?>?> آزمون مقاومت پای صندوق‌های رای | سیاست روز
شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۸
کد مطلب : 104220
انتخابات پارلمانی لبنان امروز برگزار می‌شود

آزمون مقاومت پای صندوق‌های رای

آزمون مقاومت پای صندوق‌های رای

با پایان زمان تبلیغات انتخاباتی در لبنان، شمارش معکوس برای رأی گیری با نظارت ده‌ها هزار نیروی امنیتی در ۷ هزار مرکز رأی گیری آغاز شد و امروز لبنانی‌ها برای انتخاب نمایندگان خود پای صندوق‌های رای می‌روند.
زمان تبلیغات برای انتخابات پارلمانی لبنان از سوی نامزدهای انتخاباتی در ساعت ۱۲ دیشب به پایان رسید افکار عمومی لبنان بعد از ۲۴ ساعت سکوت انتخاباتی در ساعت هفت صبح امروز به ۷۰۰۰ مرکز انتخاباتی می‌روند تا رأی‌های خود را به صندوق بیندازند.
براساس ماده ۷۸ از قانون انتخابات لبنان در زمان سکوت انتخاباتی که از ساعت ۱۲ بامداد روز قبل از انتخابات آغاز می‌شود و تا زمان بسته شدن مراکز انتخاباتی به روی نامزدها ادامه پیدا می‌کند، رسانه‌های تبلیغاتی و جمعی نباید هیچگونه اعلامیه یا تبلیغات یا سخنرانی مستقیم انتخاباتی را از نامزدها پخش کنند، مگر اینکه در پوشش مستقیم تحولات انتخابات مجبور به این کار شوند.پوشش تحولات انتخابات در روز برگزاری انتخابات نیز تنها منحصر به انتقال وقایع روند برگزاری انتخابات خواهد بود.
مسئولیت حفظ امنیت در مراکز انتخاباتی بر عهده ۲۱ هزار نفر از نیروهای امنیتی از موسسات مختلف امنیتی لبنان است و حفظ امنیت مناطق اطراف مراکز رأی ‌گیری و مسیرهای منتهی به این مراکز نیز برعهده ارتش قرار دارد.
میشل عون رئیس‌جمهور لبنان بر اهمیت برگزاری انتخابات پارلمانی براساس قانون نسبیت تاکید کرده و گفت لبنان تنها کشور دموکراتیک است که با وجود ورود برخی از عناصر مسلح به اراضی خود، استقلال و ثبات و امنیت خود را حفظ کرده است. وی در سخنان خود تاکید کرد که لبنان بار سنگین ورود آوارگان به این کشور را به دوش می‌کشد، در حالی که جامعه جهانی همچنان بازگشت آوارگان را مشروط به راه‌حل سیاسی و کشورهای آنها می‌داند.
نبیه بری رئیس پارلمان لبنان نیز از تمام لبنانی‌ها خواست تا به صورت گسترده در پای صندوق‌های رای حاضر شوند. علی حسن خلیل وزیر دارایی لبنان نیز از مردم این کشور خواست تا حق خود را در انتخاب افراد مورد نظر خود با شور و اشتیاق و فشردگی بالا دنبال کنند. وی تاکید کرد که مسئولان در پست‌های خود به رأی مردم وفادار خواهند ماند. عمر غندور از نامزدهای حاضر در رقابت‌های انتخاباتی نیز تاکید کرد که مقاومت از لبنان و وحدت و امنیت و ثبات این کشور محافظت کرده و باعث افتخار ما است که در کنار محور مقاومت حضور داریم.
تجمع علمای مسلمین نیز با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد کسانی که ملت آن‌ها را انتخاب می‌کنند، باید به حق مردم در دفاع از اراضی و آبها و نفت لبنان و معادله سه‌جانبه ارتش ملت و مقاومت اعتقاد داشته باشند.
یک سند سری از حمایت‌های حکومت سعودی از هم‌پیمانانش در لبنان با هدف تضعیف جنبش مقاومت مردمی حزب‌الله در این کشور پرده برداشت. شبکه المنار از فاش شدن یک سند سری خبر داده است که نشان می‌دهد عربستان سعودی از همپیمانانش در لبنان با هدف تضعیف جنبش حزب‌الله و ایجاد شکاف میان این جنبش و جامعه طرفدار مقاومت حمایت کرده است. جریان المستقبل و گروه‌‌هایی که جریان موسوم به ۱۴ مارس را تشکیل داده بودند از حمایت‌های آشکار حکومت سعودی برخوردار است.
در متن این سند سری که مربوط به وزارت خارجه سعودی و با مهر فوق‌العاده سری است و پایان آن امضای عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی قرار دارد،‌چنین آمده است :
فوری، سری، وزیر مختار، «ولید البخاری» با توجه به فرمان ملوکانه (پادشاهی)، وزارت خارجه ماموریت دارد حمایت لازم را از فهرست‌های جریان المستقبل (به ریاست سعدالحریری) و حزب القوات (به ریاست سمیر جعجع) در انتخابات پارلمانی لبنان برای اینکه در اولین فرصت برای ارائه پیشنهاد در پارلمان جدید لبنان به منظور تصویب قانونی درباره حضور آوارگان سوری در خاک لبنان و ایجاد اهرم فشار بر حزب‌الله به ویژه در منطقه بقاع به منظور تغییر بافت اجتماعی و تحقق سه هدف زیر به عمل آورد:
تضعیف نفوذ حزب‌الله در مناطقی که پایگاه مردمی دارد(منطقه بقاع لبنان)
ایجاد شکاف میان حزب‌الله و پایگاه مردمی‌اش
خارج کردن این منطقه از سیطره و نفوذ حزب‌الله
با پایبندی به ارائه تضمین‌هایی به مسیحیان در برپایی چادرهای مخصوص و ثابت به شکل چادرهای سوری در ترکیه یا فلسطینی در لبنان و تامین نیازهایی که هیئت‌های بین‌المللی به مسائل مالی دارند و همچنین پایبندی و تعهد به انتخاب دکتر سمیر جعجع رئیس حزب القوات اللبنانیه به عنوان رئیس‌جمهور لبنان در دوره آتی» عادل بن‌احمد الجبیر وزیر خارجه.
تعداد کل کرسی‌های مجلس لبنان ۱۲۸ کرسی است. در مجلس لبنان تعداد کرسی‌های مسلمانان ۶۴ کرسی است که ۲۷ کرسی به اهل تسنن و ۲۷ کرسی به شیعیان اختصاص داده شده و ۸ کرسی نیز متعلق به دروزی‌ها و ۲ کرسی تحت اختیار علوی‌ها است. در سهمیه مسیحی‌ها نیز ۳۴ کرسی به مارونی‌ها اختصاص دارد و ۱۴ کرسی در اختیار مسیحیان ارتودوکس است. ۸ کرسی نیز به مسیحیان کاتولیک و ۶ کرسی به ارمنی‌ها و یک کرسی به انجیلی‌ها و یک کرسی دیگر هم به سایر اقلیت‌های مسیحی اختصاص داده شده است.
در حال حاضر و در نتیجه انتخابات برگزاری شده در سال ۲۰۰۹ فراکسیون المستقبل به رهبری سعد حریری ۲۶ کرسی، فراکسیون جنبش آزاد ملی به رهبری جبران باسیل ۱۹ کرسی، فراکسیون جنبش امل به رهبری نبیه بری ۱۳ کرسی، فراکسیون حزب‌الله لبنان ۱۲ کرسی، فراکسیون حزب نیروهای لبنانی ۸ کرسی و فراکسیون حزب سوسیالیست ترقی‌خواه لبنان نیز ۷ کرسی را در اختیار دارند.

https://siasatrooz.ir/vdcgxt9qzak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی