایشان در همین بحث در زمینه معاهدات و کنوانسیونهای بین المللی گفتند: این معاهدات ابتدا در اتاقهای فکر قدرتهای بزرگ و برای تأمین منافع و مصالح آنها پخت و پز می‌شود و سپس با پیوستن دولتهای همسو یا دنباله رو یا مرعوب، شکلِ به ظاهر بین‌المللی می‌گیرد به‌گونه‌ای که اگر کشور مستقلی مانند ایران، آنها را قبول نکند او را مورد هجوم شدید قرار می‌دهند که مثلاً ۱۵۰ کشور پذیرفته اند شما چطور آن را رد می کنید؟
رهبر انقلاب در تبیین راه صحیح برخورد با این گونه کنوانسیونها افزودند: هیچ ضرورتی ندارد با استناد به این مفاد به کنوانسیونهایی بپیوندیم که از عمق اهداف آنها آگاه نیستیم یا می‌دانیم که مشکلاتی دارند.
سخنان رهبر معظم انقلاب تاکیدی بر این نکته است اگرچه مبارزه با فساد و اقدامات تروریستی یک ضرورت و واقعیت است اما نیازی نیست کشور ما وارد معاهداتی شود که عمده آن زیان و ضرر است.
این درحالی است که علیرغم این سخنان آشکار همچنان عده‌ای این سخنان را به گونه ای دیگر تعبیر و تفسیر می‌کنند.
چنین رفتاری یادآور تجربه تلخ تصویب ۲۰ دقیقه‌ای برجام است. این گروه در آن زمان می‌گفتند هر یک روز تاخیر در اجرای برجام میلیون‌ها دلار ضرر در پی خواهد داشت و حالا حاصل این گفته ها مشخص شد.

واکنش مجلس
به دنبال این فرمایشات رهبری، رئیس و نمایندگان مجلس واکنش‌های متعددی را در این باره نشان‌ دادند. از جمله رئیس مجلس دراین زمینه گفت: درباره کنوانسیون‌های بین‌المللی براساس تدابیر رهبری عمل خواهیم کرد.
علی لاریجانی افزود: ما درباره کنوانسیون‌های مختلف و مسئله سی. اف. تی. نظر کامل رهبری را گرفته و بر اساس تدابیر ایشان در مجلس پیگیری می‌کنیم.
وی درباره مسکوت ماندن موضوع الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم مسکوت خاطر نشان کرد: ما حتماً این مسئله را با ایشان در میان می‌گذاریم.
وی افزود: ما در این رابطه نظر کامل ایشان را گرفته و براساس تدابیری که معظم له داشته باشند در مجلس پیگیری خواهیم کرد.
در همین حال یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که «فرمایشات رهبری درباره بررسی معاهدات بین المللی در مجلس به معنای توافق بررسی سی. اف. تی. در مجلس نیست»، گفت: مجلس شروطی را برای پیوستن به کنوانسیون تامین مالی تروریسم سی. اف. تی. تعیین کرد که به نظر می‌رسد این شروط منافع ملی کشور را برای پیوستن به این کنوانسیون تامین می‌کند و به تعبیری در راستای توصیه‌ها و تاکیدات رهبری نیز هست.
مسعود گودرزی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان، اظهار کرد: ترتیبات بین‌المللی دست برخی از کشورهاست که می‌خواهند از قبل آن به منافعی دست پیدا کنند. مقام معظم رهبری در بیانات شان به این موضوع اشاره کردند که نمی توان در کنوانسیون‌ها به این شرایط بی‌توجه بود؛ لذا باید با توجه به رفتارهای بین‌المللی درباره پیوستن و یا نپیوستن به آن ترتیبات تصمیم گیری کرد.
وی افزود: در نگاه کلی نیز ترتیبات بین المللی بر اساس منافع کشورها است؛ لذا اگر قرار باشد ما نیز به کنوانسیون و یا معاهده ای بپیوندیم باید نتیجه آن حرکت در مسیر پیشرفت و تامین منافع کشورمان باشد. از جمله این موارد معاهدات و کنوانسیون های مربوط به مبارزه با تروریسم و پولشویی است که ما نیز نسبت به آن دغدغه داریم.
وی خاطرنشان کرد:مجلس باید قوانینی را برای مبارزه با پولشویی و تروریسم داشته باشد که ضمن تامین منافع کشورمان، بتوان با پولشویی و تروریسم نیز مقابله کرد؛ لذا اگر معاهدات و کنوانسیون‌هایی وجود داشته باشد که در این راستا اهداف ما را تامین کند و هم افزایی داشته باشد می توان به آن پیوست که رهبری نیز به این موارد اشاره داشتند.
این نماینده مجلس با اشاره به بررسی کنوانسیون سی. اف. تی در مجلس، گفت: کنوانسیون سی. اف. تی نیز برای مواردی است که با اهداف ما همپوشانی دارد و در مقابل در برخی از موارد رفتارهای دوگانه‌ای در آن مشاهده می‌شود. این موضوع درباره پولشویی نیز وجود دارد؛ لذا باید با نگاه به قوانین بین‌المللی، قوانینی در داخل وضع شود که بتواند برای مبارزه با این موضوعات کمک کند. وی با تاکید بر این که «ما به قوانین کامل و جامعی برای مبارزه با پولشویی احتیاج داریم»، افزود: اگر در این راستا سند بین‌المللی جامع و کاملی وجود داشته باشد می‌توانیم به آن ملحق شویم البته الحاق به آن نیز منوط به تامین اهداف کشورمان و متناسب بودن با قوانین است. در همین راستا نیز زمانی که کمیسیون امنیت ملی موضوع سی. اف. تی را بررسی کرد یکسری حق شرط ها را در نظر گرفت که منافع ملی کشور نیز ذیل آن حفظ شود.
وی با تاکید بر این که «مقام معظم رهبری درباره پیوستن به کنوانسیون‌ها و معاهدات اختیار را به مجلس دادند»، گفت: صحبت‌های ایشان بدان معنا نبود که باید سی. اف. تی در مجلس متوقف شود بلکه تاکید بر حفظ منافع ملی کشور بود که کمیسیون امنیت ملی نیز در همین راستا حرکت کرده و شرط‌هایی را در نظر گرفت البته که با تاکیدات ایشان در بررسی مجدد اقدامات و شروط دقیق تری لحاظ خواهد شد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که «باید کنوانسیون ها با توافقات و قوانین داخلی تطبیق داده شود»، افزود: البته اگر ما در جایی به این نقطه برسیم که کنوانسیون‌های بین‌المللی خلاف منافع ملی کشورمان است می‌توانیم بر اساس حق حاکمیت مان از آن خارج شویم، در وهله اول حاکمیت کشورمان برای مان مهم است.
از سوی دیگر سخگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان این که «با توجه به بیانات مقام معظم رهبری موضوع لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم سی. اف. تی منتفی است»، گفت: باید قانون جدیدی برای مقابله با تامین مالی تروریسم وضع شود که در آن ضمن در نظر گرفتن قانون موجود درباره مقابله با تروریسم، موارد مندرج در این کنوانسیون نیز لحاظ شود.
سیدحسین نقوی حسینی با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان مجلس در مورد بررسی لوایح و معاهده های بین المللی در مجلس، اظهار کرد: یکی از مزیت های ارزشمند بیانات مقام معظم رهبری آن است که ایشان ضمن بیان ایرادات و نواقص و طرح تذکراتی برای آن راه حل ارائه می‌دهند و تنها ایراد نمی‌گیرند.
وی افزود: ایشان در مورد کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم و لوایح این چنینی که دیگران برای ما پخت و پز می‌کنند، اینطور راه حل دادند که باید خودمان بر اساس شرایط کشورمان این موضوعات را بررسی کرده و به تصویب برسانیم چون قطعا دشمنان ما به نفع مان کاری انجام نمی‌دهند.
وی افزود: بر اساس بیانات رهبری، دیگر الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم منتفی است و راه حل همان است که ما درباره مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم رفتیم یعنی باید موارد مدنظر در کنوانسیون را استخراج کرده و در قالب قانون جدیدی در مجلس بررسی کنیم. در این باره دولت باید لایحه دهد یا اینکه غیر این صورت مجلس به ارائه طرحی بپردازد.
سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس یادآور شد: لایحه دولت برای الحاق به این کنوانسیون بسته خارجی‌هاست که درخواست داشت ما آن را در مجلس تصویب کنیم اما حرف این است که دیگر با این بیانات موضوع الحاق به کنوانسیون مطرح نیست بلکه باید خودمان برای مقابله با تامین مالی تروریسم بر اساس شرایط کشور قانون وضع کنیم. این را می توان در قالب اصلاح لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم انجام داد یا این که راسا قوانین جدیدی وضع شود تا مزایای لایحه و کنوانسیون را داشته باشد.

نگرانی دشمنان
این در شرایطی است که بسیاری از دولتمردان و صاحبنظران غربی نسبت به وارد نشدن ایران ابراز نگرانی کرده اند.
این امر نشان می‌ دهد آنها اهداف ویژه ای را در این زمینه دنبال می‌کنند.
بسیاری از این سازمان‌های بین‌المللی عمدتا در اختیار آمریکا است و آمریکا در آنها نفوذ دستوری دارد. سازمان‌های بین‌المللی امیال و دستورات غرب و بخصوص امریکا را اجرا می‌کنند و دستورالعمل‌هایی که صددرصد به نفع خودشان باشد را تنظیم می‌کنند و بعد آن را به سازمان‌های بین‌المللی می‌آورند و تصویب می‌کنند.
این در حالی است که بارها شاهد آن بودیم که امریکا و برخی از دیگر کشورها در موضوع توافقنامه های بین الملی پایبندی هیچ تعهدی نیستند و هر کاری که می‌خواهند انجام می‌دهند. رفتار امریکا در مسئله برجام نمونه روشنی از این رفتار امریکا است.
جالب آنجاست که هر اشکال و خطایی از سمت آمریکا باشد، همین سازمان‌های بین‌المللی به آن نمی‌پردازند. به عنوان مثال عملکرد این سازمانها درحوزه حقوق بشر، پولشویی و حمایت آمریکا از داعش، القاعده و جنایات یمن نشاندهنده عملکرد این سازمانهای بین المللی است.
از سوی دیگر گونه کنوانسیونها گروه‌های انقلابی و جهادی و آزادیبخش را که در قانون اساسی ما بر حمایت از آنها تأکید شده تروریست می‌دانند که رفتار آنها در مورد منافقین شاهدی بر این ادعاست.

در نهایت
باید در نظر داشت این کنوانسیونها که در واقع تحت نظارت دشمنان ایران و در صدرآنها امریکا هستند وتعاریف متفاوتی را از تروریسم و گروه‌های تروریستی ارائه می‌کنند.
اگر ما با دست خودمان این گونه کنوانسیونها را تصویب و به آنها ملحق شویم ، دست خودمان را در مقابل آنها می‌بندیم و در صورت الحاق باید طبق خواسته آنها در این باره عمل کنیم.
از سوی دیگر با پیوستن به اف. ای. تی. اف نیز توان دفاعی و نظامی کشور را تضعیف و خود تحریمی را اجرا می‌کنیم.
بنابراین چه لزومی دارد کشور ما وارد همچنین معاهداتی شود که عمده آن زیان و ضرر است و آن قسمتی که هم منافع در آن وجود دارد شامل منافع چشم‌‌گیری نمی‌شود.
کارشناسان عقیده دارند در این مسیر مجلس می تواند قوانین داخلی مبارزه با پولشویی و تروریسم را تصویب و آنها را اجرا کند.

https://siasatrooz.ir/vdcgwt9qwak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی