يکشنبه ۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۴
کد مطلب : 95922

جلوس لاریجانی بر کرسی ریاست با ۱۷۳ رأی

جلوس لاریجانی بر کرسی ریاست با ۱۷۳ رأی

برگزاری انتخابات هیأت رئیسه موقت مجلس اولین دستور کار دومین نشست مجلس دهم بود که علی لاریجانی در رقابت با محمدرضا عارف، با کسب اکثریت آرای وکلای ملت، رئیس موقت مجلس دهم شد.
نشست علنی صبح دیروز مجلس شورای اسلامی با دستور کار انتخاب هیات رئیسه موقت مجلس دهم آغاز شد. در این بین علی لاریجانی منتخب مردم قم و محمدرضا عارف منتخب مردم تهران برای کرسی ریاست به رقابت پرداختند که در نهایت علی لاریجانی (گزینه فراکسیون ولایت) با کسب ۱۷۳ رأی، حائز اکثریت آرای وکلای ملت و رئیس موقت مجلس دهم شورای اسلامی شد.
پس از اعلام نتایج آرا،‌ محمدرضا عارف و برخی دیگر از منتخبان مجلس دهم به علی لاریجانی تبریک گفتند. کاظم جلالی، محمدجواد کولیوند، محمود صادقی و غلامرضا حیدری از سوی رئیس سنی مجلس دهم به جایگاه هیأت رئیسه فراخوانده شدند تا امر نظارت بر شمارش آرای اعضای هیأت رئیسه موقت مجلس دهم را برعهده داشته باشند.
در ادامه جلسه، منتخبانی که کاندیدای نواب رئیسی موقت مجلس دهم بودند، اسامی خود را به هیأت رئیسه سنی مجلس اعلام کردند. بر این اساس، حمیدرضا حاجی‌بابایی، علی مطهری، مسعود پزشکیان و محمد دهقان کاندیدای تصدی نواب رئیس موقت مجلس دهم شدند.
همچنین عبدالرضا هاشم‌زائی در زمان انتخاب دبیران هیأت رئیسه از منتخبان داوطلب برای تصدی این پست خواست تا نام خود را به هیأت رئیسه سنی اعلام کنند که بر این اساس علی سبحانی‌فر، عبدالکریم حسین‌زاده، محمدعلی وکیلی، سیدفرید موسوی، سهیلا جلودارزاده، حسین امیری‌خامکانی، احمد امیرآبادی‌فراهانی، غلامرضا کاتب، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عباس پاپی‌زاده و سیدناصر موسوی‌لارگانی برای تصدی دبیری هیأت رئیسه موقت مجلس دهم کاندیدا شدند.
پس از اعلام رئیس سنی مجلس دهم برای ثبت‌نام داوطلبین تصدی کارپردازی (ناظری) هیأت رئیسه، بهروز نعمتی، مجید ناصری‌نژاد، محمد عاشوری‌تازیانی، محمدقسیم عثمانی، پروانه مافی و عبدالرضا هاشم‌زائی برای تصدی ناظران (کارپردازان) هیأت رئیسه مجلس دهم داوطلب شدند.
هیأت رئیسه مجلس ۳ ناظر یا کارپرداز دارد که این ۶ نفر از دو فراکسیون ولایت و امید برای تصدی این مسئولیت کاندیدا شده‌اند. رأی‌گیری برای مشخص شدن اعضای هیأت رئیسه برگزار شده است.

پزشکیان و دهقان نواب اول و دوم هیأت رئیسه مجلس دهم شدند
در این جلسه پس از انتخاب لاریجانی به عنوان رئیس موقت مجلس دهم با ۱۷۳ رأی، حمیدرضا حاجی‌بابایی، علی مطهری، مسعود پزشکیان و محمد دهقان به عنوان کاندیدای تصدی نواب رئیس موقت مجلس دهم داوطلب شدند.
پس از رأی‌گیری، از مجموع ۲۷۹ آرای مأخوذه، مسعود پزشکیان (گزینه فراکسیون امید) با ۱۵۴ رأی و محمد دهقان (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۳۶ رأی به ترتیب به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند.
همچنین علی مطهری ۱۳۲ رأی و حمیدرضا حاجی‌ببایی ۱۲۲ رأی به خود اختصاص دادند.
مجلس دهم پس از انتخاب نواب هیأت رئیسه موقت‌، وارد انتخاب دبیران و کارپردازان (ناظران) هیأت رئیسه موقت مجلس دهم شد.

دبیران هیأت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند
همچنین نمایندگان مجلس در جلسه دیروز خود پس از انتخاب علی لاریجانی به عنوان رئیس موقت و مسعود پزشکیان و محمد دهقان به عنوان نواب اول و دوم هیأت رئیسه موقت مجلس دهم، وارد انتخابات ‌دبیران هیأت رئیسه موقت شدند.
از میان ۱۲ منتخب که برای تصدی دبیری هیأت رئیسه موقت مجلس دهم کاندیدا شده بودند، غلامرضا کاتب (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۶۱ رأی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۴۶ رأی، اکبر رنجبرزاده (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۳۸ رأی، عبدالکریم حسین‌زاده (گزینه فراکسیون امید) با ۱۳۷ رأی، سیدناصر موسوی‌لارگانی (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۳۱ رأی و احمد امیرآبادی‌فراهانی (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۳۰ رأی از مجموع ۲۷۹ آرای مأخوذه به عنوان دبیران هیأت رئیسه موقت مجلس دهم انتخاب شدند.

ناظران هیأت رئیسه موقت مجلس دهم برگزیده شدند
نمایندگان پس از انتخاب رئیس، نواب رئیس و دبیران هیأت رئیسه موقت، وارد انتخاب ناظران (کارپردازان) هیأت رئیسه موقت مجلس دهم شدند که بر این اساس بهروز نعمتی، مجید ناصری‌نژاد، محمد آشوری‌تازیانی، محمدقسیم عثمانی، پروانه مافی و عبدالرضا هاشم‌زائی برای تصدی پست ناظری (کارپردازی) هیأت رئیسه مجلس دهم داوطلب شدند.
پس از رأی‌گیری در صحن مجلس، بهروز نعمتی (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۷۵ رأی،‌ آشوری‌تازیانی (گزینه فراکسیون ولایت) با ۱۶۸ رأی محمدقسیم عثمانی (گزینه فراکسیون امید) با ۱۳۸ رأی از مجموع ۲۷۶ آرای مأخوذه به عنوان ناظران (کارپردازان) هیأت رئیسه موقت مجلس دهم برگزیده شدند.
همچنین مجید ناصری‌نژاد ۱۱۹ رأی، پروانه مافی ۱۰۵ رأی و عبدالرضا هاشم‌زائی ۷۶ رأی به خود اختصاص دادند.

خاطره رئیس سنی مجلس از امام‌(ره)
هاشم‌زائی در هنگام شمارش آرای نامزدهای عضویت در هیات رئیسه مجلس به ذکر خاطره خود از ملاقات با امام خمینی در سال ۶۲ پرداخت.
رئیس سنی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی اظهار داشت: سال ۶۲ معاون سیاسی استاندار خراسان بودم و آقای ناطق نوری وزیر کشور بودند که ایشان از من خواست استاندار ایلام بشوم.
هاشم‌زائی در ادامه گفت: از آنجا که امام راحل به استان‌هایی که درگیر جنگ و محروم نیز بودند عنایت خاص داشتند پیش از اعزام به همراه آقای ناطق‌نوری به جماران رفتیم تا رهنمون‌های ایشان را بشنویم.
وی خاطرنشان کرد: حضرت امام در این دیدار در یکی از رهنمودهای خود بیان داشتند استاندار به عنوان بالاترین مقام عالی نظام در استان‌ها نباید وارد اختلافات جناح‌ها در منطقه بشود چراکه این اختلافات به خاطر خدا نیست.
رئیس سنی مجلس گفت: امام فرمودند اگر ۱۲۴ هزار پیغمبر همزمان روی کره زمین بودند با هم درگیری نداشتند چراکه برای خدا کار می‌کردند. هاشم‌زائی در پایان گفت: یکی از دلایل اعتماد مردم تهران به من این بود که در دوران مسئولیت وارد درگیری‌های جناح‌ها نشدم.
همچنبن پس از برگزاری انتخابات هیأت رئیسه، مراسم تحلیف ۱۲ عضو این هیأت ‌طبق آیین‌نامه داخلی برگزار شد و اعضای منتخب متن ذیل را قرائت و سوگند یاد کردند: «من به عنوان عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در برابر قرآن مجید به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که حداکثر توان خود را برای اجرای آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با مراعات بی‌طرفی کامل در انجام وظایف به کار گیرم و از هر گونه اقدام مخالف آئین‌نامه اجتناب نمایم».

لاریجانی: من و آقای عارف در این مدت اخیر با هم ارتباط داشتیم
رئیس موقت مجلس دهم گفت: من و آقای عارف در این مدت با هم ارتباط داشتیم و تلاش کردیم در مجلس دهم نتایجی را که می‌خواهد از سر دلسوزی برای کشور رقم بخورد با همگرایی بیشتر باشد.
علی لاریجانی در جلسه علنی دیروز و پس از تحلیف هیات رئیسه موقت ضمن تقدیر از رئیس و هیات رئیسه سنی مجلس گفت: در کشور ما یک صحنه واقعی از مردم‌سالاری دینی در آن وجود دارد این مردم‌سالاری دینی از نقاط قوت نظام به شمار می‌رود و تبلور آن را می‌توان در داخل مجلس همین رقابت‌هایی است که همیشه بوده و هست.
وی ادامه داد: ما این رقابت‌ها را مایه کمال مجلس می‌دانیم که افرادی که خود را در معرض کار بیشتر بخواهند قرار دهند فرصت این کار را داشته باشند و این هم در سطح کشور و هم در سطح مجلس وجود دارد و تبعا فراکسیون‌هایی به وجود آمده که اینها برای اداره مجلس برحسب مصلحت‌اندیشی برای کشور نظرات مختلف داشتند و ما این را نقطه قوت می‌دانیم.
لاریجانی اضافه کرد: من از تلاش‌های همه فراکسیون‌ها در این ارتباط تشکر می‌کنم و فکر می‌کنم که این یک تجربه جدید برای مجلس شورای اسلامی است و از برادر عزیزمان آقای دکتر عارف که دوستی ما با ایشان دوستی بسیار قدیمی است و من ایشان را یکی از شخصیت‌های بسیار خوب کشور می‌دانم صمیمانه تشکر می‌کنم.
وی ادامه داد: ما در این مدت هم با هم ارتباط داشتیم و تلاش کردیم تا در مجلس دهم نتایجی را که می‌خواهد از سر دلسوزی برای کشور رقم بخورد با همگرایی بیشتر باشد و من از آقای عارف و همت ایشان و از لطف و مرحمتی که نسبت به من داشتند تشکر و سپاسگزاری می‌کنم.
وی افزود: قدردانی از همت مردم در بحث انتخابات نکته مهمی است که نتیجه آن مجلسی است که سنگر اصلی دفاع از حقوق ملت است. ما باید بدانیم که کار مهمی بردوش داریم. از یک سو در شرایط بسیار پرالتهابی در منطقه نمایندگان باید از حقوق ملت، از امنیت کشور، از پایداری ملی کشور صیانت کند و از سوی دیگر مشکلات اقتصادی که در داخل کشور وجود دارد به قدری دارای پیچیدگی است و مسائل به هم تنیده‌ای در آن است که اقتضا می‌کند با تدبیر و توجه کامل از نظر همه‌جانبه‌نگری و با یک روش علمی به موضوعات توجه شود تا بتوانیم شرایط اقتصادی کشور را سامان دهیم.
رئیس موقت مجلس دهم اظهار داشت: در مجموع کار مجلس کار بسیار سترگی است و اقتضا می‌کند تا همه ما به صورت فردی و کمیسیونی و مسائل جمعی که در صحن پارلمان است تلاش‌مان این باشد بر این موضوعات اساسی تمرکز کنیم و من امیدوارم با توجه به تحولاتی که در کشور به وجود آمده مجلس فعلی مجلس ناجهی در هر دو وجه مسائل اقتصادی داخلی و مسائل منطقه‌‌ای باشد.
لاریجانی ضمن تقدیر از پیام رهبر معظم انقلاب به مجلس دهم خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب در پیام مجلس راه را برای ما روشن کردند و ایشان هم مسائل فرهنگی را گوشزد کردند و هم تمرکز بر اقتصاد مقاومتی که امر مهمی و سیاست‌های کلی آن تنظیم شده مورد توجه قرار گرفته است و نسبت به مسائل منطقه‌ای که مجلس باید سپر ملت ایران در حفظ حقوق ملت باشد و با تیزبینی حوادث بین‌المللی را رصد کنیم و با این کار بتواند از شرایط منطقه بهترین آورده را برای ملت داشته باشیم.
رئیس موقت مجلس دهم اظهار داشت: از مرکز پژوهش‌های مجلس می‌خواهم تا با هم‌فکری نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی پیش‌نویس استراتژی مجلس دهم را تدوین کنند
لاریجانی خاطرنشان کرد: موضوع توسعه سیاسی براساس تفکری که امام به عنوان مردم‌سالاری دینی ارائه کردند امر مهمی است که باید از ابعاد مختلف در کمیسیون‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد.
رئیس موقت مجلس دهم با تاکید بر توسعه دیپلماتیک کشور اظهار داشت: ما باید بپذیریم که یک جزیره تنها در دنیا نیستیم و این نکته‌ای که رهبر معظم انقلاب فرمودند ما با همه کشورها در دنیا ارتباط خواهیم داشت و باید این ارتباطات را توسعه دهیم امر بسیار مهمی است و این امر نیازمند یک دیپلماسی بسیار قوی است که بتواند این مسائل را در صحنه بین‌المللی به سمت منافع ملی سوق دهد و شیطنت‌هایی را که در سطح منطقه در حوزه دیپلماتیک صورت می‌گیرد را به سمت برادری در بین امت اسلامی سوق دهد.
لاریجانی اضافه کرد: لذا ما نیازمند تئوری دیپلماتیک براساس اقتدار ملی هستیم که کمیسیون امنیت ملی مجلس در این دوره سهم بزرگی برای کشور باید داشته باشد و تلاش کند اقتدار ملی را در درون یک تئوری دیپلماتیک رقم بزند.
لاریجانی رئیس موقت دهمین دوره مجلس شورای اسلامی پس از نطق ابتدایی خود در توضیحی گفت: طبق آیین‌نامه داخلی مجلس منتخبان سه روز فرصت دارند به اعتبارنامه‌ها اعتراض کنند و آن را به شعب بدهند و بررسی که دیروز شعب انجام داده‌اند، بررسی اولیه است. وی با اشاره به اینکه باید تا روز دوشنبه صبر کرد تا شعب نظر نهایی را درباره اعتبارنامه‌ها بدهند، اظهار داشت: ازاین‌رو ما سه‌شنبه جلسه علنی خواهیم داشت و امروز مجلس جلسه ندارد.
رئیس موقت مجلس شورای اسلامی گفت: تا عصر روز دوشنبه باید صبر کنیم تا شعب جلسات نهایی را برگزار کرده و ما از روز سه‌شنبه اعتبارنامه‌های عزیزان را بررسی کنیم.

https://siasatrooz.ir/vdcgxy9y.ak9nx4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی