جمعه ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۴
کد مطلب : 91043

آيا اسراييل جنگ تازه‌اي را آغاز مي‌كند؟

حمله تلافي جويانه چند روز پيش حزب الله به يك كاروان نظامي اسراييل در مزارع شبعا در داخل خاك لبنان، كه به كشته شدن چندين نظامي اسراييلي منجر شد، اين احتمال را از سوي برخي تحليلگران مطرح كرده كه رژيم صهيونيستي جنگ جديدي را عليه لبنان و حزب الله آغاز خواهد كرد. اما اين اتفاق تا چه حد محتمل است؟
پايگاه اينترنتي المانيتور در گزارشي به نقل از يكي از مقامات دولتي لبنان نوشت اسراييل تمايلي به وارد شدن در يك جنگ تازه را ندارد و قصد ندارد جبهه جديد را در مرزهاي شمالي خود باز كند. بنابراين، رژيم اسراييل سعي دارد مانع از انجام اقداماتي شود كه به تشديد بحران مي‌انجامد. يكي از نشانه هاي اين عدم تمايل، نحوه اطلاع رساني اين رخداد توسط رسانه هاي اسراييلي بود. آنها چند ساعت پس از حمله حزب الله، اقدام به انتشار اخبار كردند و سخنگويان ارتش هم با تقليل رقم كشته و زخمي ها، سعي كردند تا حد ممكن مانع از تهييج افكار عمومي داخل اسراييل شوند(بنابر اعلام حزب الله، ۱۷ نظامي اسراييلي در اين حمله كشته شدند ولي ارتش اسراييل رقم كشته ها را دو نفر اعلام كرد) از طرف ديگر، ارتش اسراييل با گلوله باران مناطق جنگلي اطراف شبعا وانمود كرد كه به حمله حزب الله واكنش نشان داده است.
هر دوي اين اقدامات(رسانه‌اي و نظامي)، از آنچه اسراييل پيش از جنگ ۳۳ روزه(جنگ سال ۲۰۰۶ بين حزب الله و اسراييل) انجام داد متفاوت بودند. در آن سال، حزب الله در واكنش به حملات تجاوزگرانه اسراييل، در عملياتي وارد خاك اسراييل شد و سه سرباز اين رژيم را كشت و دو سرباز را اسير كرد.
اسراييل قبل از آغاز آن جنگ، در رسانه هايش از تعداد بالاي كشته شده هايش مي‌گفت و پس از حمله حزب الله، بلافاصله اقدام به بمباران نقاط مهم و حساسي در خاك لبنان نظير زير ساختهاي شهري، پلها و جاده ها نمود و خطوط ارتباطي را قطع كرد و جنگي تمام عيار بر ضد لبنان به راه انداخت ولي سرانجام ناكام ماند و با قبول آتش بس، عملا شكست خورده جنگ لقب گرفت. خلاصه آ»كه تحليلگران جنگ ۳۳ روزه را يك فاجعه براي ارتش و رژيم اسراييل خواندند.
جنگ اسراييل بر ضد حزب الله در سال ۲۰۰۶ براي اين رژيم فاجعه بار بود و باعث شكست دولت وقت اين رژيم(به نخست وزير ايهود المرت) در انتخابات بعدي شد. اين شكست انتخاباتي در سالها ۱۹۹۳ و ۱۹۹۶، كه اسراييل بر ضد لبنان جنگ به راه انداخت هم گريبان دولتهاي وقت اين رژيم را گرفت.
نكته ديگري كه نشان مي‌دهد اسراييل نمي خواهد جنگ جديدي به راه بي اندازد، اقدام ديپلماتيك اين رژيم پس از حمله اخير حزب الله بود: اين رژيم در اقدامي كم سابقه، به سازمان ملل شكايت كرد كه اين نشان مي‌دهد اسراييل نمي خواهد موضوع را وارد فاز نظامي كند.
استقبال جهاني از به رسميت شناختن دولت فلسطين و عضويت دولت فلسطين در ديوان لاهه در كنار محكوميت جهاني اسراييل پس از حمله به غزه باعث شده اسراييل هم اكنون از نظر بين المللي در موضع ضعف كامل باشد. به علاوه اينكه حزب الله از نظر نظامي بسيار قوي است و حمايت آشكار ايران را نيز دارد.
اينها همه بدين معناست كه اسراييل بعيد است وارد يك ماجراجويي جديد در لبنان شود.

ماني الوند

https://siasatrooz.ir/vdcgwz9y.ak9qt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی