?>?> اجرا شدن اهداف آمریکا در ایران مانع از توافق شد | سیاست روز
پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱:۳۱
کد مطلب : 90152
كارشناس مسائل هسته‌اي در نشست تحلیلی «چرا توافق نشد»:

اجرا شدن اهداف آمریکا در ایران مانع از توافق شد

اجرا شدن اهداف آمریکا در ایران مانع از توافق شد

محمدی با بیان اینکه هدف آمریکا محدود کردن توان هسته‌ای ایران به همراه حفظ رژیم تحریم‌هاست گفت: از زمانیکه غنی‌سازی ۲۰ درصد در ایران صورت نگرفت مذاکرات بی‌محتوا شد چون هدف آمریکایی‌ها همین بود.
مهدی محمدی کارشناس ارشد مسائل هسته‌ای در نشست تحلیلی «چرا توافق نشد» که در‌خصوص مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ که ديروز در محل دانشکده رسانه خبرگزاری فارس برگزار ‌شد گفت: به رغم همه انتظارها و وجود ادعاها در پیشرفت مذاکرات و همچنین اراده سیاسی و نیاز دو طرف برای توافق نهایی، این امر انجام نشد و توافق ژنو تمدید شد و معلوم هم نیست که توافق نهایی صورت بپذیرد.
وی افزود: دستیابی به توافق نهایی هر چه بیشتر طول بکشد امکان حصول آن کمتر خواهد بود.
محمدی تصریح کرد پرونده هسته‌ای ایران بیش از یک دهه تاریخ دارد که از اوت ۲۰۰۱ میلادی بیش از ۱۳ سال است که این پرونده دارای ابعاد حقوقی، امنیتی، سیاسی، دیپلماتیکی، فنی و به تازگی اقتصادی پیدا کرده است.
وی افزود: نگاه آمریکایی‌ها به ایران مسئله‌ای فرآیندی است و آنها می‌دانند که اگر قرار است با تهران به توافق پایدار برسند باید با حاکمیت نظام کنار بیایند و با دولت‌ها به دلیل رفت و آمد‌های آنها نمی‌توانند قراردادهای بلند‌مدتی ببندند.
محمدی تصریح کرد: مهمتر از انجام توافق، اجرای تعهدات از سوی دو طرف است.
محمدی با اشاره به آماده‌سازی جشن برای برپایی پس از سوم آذر توسط برخی افراد در صورت حصول توافق نهایی در وین گفت: یکی از مهمترین دلایلی که باعث شد که توافق نهایی حاصل نشود به دلیل عدم انطباق خطوط قرمز دوطرف بر هم بود.
محمدی اظهار داشت: ۷ کشور مذاکره‌کننده شامل ایران و ۱+۵ تنها در مذاکرات تاثیر‌گذار نیستند بلکه حدود ۱۵ طرف لابی‌کننده و مذاکره‌کننده با آمریکا هستند که عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی و همچنین لابی‌ها و کارتل‌های بین‌المللی بر روی مذاکرات و حتی پشت میز مذاکرات تاثیر‌گذار هستند.
وی گفت: عدم انطباق خطوط قرمز از سوی دو طرف در آینده نیز باعث خواهد شد که توافق نهایی حاصل نشود. محمدی افزود: اشتباه است که بدانیم آمریکایی‌ها معنی خطوط قرمز ما را می‌دانند و همینطور بالعکس.
وی به خطوط قرمز دو طرف در مذاکرات اشاره کرد و گفت: خطوط قرمز آمریکایی‌ها که توسط آنها در مذاکرات ترسیم شده به هیچ وجه مشخص نیست که چه مقدارش واقعی است و چه مقدارش برای چانه زنی؟
محمدی با طرح این سوال که چگونه می‌توان به نقاط مشترک برای رسیدن به مبنای اشتراکات برای امضای توافق نهایی رسید اظهار داشت: هدف‌های دو طرف از مذاکرات هم یکسان نیست. آمریکایی‌ها می‌گویند که ما به دنبال بستن راه‌های ایران برای دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای هستیم که هدف‌های آنها بسته شدن نطنز، فردو و... است.
وی خاطرنشان کرد: هدف واقعی آمریکا که در مذاکرات دنبال می‌شود گرفتن توانمندی هسته‌ای ایران به همراه حفظ رژیم تحریم‌ها و برچیده شدن زیرساخت هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران است.
این کارشناس هسته ای اظهار داشت: هدف جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات این است که زیرنظر آژانس به همراه شفافیت‌های لازم توانایی هسته‌ای‌اش را داشته باشد ضمن آنکه به دنبال آن است تا زیرساخت‌های تحریم‌ها را برچیند و غنی‌سازی را در ابعاد صنعتی داشته باشد و توانمندی‌ هسته‌ای‌اش را نه در حالت کاریکاتوری بلکه به صورت واقعی به همراه داشته باشد.
محمدی گفت: هیچ کس نمی‌تواند جمله‌ای را در توافق ژنو پیدا کند که حق غنی‌سازی ایران مورد پذیرش قرار گرفته باشد و اساسا اگر این حق در توافق ژنو شناسایی شده بود معنی نداشت که بخواهند آن را محدود کنند. حق را به رسمیت نشناختند که بتوانند آن را محدود کنند.
محمدی افزود: آمریکایی‌ها به هیچ وجه خطوط قرمز خود را در مذاکرات به صورت روشن بیان نکرده‌اند اما به صورت غیررسمی می‌توان خطوط قرمز آنها را اینگونه بیان کرد که گریز هسته‌ای ایران باید بالای یک سال باشد و همچنین توافق نهایی هسته‌ای با ایران به گونه‌ای انجام شود که بخش قابل توجهی از تحریم‌های ایران برای منازعات دیگر با تهران نگه داشته شود چون اعمال هرگونه تحریم جدید به دلیل اختلافات فراوان در عرصه بین‌المللی مانند اختلافات آمریکا و روسیه سخت است. همچنین هرگونه توافق باید موجب تقویت جریان سیاسی مورد مطلوب آمریکا در ایران شود و امکان ندارد که آمریکا توافقی را بپذیرد که منجر به تقویت جریانی در ایران شود که آن جریان ضدآمریکایی‌ است.
سخنگوی سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای اظهار داشت: آنچه که توان و ظرفیت غنی‌سازی ایران را تعیین می‌کند این است که ما خودمان بتوانیم طبق نظر مقام معظم رهبری در آینده ۱۹۰ هزار سو غنی‌سازی انجام بدهیم با هدف تامین سوخت راکتور بوشهر برای یک سال. این عدد هم به این دلیل است که روس‌ها تا سال ۲۰۲۱ قرارداد تامین سوخت برای نیروگاه بوشهر با ایران دارند و پس از سال ۲۰۲۲ ایران باید حدود ۵۴ هزار سانتریفیوژ نسل یک در نطنز برای ۱۹۰ هزار سو غنی سازی وجود داشته باشد تا ایران در صورت عدم تمدید قرارداد با روسیه بتواند خودش نیاز عملی‌اش را تامین کند.
وی خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به تحریم به عنوان ابزار استراتژیک بلند‌مدت برای ضربه زدن به ایران نگاه می‌کنند.
محمدی با انتقاد از برخی رفتار‌ها و گفتار‌های تیم فعلی مذاکره‌کننده ایرانی تصریح کرد: با اینکه تیم ایرانی زحمات فراوانی را کشیده است اما این تیم طوری حرف زده و مذاکره کرده است که آمریکایی‌ها کاملا به اثر‌گذاری تحریم‌ها بر این واقف و از آن مطمئن شده‌اند.
وی افزود: اگر توافقی مورد‌نظر جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری باشد معنی‌اش این است که آن توافق خوب و به نفع ایران و همچنین به ضرر آمریکاست و اگر هم توافقی بین ایران و ۱+۵ صورت نگیرد این فرآیند هم برای ایران مطلوب است زیرا برخی افراد در انتخابات ۹۲ رفع تمامی مشکلات ایران را گفت‌وگو با کدخدا می‌دانستند و با این حربه از مردم رای گرفتند و آن وقت در صورت شکست مذاکرات آدرس غلط آنها به افکار عمومی مشخص می‌شود.
وی در پایان گفت: بیشترین میزان تحریمی که آمریکایی‌ها می‌توانستند علیه ایران انجام دهند تاکنون صورت گرفته و تحریم‌ بیشتری امکان ندارد.

https://siasatrooz.ir/vdcgxq9y.ak9zn4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

مصطفی صفری
تمام مطالبی که آقای محمدی گفتند واقعا درست است اما ما منتظر اعلام نظر نهایی حضرت آقا هستیم که با تمام توان خود از دستآورد هسته ای شهیدان این راه دفاع کنیم انشاءالله ،