?>?> از افزايش توليد گاز تا برنامه‌های جدید صادرات به اروپا | سیاست روز
جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۱۲
کد مطلب : 92132
در بيستمين نمايشگاه نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي اعلام شد؛

از افزايش توليد گاز تا برنامه‌های جدید صادرات به اروپا

از افزايش توليد گاز تا برنامه‌های جدید صادرات به اروپا

دومين و سومين روز بيستمين نمايشگاه نفت، گاز، پالايش و پتروشيمي با برگزار نشست‌ها و مصاحبه‌هاي خبري متعدد برگزار شد كه مهترين اخبار اين جلسات به صحبت‌هاي مدیر‌عامل شرکت ملی گاز ایران مبني بر احتمال ثبت رکورد سرمایه‌گذاری ۱۰میلیارد دلاری در صنعت گاز ایران در سال‌جاری؛ مدیر امور بین‌المللی شرکت ملی گاز ایران مبني بر اينكه سال گذشته تراز تجارت خارجی گاز ایران مثبت بوده است و همچنين گفته‌هاي مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در‌خصوص برنامه‌هاي اين شركت براي افزایش تولید از فازهای ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ بود.

سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری گازی در سال ۹۴
به گزارش سياست روز؛ حميدرضا عراقی در تشریح مهمترین برنامه‌هاي صنعت گاز ایران در سال ۹۴، گفت: پیش‌بینی مي‌کنیم در سال‌جاری رکورد سرمایه‌گذاری در صنعت گاز با تخصیص ۱۰ میلیارد دلاری منابع دولتی و بخش خصوصی شکسته شود.
معاون وزیر نفت با اشاره به سرمایه‌گذاری ۴.۷ میلیارد دلاری به منظور احداث شبکه‌هاي گازرسانی به شهرها و روستاها در سال‌جاری، تصریح کرد: امسال یک و نیم میلیون نفر از نعمت گاز طبیعی برخوردار مي‌شوند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز همچنین از سرمایه‌گذاری ۱.۸ میلیارد دلاری به منظور توسعه شبکه گاز در استان سیستان و بلوچستان و گازرسانی به صنایع و نیروگاه‌های برق در سال‌جاری خبر داد و افزود: علاوه بر این، به منظور تکمیل خط لوله ششم سراسری و انتقال گاز به عراق، سرمايه‌گذاري ۲.۵ میلیارد دلاری در اولویت قرار گرفته است.
این مقام مسئول، اختصاص معادل ۱.۳ میلیارد دلار منابع اعتباری به شرکت مهندسی توسعه گاز به منظور تکمیل خطوط لوله و برخی از تاسیسات تقویت فشار را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: در مجموع امسال رکورد جدیدی به منظور سرمايه‌گذاري در صنعت گاز به ثبت مي‌رسد.
عراقی در ادامه با یادآوری اینکه سال گذشته تولید گاز ایران بیش از ۲۰ میلیارد متر‌مکعب افزایش یافته است، گفت: سال گذشته با احتساب واردات گاز از ترکمنستان در مجموع ۲۱۰ میلیارد متر‌مکعب گاز در کشور تولید، انتقال و عرضه شده است. معاون وزیر نفت با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر ۵۰ میلیارد متر‌مکعب گاز به نیروگاه‌های برق تحویل شده، اظهار داشت: بر این اساس حجم گازرسانی به نیروگاه‌ها سال گذشته در مقایسه با سال ۹۲ افزایشی حدود ۱۵ میلیارد متر‌مکعبی پیدا کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به تدوین نسل جدید قراردادهای گازی در کشور، تصریح کرد: از این‌رو قراردادهای جدید BOO و BOT به منظور واگذاری برخی از پروژه‌هاي گازی به بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفته است. این عضو هیات مدیره شرکت گاز با اشاره به واگذاری پروژه‌هاي ذخیره‌سازی گاز و واگذاری مدیریت گازرسانی به شهرها و روستاها به بخش خصوصی در قالب قراردادهای BOOوBOT، خاطرنشان کرد: تدوین برنامه ششم توسعه در صنعت گاز به پایان رسیده و پیش‌بینی مي‌کنیم در صورت اجرای این برنامه بلندمدت، تولید گاز ایران با افزایشی ۲ برابری به ۴۰۰ میلیارد متر‌مکعب افزایش یابد. 

برنامه‌های جدید صادرات گاز به اروپا
حبیب‌الله رمضانی نيز در جمع خبرنگاران درباره مهمترین سناریوهای صادرات گاز طبیعی ایران به اروپا گفت: در حال حاضر به طور متوسط روزانه حدود ۲.۳ میلیارد متر‌مكعب گاز طبیعی در بین کشورهای اتحادیه اروپا مصرف می‌شود که از این میزان سهم گاز طبیعی حدود ۵۰۰ میلیون متر‌مكعب در روز است.
مدیر امور بین‌المللی شرکت ملی گاز ایران با اشاره به کاهش تولید گاز طبیعی در بین کشورهای اروپایی به ویژه نروژ و هلند، تصریح کرد: با توجه به اختلافات بین روسیه و اوکراین و سیاست جدید متنوع‌سازی مسیرهای تامین گاز اروپا به ایران با در اختیار داشتن بزرگترین ذخیره گاز جهان مي‌تواند سهم قابل توجهی از این بازار بزرگ مصرف را در اختیار بگیرد.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ایران تا ۱۲۰ سال آینده گاز طبیعی برای تولید و عرضه در اختیار دارد، تصریح کرد: این در حالی است که تولید گاز در برخی از کشورهای اروپایی ۲۰ تا ۳۰ سال آینده به پایان مي‌رسد.
رمضانی همچنین درباره توجیه اقتصادی صادرات گاز طبیعی به اروپا توضیح داد: تا احداث خطوط لوله گاز تا شعاع ۴ هزار کیلومتری دارای توجیه اقتصادی بوده، این در حالی است که ایران برای انتقال گاز خود به اروپا بین دو هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار کیلومتر باید خطوط لوله جدید احداث کند.
مدیر امور بین‌المللی شرکت ملی گاز ایران همچنین درباره آخرین وضعیت صادرات گاز طبیعی ایران به چین گفت: ایران مذاکراتی با چین به منظور صادرات گاز طبیعی از مسیر خط لوله صلح انجام نداده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه دولت چین و پاکستان اخیرا قراردادی به منظور ساخت خطوط لوله جدید و ترمینال دریافت ال‌ان‌جی امضا کرده‌اند، تدوین کرد: با این وجود، امکان صادرات گاز طبیعی ایران از مسیر پاکستان به چین وجود دارد. وی همچنین با اشاره به مثبت بودن تراز تجارت گاز ایران در سال گذشته، گفت: سال گذشته ایران حدود ۹ میلیارد متر‌مكعب گاز صادر کرد، این در حالی است که حجم طبیعی گاز کشور کمتر از ۵.۵ میلیارد متر‌مكعب بوده است. رمضانی در پایان درباره برنامه‌هاي صادرات گاز ایران در سال‌جاری خاطرنشان کرد: امسال صادرات روزانه ۵ تا ۷ میلیون مترمکعب گاز به عراق، صدور ۳۰ میلیون متر‌مكعب گاز ترکیه و واردات بین ۲۰ تا ۴۰ میلیون متر‌مكعب گاز از ترکمنستان را در دستور کار قرار داده است.

افزایش هفت میلیارد فوت مکعب تولید گاز پارس‌جنوبي تا پایان ۹۴
اما شعبانپور مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در نشست خبري خود با اصحاب رسانه گفت: با بهره‌برداری کامل از فازهای ۱۲، ۱۵، ۱۶ و بخش‌هایی از فازهای ۱۷ و ۱۸ حدود ۶ میلیارد فوت مکعب و با بهره‌برداری از بخش‌هایی از فاز ۱۹ نیز یک میلیارد فوت مکعب دیگر به ظرفیت تولید گاز اضافه خواهد شد.
وی با بیان اينكه تا پایان سال‌جاری، مجموعا ۷ میلیارد فوت مکعب به ظرفیت تولید گاز اضافه مي‌شود، افزود: با بهره‌برداری از طرح‌هاي فوق، وعده وزیر نفت برای افزایش تولید ۲۰۰ میلیون مترمکعبی گاز در طی سال‌هاي ۹۳ و ۹۴ محقق مي‌شود. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اضافه کرد: پس از تکمیل این فازهای اولویت‌دار و تامین منابع مالی به سراغ فازهای اولویت دوم پارس‌جنوبي خواهیم رفت. وي در‌خصوص سرنوشت فاز ۱۱ پارس‌جنوبي نیز گفت: قرار بود که این فاز در کنفرانس لندن معرفی شود، اما اخیرا یک شرکت داخلی اعلام کرده است که آمادگی دارد در بخشی از این فاز مشارکت داشته باشد، بنابراین در حال مذاکره با این شرکت در بخش حفاری این شرکت هستیم.
شعبانپور با بیان اينكه امیدواریم که تا پایان خردادماه، قرارداد با این شرکت امضا شود، خاطر‌نشان کرد: برای بخش‌هاي بعدی این فاز نیز برخی شرکت‌ها اعلام آمادگی کرده‌اند.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در‌خصوص جذب منابع مالی پارس‌جنوبي از طریق صندوق توسعه ملی نیز اظهار داشت: سال گذشته قرارداد فاز ۱۳ فعال شده و بنابراین مي‌توانیم از طریق بانک عامل، بودجه لازم را تامین کنیم.
شعبانپور افزود: محل دیگر تامین منابع مالی از محل بند (ق) تبصره ۲ قانون بودجه است که بر این اساس قرار شده ۱۸ میلیارد دلار برای پارس‌جنوبي اختصاص داده شود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس اضافه کرد: بند "ل" بودجه نیز ۱۴ تا ۱۵ میلیارد دلار برای میادین مشترک اختصاص داده که که ۲ میلیارد دلار از آن در پارس‌جنوبي هزینه خواهد شد.
شعبانپور در بخش دیگری با اشاره به ملاک‌هاي اولویت‌بندی فازهای پارس‌جنوبي ادامه داد: اولویت بندی این فازها بر‌اساس میزان پیشرفت، مرزی بودن و آمادگی زنجیره تولید انجام مي‌شود. وی افزود: در حال حاضر فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ از فازهای موسوم به ۳۵ ماهه در اولویت کاری قرار گرفته‌اند.
مدیر‌عامل شرکت نفت و گاز پارس خاطر‌نشان کرد: فازهای ۱۳، ۲۳ و ۲۴ به علت مرزی نبودن و عقب‌ماندگی بخش دریایی جزو اولویت‌هاي شرکت نفت و گاز پارس نیستند. دو سکوی a ۱۷ و a ۱۸ نیز آماده شده‌اند، اما کار بر روی دو سکوی دیگر در حال انجام است. شعبانپور افزود: حفاری ۱۱ حلقه چاه یکی از سکوها به اتمام مي‌رسد اما سکوی دیگر به اواخر سال مي‌رسد، بنابراین فازهای ۱۸ و ۱۹ با ظرفیت تولید ۱.۵ میلیارد فوت مکعب در سال‌جاری فعالیت خواهند کرد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در‌خصوص احتمال حضور خارجی در پارس‌جنوبي گفت: همه فازهای پارس‌جنوبي به جز فاز ۱۴ بیش از ۷۵ درصد پیشرفت دارند بنابراین نیازی به توسعه آن‌ها توسط شرکت‌هاي خارجی نیست. شعبانپور خاطر‌نشان کرد: البته آمدن شرکت‌هاي خارجی مي‌تواند در بالابردن دانش فنی و بهره‌وری کارها نقش داشته باشد.
وی در‌خصوص مذاکره با شرکت‌هاي خارجی گفت: شرکت نفت و گاز پارس به طور مستقیم در ایام نمایشگاه مذاکره با شرکت‌هاي خارجی برای جذب سرمایه نداشته و در واقع، این وظیفه شرکت ملی نفت و معاونت جذب سرمایه این شرکت است. مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در‌خصوص فاصله ایران و قطر در تولید گاز از پارس‌جنوبي گفت: تا پایان سال میزان تولید به ۴۷۰ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
شعبانپور با بیان اینکه قطری‌ها هم‌اکنون روزانه ۲۱ میلیارد فوت مکعب گاز از این میدان برداشت مي‌کنند، افزود: با بهره‌برداری از فازهای جدید فاصله ایران و قطر در پارس‌جنوبي کاهش مي‌یابد.

صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله اقتصادی است
عزیزالله رمضانی مدیر بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران نيز با بيان اينكه صادرات گاز به اروپا از طریق خط لوله تا چهار هزار کیلومتر اقتصادی و مقرون به صرفه است گفت: با توجه به بررسی‌هاي انجام شده مسیری که برای ورود به مرز اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، ٢,٥ تا سه هزار کیلومتر است. وي افزود: بر این اساس شرکت ملی گاز ایران کماکان شانس این را دارد که از طریق خط لوله به اروپا گاز صادر و بخشی از گاز اروپا را تامین کند. رمضاني تصريح كرد: مصرف ال‌ان‌جی اتحادیه اروپا، دو هزار و ٣٠٠ میلیون مترمکعب در سال است و معادل این مقدار انرژی مصرف مي‌کنند.
به گفته وی، اتحادیه اروپا هم‌اکنون حدود ٢٢ تا ٢٣ درصد از انرژی را از گاز طبیعی تامین مي‌کند. وی با بیان اينكه دو مطلب باعث شده که وضع تجارت جهانی گاز نسبت به چیزی که تاکنون جریان داشته متغییر شود، گفت: ابتدا اينكه مقدار تولید گاز اروپا از جمله نروژ و هلند و... رو به کاهش است. مدیر بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: از طرف دیگر با توجه به بحرانی که بین اروپا و روسیه اتفاق افتاده، اروپا دنبال این است که منابع و مسیرهای انتقال گاز خود را متنوع کند.
رمضانی تاکید کرد: این اتفاق‌ها منجر به این شد که اتحادیه اروپا برای تامین گاز به دنبال گزینه‌هاي جدید باشد. وی تاکید کرد: ایران یکی از بهترین شانس‌ها در بین کشورهایی است که مي‌تواند در بلند‌مدت کمبود گاز اروپا را تامین کند. مدیر بین‌الملل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: بر‌اساس آخرین آماری که وجود دارد، ایران نخستین دارنده ذخایر گاز در دنیا است و با تولید کنونی، تا ١٢٠ سال گاز خواهیم داشت و این در حالی که برخی از تامین‌کنندگان گاز اروپا کمتر از ٢٠ تا ٣٠ سال منابع گازی دارند.
رمضانی یادآور شد: در مجامع غیر‌رسمی اروپا امکان اينكه گاز از ایران تامین شود مطرح شده و آنها منتظر هستند تا شرایط سیاسی بهتر شود. 

آغاز مذاکرات جدید نفتی ایران و شل انگلیس
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی ایران از آغاز مذاکرات با شرکت انگلیسی شل به منظور از سرگیری فعالیت‌های مشترک برای تولید محصولات و روانکارهای نفتی در ایران خبر داد.
حسن وفایی در نشستی خبری با اشاره به تولید و صادرات انواع محصولات نفتی به ویژه روانکارها، روغن‌های صنعتی و گریس از ایران به بازارهای جهانی گفت: بر این اساس مذاکراتی مشترک با شرکت انگلیسی شل به منظور از سرگیری فعالیت‌هاي مشترک برای تولید محصولات و روانکارهای نفتی در کشور آغاز شده است.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه پیش از افزایش تحریم‌هاي نفتی، شرکت نفت پارس ایران و شرکت شل برای تولید محصولات مختلف نفتی به ویژه روانکارها در سه حوزه تولید روغن‌های صنعتی خودروهای بنزین سوز، دیزلی و مصارف صنعتی همکاری داشته‌اند، تصریح کرد: شرکت شل هم از آمادگی اولیه برای بازگشت به ایران در صورت لغو تحریم‌ها خبر داده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgxq9y.ak9xw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی