دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۶
کد مطلب : 86869
پادشاه عربستان بارديگر از آيت الله هاشمي دعوت كرد

عربستان دنبال واسطه براي عادي‌سازي روابط با ايران

عربستان دنبال واسطه براي عادي‌سازي روابط با ايران

عربستان سعودي كه اكنون آبستن تحولات سياسي گسترده‌اي است چند صباحي است با سياست‌هاي ضد ايراني خود باعث شده تا مناسبات تهران - رياض از حالت عادي بيرون بيايد و روابط دو كشور سرد شود و حتي به اعمال خصمانه از سوي آل سعود عليه ايران مبدل شود.
با توجه به تحولات منطقه و پيروزي‌هايي كه در سوريه نصيب مقاومت مقابل همه گروه‌هاي سلفي و تكفيري تروريست شده است، اكنون كشورهاي حامي تروريست‌ها را بر آن داشته تا رويكرد خود را نسبت به ايران تغيير دهند و سعي دارند با اتخاذ سياست تازه در قبال ايران آب رفته را به جوي بازگردانند.
به همين خاطر است كه مقامات و دستگاه ديپلماسي كشورهاي عربي منطقه برنامه‌هاي ديدار با مقامات و مسئولان كشورمان را در دستور كار خود قرار داده‌اند و حتي كشور ثالثي را براي ميانجي گري به ميدان فرستاده‌اند.
در همين زمينه روز گذشته سفير عربستان سعودي با آيت الله هاشمي رفسنجاني ديدار و گفت‌وگو كرد و در اين ديدار بار ديگر دعوت امير عربستان پادشاه سعودي از رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام را براي سفر به عربستان مطرح كرد.
اين دعوت چندي پيش نيز مطرح شده بود، اما دولت حاكم عربستان با سفر مقامات رسمي كشورمان به رياض مخافت كرده بود. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ديدار سفير جديد رياض در تهران گفت: باید تلاش کنیم تا زنده هستیم، معیاری برای همکاری دنیای اسلام تعریف و تنظیم کنیم، چون اختلافات، ناامنی‌های منطقه‌ای را گسترش می‌دهد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در این دیدار با آرزوی موفقیت برای سفیر عربستان در مسئولیت جدید، نقش سفرا را برای جهت‌دهی سیاست کشورهای متبوع در قبال کشور مقصد مهم توصیف کرد و گفت: سفرا پل ارتباطی مسئولان کشورها در گسترش روابط هستند. وی با یادآوری تاریخ و جغرافیای ایران و عربستان در منطقه، گفت: اگر دو کشور در مسایل منطقه‌ای و جهان اسلام هماهنگ باشند، فتنه‌گران بین مسلمانان، مجالی برای القاي اختلاف بین پیروان مذاهب اسلامی نخواهند داشت. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به آخرین سفر خود به عربستان و دیدار با ملک عبدالله و طرح تشکیل کمیسیون علمایی متشکل از علمای شیعه و سنّی، افزود: اگر آن طرح در دو کشور جدّی گرفته می‌شد و علما مرجع حل اختلافات قرار می‌گرفتند، دیگر تندروها و متعصبان نمی‌توانستند با کشتارهای انتحاری و از ایجاد تفرقه و نزاع بین کشورهای اسلامی به نفع استعمارگران در جهان اسلام میدان‌داری کنند.
هاشمی‌رفسنجانی، جمعیت ۷/۱ میلیاردی، حدود ۶۰ کشور مستقل منابع انرژی، جغرافیای راهبردی و مشترکات فراوان دینی و فرهنگی را از امتیازات جهان اسلام خواند و با ابراز تأسف از عدم بالفعل شدن این ظرفیت‌ها در جهت کمک به مسلمانان جهان، گفت: دشمنان اسلام شادمانی می‌کنند، وقتی می‌بینند بعضی از مسلمانان به خاطر عقاید باطل و جاهلی، همدیگر را تکفیر می‌کنند و یا می‌کشند. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: باید تلاش کنیم تا زنده هستیم، معیاری برای همکاری دنیای اسلام تعریف و تنظیم کنیم، چون اختلافات، ناامنی‌های منطقه‌ای را گسترش می‌دهد و باعث تضییع امکانات کشورهای اسلامی می‌شود.
عبدالرحمن بنغرمان شهری نیز در این دیدار، با اعلام سلام ویژه پادشاه و ولیعهد عربستان، گفت: جنابعالی جایگاه ویژه‌ای نزد مسئولان و مردم عربستان دارید و من یکبار دیگر دعوت امیر از جنابعالی برای سفر به عربستان را تجدید می‌کنم و مردم و مسئولان عربستان منتظر دیدار شما هستند.
سفیر جدید عربستان در ایران، رهبری داهیانه را نیاز کشورهای اسلامی خواند و گفت: تحولات تأثیرگذار بر روابط، موقتی و گذرا هستند و آنچه باید ملاک باشد، اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی است که ما را به عنوان مسلمان به هم پیوند می‌دهد. بنغرمان شهری با ارائه تحلیلی از اوضاع منطقه و شرایط در کشور ایران و عربستان برای تقویت روابط، گفت: رویکرد دولت آقای روحانی آثار مثبتی در عربستان و کشورهای اسلامی داشت. وی، سفر مقامات دو کشور را برای تقویت روابط مثبت ارزیابی کرد و گفت: امیدواریم با سفرهای مسئولین در وزارت خارجه، زمینه برای سفرهای مقامات عالی رتبه فراهم شود.

https://siasatrooz.ir/vdcgy797.ak9334prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی