شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۶
کد مطلب : 115020

پیروزی‌های دیپلماتیک وامدار دیپلماسی نظامی است

پیروزی‌های دیپلماتیک وامدار دیپلماسی نظامی است

در حالی که آمریکا در تلاش برای تمدید تسلیحاتی ایران، در شورای امنیت سازان ملل شکست خورد و اکنون نیز سعی دارد مکانیزم ماشه را فعال کند، جمهوری اسلامی ایران در روز صنعت دفاعی کشور از چندین سلاح جدید رونمایی کرد که این اقدام عاملی بازدارنده مقابل تهدیدات ایالات متحده است.
اگر در عرصه دیپلماسی به پیروزی‌هایی دست یافته‌ایم، یکی از عوامل مهم آن دیپلماسی نظامی جمهوری اسلامی ایران است. برخی در داخل اعتقاد دارند که نباید برای پیشرفت‌های نظامی و دفاعی جار و جنجال رسانه‌ای راه انداخت، در حالی که مؤلفه قدرت نظامی و دفاعی، بازدارندگی پایداری را ایجاد میکند به همین خاطر دشمن باید از برخی توانمندی‌های نظامی به ویژه موشکی جمهوری اسلامی ایران با خبر شود. آمریکا نتوانست مخالفت خود را با لغو تحریم‌های تسلیحاتی ایران به شورای امنیت سازمان ملل تحمیل کند و اکنون در روی مکانیسم ماشه گذاشته است.
رونمایی از پیشرفت‌های موشکی و دفاعی ایران در روز صنعت دفاعی نه تنها باعث ایجاد حساسیت دشمن نمی‌شود بلکه آنها را از اقدام علیه جمهوری اسلامی ایران باز می‌دارد. نشان دادن ضعف مقابل ایالات متحده است که آنها را ترغیب به انجام اقداماتی می‌کند که برای کشور زیانبار خواهد بود. اگر توانمندی‌های موشکی و نظامی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی و نفوذ منطقه‌ای ایران نبود،‌ آمریکا همانگونه که به دیگر کشورها دست به حمله نظامی زد، نظامی گری خود را علیه ایران نیز انجام می‌داد.
مذاکره با آمریکا یکبار بر سر موضوع هسته‌ای انجام شد و نتیجه آن اکنون ملموس است.
پیشرفت موشکی،‌ قابلیت‌های نظامی نیروهای مسلح ایران و نفوذ و تأثیر مثبت در منطقه، خط قرمزهای جمهوری اسلامی است. فشار ایالات متحده با همکاری دیگر کشورهای همسو به ایران،‌ اکنون بر روی پیشرفت‌های دفاعی و موشکی،‌ نفوذ و تأثیر در منطقه متمرکز است تا بتواند به هدف خود که همانا خلع سلاح ایران است، دست یابد. مردم و مقامات ارشد نظام جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه ایستادگی مقابل تهدیدات آمریکا تقویت از درون است،‌مهمترین بخش در این مسیر نیز تقویت نیروهای مسلح جمهوری اسلامی است که اکنون با سرعت و پر توان در حال پیشروی است. در این راه،‌ گام دیگری روز پنجشنبه در روز صنعت دفاعی کشور برداشته شد و با رونمایی از دو موشک پیشرفته بالستیک به نام‌های موشک حاج قاسم با برد ۱۴۰۰ کیلومتر و موشک کروز ابو مهدی المهندس نشان داد که فشارهای حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران نمی‌تواند بازدارنده باشد.
منافع ملی ایجاب می‌کند که ایران همچنان در این مسیر حرکت کند و به توان نظامی خود بیفزاید، با پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی ایران که در مهر ماه اتفاق می‌افتد، تحولی در صنعت دفاعی و نظامی کشور رخ خواهد داد.
ایران پس از پایان تحریم‌های تسلیحاتی، تسلیحاتی که نیاز دارد خریداری می‌کند و تنسلیحات ساخت داخل را نیز صادر می‌کند. برای ایالات متحده تمدید تحریم‌های تسلیحاتی از تحریم‌های اقتصادی مهمتر است، ‌چرا که با وجود تحریم‌های اقتصادی علیه ایران،‌ که در قالب فشارهای حداکثری اعمال می‌شود، جمهوری اسلامی توانسته است مقابل تحریم‌ها ایستادگی کند و این پیروزی مدیون مقاومت مردم،‌ پای کار آمدن همه دستگاه‌های حاکمیتی و انقلاب و قوای سه گانه است.
صنعت موشکی، یک مؤلفه‌ای است که هر کشوری آن را ندارد، توانایی ساخت موشک، هواپیمای جنگنده، ‌موتور جت،‌ تانک و دیگر اقلام تسلیحاتی در بسیاری از کشورها دیده نمی‌شود، بسیاری از کشورها نیازهای تسلیحاتی خود را از کشورهایی چون آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و برخی دیگر از کشورها تأمین می‌کنند. پس به همین خاطر است که جمهوری اسلامی ایران با وجود شدیدترین تحریم‌های اقتصادی و نظامی باید در رونمایی از دستاوردهای موشکی و تسلیحاتی خود تبلیغات گسترده‌ای را نشان دهد. از سوی دیگر،‌ رژیم صهیونیستی که بارها جمهوری اسلامی را تهدید کرده است و البته با پاسخ قاطع از سوی ایران روبرو شده است، برنامه دیرین خود را برای عادی سازی روابط با رژیم‌های عربی منطقه رونمایی کرده و سعی دارد تا با حضور در این کشورها، تهدیدات خود را نزدیکتر کند. هر چند مقامات رژیم امارات گفته‌اند که عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل تهدیدی علیه ایران نیست، اما دروغ مضحکی است که آل نهیان آن را مطرح می‌کند.
باید توجه داشت که مردم کشورهای عربی منطقه را نمی‌توان همراه با رژیم‌های خود دانست،‌ رژیم‌های عربی بدون توجه به خواسته مردم خود تصمیم می‌گیرند و این سیاست،‌ خودکامگی سران عرب،‌ باعث عصبانیت مردم این کشورها خواهد شد. آیا زمانی که رژیم‌های عربی به خرید چند صد میلیارد دلاری سلاح از آمریکا و دیگر کشورها اقدام می‌کنند، آن را پنهان می‌کنند؟ رژیم‌های عربی همچون امارات و عربستان اکنون با سلاح‌هایی که از آمریکا و اروپا خریداری کرده و می‌کنند،‌در حال قتل عام مردم مظلوم یمن هستند.
با این وجود می‌بینیم که مردم یمن مقاومت می‌کنند و این مقاومت باعث شده تا رژیم سعودی و امارات با مشکلات جدی روبرو شوند. در حالی که ایران هیچ کمک نظامی به مردم، ارتش و انصارالله یمن نمی‌کند، در واقع به خاطر شرایط حاکم پیرامون این کشور،‌ ارسال سلاح ممکن است،‌اما اگر شرایط به گونه‌ای بود که ایران می‌توانست به مردم یمن سلاح ارسال کند، معادلات جنگ علیه یمن بسیار تغییر می‌کرد. یکی از دلایلی که ایران به یمن در همان روزهای نخست آغاز جنگ عربستان و امارات علیه این کشور، به انصارالله کمک نظامی نکرد، در جریان بودن مذاکرات هسته‌ای و دستیابی به برجام بود.
حتی کمک‌های انسان دوستانه‌ای که ایران به یمن ارسال کرده بود با درخواست جان کری وزیر خارجه وقت آمریکا از محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران،‌ از نیمه راه بازگردانده شد. قدر مسلم برای آن که دشمن را از بخشی از توانمندی‌های نظامی،‌ موشکی و دفاعی کشور آگاه کنیم نیاز داریم تا آنها را به دشمن نشان دهیم بدون رسانه‌ای کردن دستاوردهای نظامی دشمنان تصور دیگری خواهند کرد. در همین زمینه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای با گرامیداشت ۳۱ مرداد ماه روز صنعت دفاعی، رونمایی از موشک‌های شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی را نماد عزم و اراده ملی ایرانیان در پیگیری دکترین بازدارندگی دفاعی و تهاجمی کشور و تداوم راه سیدالشهدای مقاومت اسلامی دانست.
جایگاه راهبردی صنعت دفاعی در اقتدار ملی و بازدارنده کشور و اهمیت آن با نگاه به تهدیدات متصور اقتضا می‌کند روند ظرفیت افزایی و ارتقای توانمندی‌های دفاعی و تهاجمی و دستیابی به محصولات راهبردی این حوزه بویژه در شرایط تحریم‌های ظالمانه دشمنان، تحت تدابیر حکیمانه و دوراندیشانه مقام معظم رهبری و فرماندهی کل قوا (مدظله العالی) با شتاب بیشتری تداوم یابد.
این بیانیه می‌افزاید: بی‌شک نقش مجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این عرصه مبارک که تقویت قدرت بازدارندگی و ارتقای توان دفاعی و تهاجمی جمهوری اسلامی ایران را در هم افزایی با سایر سازمانهای نیروهای مسلح تحکیم و شرایط اطمینان بخشی را در چارچوب بازدارندگی فعال فراهم و تعیین کرده است، انکارناپذیر و شایسته تقدیر و سپاس است. این بیانیه رونمایی از موشک بالستیک" شهیدحاج قاسم" و موشک کروز " ابومهدی" را نماد عزم ملی در راستای دکترین بازدارندگی دفاعی و تهاجمی کشور و ظرفیت سازی های متکثر، انبوه و متناسب با نیاز "ضربت متقابل" موفق در میدان مقابله با هر گونه تهاجم و تعرض محتمل دشمنان توصیف و با قدردانی از اقدام وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در رونمایی از این موشک ها افزوده است: خدای بزرگ را به پاس این نعمت عظیم شاکریم که صنعت دفاعی کشور ما امروز در لبه فناوری های پیشرفته جهان حرکت می‌کند و سامانه‌های دفاعی بومی تولید شده آن با ربودن گوی سبقت در رقابت با نمونه‌های خارجی، فعال تر و پویاتر از گذشته به افق های بلندتر می‌اندیشد.
این بیانیه در پایان با گرامیداشت روز صنعت دفاعی و تعظیم به مقام شامخ شهیدان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، با تاکید بر تداوم همکاری‌ها و هم افزایی‌های راهبردی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با وزارت و سایر نیروهای مسلح برای بسط توان بازدارندگی کشور و تولید محصولات و سامانه های مورد نیاز چتر امنیتی ایران عزیز، تصریح کرده است: همت و خودباوری دانشمندان و صنعتگران عرصه صنعت دفاعی کشور در خانواده بزرگ نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، وزارت دفاع و سایر مجموعه های وابسته و دانش بنیان، برخلاف تصور دشمنان بر تحریم های تسلیحاتی ظالمانه نظام استکبار غلبه و با بی نیاز کردن کشور به بیگانگان، سامانه ها و تجهیزات بومی این عرصه به ویژه در حوزه موشکی را با تأسی به "مکتب شهید حسن طهرانی‌مقدم "، مظهر قدرت دفاعی و بازدارندگی موثر قرار داده و با افزایش عمق راهبردی امنیت کشور، دشمنان را حتی از اندیشیدن به نزدیک شدن به مرزهای زمینی، هوایی و دریایی میهن اسلامی بر حذر داشته‌اند. ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با صدور بیانیه‌ای سی و یکم مرداد، روز صنعت دفاعی را تبریک گفت.
در این بیانیه آمده است؛ بدون تردید توان دفاعی جمهوری اسلامی ایران با تلاش متخصصان و نیروهای انقلابی، امروز به نمادی آشکار از شکست سیاست‌های دشمنان انقلاب اسلامی در طول چهل و یک سال گذشته تبدیل شده است که با شکستن سد تحریم و عبور از موانع متعدد با بهره‌گیری از نیروهای متخصص و جوان، موفق به فتح سنگرهای کلیدی شده و امروز با همت عالی و جهادی تلاشگران عرصه صنعت دفاعی، موفقیت‌های ایران اسلامی مایه دلگرمی آزادگان جهان شده است. دشمنان انقلاب اسلامی همواره در طول بیش از چهار دهه گذشته به روش‌های گوناگون به دنبال جلوگیری از رشد قدرت دفاعی ایران اسلامی بوده‌اند. ایالات متحده آمریکا در طول دهه‌های گذشته با ایجاد پروژه ایران هراسی و صدور تسلیحات نظامی، منطقه غرب آسیا را به انبار بزرگ باروت مبدل کرده است، اما از قدرت بومی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران همواره هراس داشته و دارد.
این کشور در آخرین تلاش مذبوحانه خود و با تهدید خواندن قدرت دفاعی و قابلیت بازدارندگی و توانمندی جمهوری اسلامی ایران، سعی داشت تا با اقناع دیگر اعضای شورای امنیت، مانع از برداشته شدن محدودیت‌های تسلیحاتی کشورمان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شود که با شکستی مفتضحانه روبرو شد. در ادامه بیانیه ارتش آمده است؛از سوی دیگر در سال‌های اخیر با بهره‌گیری از دانش فنی و توانمندی‌های صنعتی موجود در نیروهای مسلح، صنعت دفاعی کشور اقدامات قابل توجه و اثرگذاری برای رهایی صنایع غیرنظامی کشور از بند تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی داشته است که استمرار این اقدامات در سالی که از سوی فرمانده معظم کل قوا حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) بعنوان سال «جهش تولید» نام گرفته است، نویدبخش آینده‌ای روشن برای صنعت کشور است.

https://siasatrooz.ir/vdcgxn9qzak9qz4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی