پنجشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۲:۱۸
کد مطلب : 104824
خروج آمریکا از شورای حقوق بشر و خشم از یک ناکامی

قابل توجه آنهایی که برای مذاکره با آمریکا دست و پا می‌زنند

قابل توجه آنهایی که برای مذاکره با آمریکا دست و پا می‌زنند

دونالد ترامپ در یک اقدام قابل تامل و اما تکراری باز هم از یک معاهده بین‌المللی دیگری خارج شد تا بار دیگر ضمن اثبات خوی زیاده طلبی آمریکا، بی‌تعهدی و خوی استکبارگری اش را در عرصه افکار عمومی رونمایی کند.
جالب اینجاست این کشور بی‌اعتنایی به نقض حقوق بشر در برخی کشورها از جمله ایران و اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسرائیل را دلیل اصلی خروجش از شورای حقوق بشر سازمان‌ملل بر شمرده است.
بسیاری از ناظران سیاسی بر این باورند این رفتار تکراری آمریکا از خروج معاهدات بین المللی، حتی می‌تواند در آینده خروج به یکباره این رژیم استکباری از سازمان‌ملل را نیز رقم زند، سازمان و نهادهایی که به ظاهر نام عمومی و بین‌المللی را یدک می‌کشند اما نسخه پیچی و برنامه ریزیشان از سوی سیاستمداران آمریکایی و صهیونیستی است اما، با این وجود خوی زیاده خواهی و استکبارگری این دو رژیم نامشروع و مستبد سبب شده حتی به نهادهایی که رییسانشان بدون اجازه آنها آب هم نمی‌خورند نیز اعتنایی نداشته باشند و همه این دلایل مهر تاییدی بر غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و بی‌تعهدی این رژیم است.
از همه مهمتر اینکه دلایل خروج آمریکا از شورای حقوق بشر در حالی با ادعای واهی مطرح شده که آمریکا بزرگترین ناقض حقوق بشر هم در کشورش و هم در عرصه جهانی است؛ حمایت دونالد ترامپ از رژیم کودک‌ کش صهیونیستی مهر تاییدی بر نقض حقوق بشر آمریکا است و حالا با ژست مداخله گرایانه در امور داخلی جمهوری اسلامی ایران گستاخی خود علیه ملت ایران را دو چندان کرده است و البته این خروج، خشمی از یک ناکامی بزرگ در برابر اقتدار جمهوری اسلامی است.
قابل توجه برخی‌ها که برای مذاکره با آمریکا نامه نگاری می‌کنند و به خیال خود صلاح کنونی کشوررا درگفت‌وگو و پای میز مذاکره رفتن با آمریکا گره زدند! باز هم برویم با آمریکای بی‌تعهد و غیرقابل اعتماد مذاکره کنیم!
دونالد ترامپ اعلام کرده است که آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، خارج می شود. آمریکا این نهاد را به ریاکاری، بی‌اعتنایی به نقض حقوق بشر در برخی کشورها از جمله ایران و اتخاذ مواضع مغرضانه علیه اسرائیل متهم کرده است.
نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان‌ملل متحداین تصمیم را در یک کنفرانس خبری در واشنگتن اعلام کرد. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، حین اعلام این خبر در کنار هیلی ایستاده بود.
او ادعا کرد: "وقتی که شورای به اصطلاح حقوق بشر نمی‌تواند به نقض شدید (حقوق بشر) در ونزوئلا و ایران رسیدگی بکند و جمهوری دموکراتیک کنگو را به عنوان یک عضو می پذیرد، ارزش اسم خود را از دست می دهد."
نیکی هیلی همچنین شورای حقوق بشر را به "خصومت تمام نشدنی" با اسرائیل متهم کرد و گفت این نهاد در سال میلادی جاری پنج قطعنامه علیه اسرائیل تصویب کرده است "بیش از پنج برابر تعداد قطعنامه هایی که در مجموع علیه کره شمالی، ایران و سوریه به تصویب رسانده است."
سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در واکنش به این تصمیم طی بیانیه‌ای گفته است: دبیرکل بسیار ترجیح می‌داد که ایالات متحده در شورای حقوق بشر باقی می‌ماند. ساختار حقوق بشر سازمان‌ملل متحد در ترویج و دفاع از حقوق بشر در سراسر جهان نقش مهمی ایفا می‌کند."
هیلی حدود دو هفته پیش در نشست دوره‌ای شورای حقوق بشر در ژنو سوئیس گفته بود که این نهاد باید "گرایش ضد اسرائیلی خود را کنار بگذارد." او اعلام کرد که دولت آقای ترامپ نقش و مشارکت آمریکا در شورای یاد شده را "مورد بررسی دقیق" قرار داده است.
او با انتشار مقاله‌ای در روزنامه واشنگتن پست هم هشدار داده بود که شورای حقوق بشر "به خاطر خودداری از محکومیت نقض فاحش حقوق بشر در ونزوئلا، کوبا و ایران اعتبار خود را از دست داده است."
او افزود: "نمی‌توان پذیرفت که شورای حقوق بشر هنوز حتی یک مصوبه نیز علیه اقدامات دولت ونزوئلا صادر نکرده درحالی که از ماه مارس تا کنون، پنج قطعنامه مغرضانه علیه اسرائیل در این شورا به تصویب رسیده است. اگر قرار است این شورا اعتباری داشته باشد، لازم است که یکسونگری مزمن خود علیه اسرائیل را کنار بگذارد".
شورای حقوق بشر که ۴۷ عضو دارد، هر سال سه یک بار نشست عمومی تشکیل می‌دهد و نشست کنونی تا ٢٣ ژوئن ادامه خواهد داشت؛ قرار است روز ١٩ ژوئن، وضعیت فلسطینیان در سرزمین‌های اشغالی مورد بررسی قرار گیرد. طبق مصوبات قبلی، شورای حقوق بشر ملزم است در تمامی نشست‌های خود اختلاف اسرائیل و فلسطینیان را مورد بررسی قرار دهد.
رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان‌ملل متحد اخیرا گفته بود که "مردم فلسطین نیم قرن است که زیر اشغال نظامی زندگی می‌کنند.". او افزود که اسرائیلی‌ها نیز حق دارند در امنیت و بدون ترس از خشونت زندگی کنند و افزود: "نتیجه ادامه اشغال، محکوم بودن مردم در هر دو طرف به تحمل رنج بیشتر است."
ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری جورج بوش (پسر) شورای حقوق بشر را تحریم کرد، به این دلیل که معتقد بود که این نهاد کشورهایی با کارنامه ضعیف حقوق بشری را به عضویت می پذیرد.
اما دولت باراک اوباما در ماه مه سال ۲۰۰۹ میلادی با تجدید نظر در موضع واشنگتن، به عضویت شورای حقوق بشر درآمد. دولت ترامپ سال گذشته در اعتراض به آنچه "جانبداری ضداسرائیلی" خواند، از سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل‌متحد (یونسکو) هم خارج شد.

https://siasatrooz.ir/vdcgxt9qtak9z74.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی