دوشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۳
کد مطلب : 105292

انقلابی‌گری روحانی

پاسخ قاطع رئیس جمهور به تهدیدات آمریکا به ویژه مسئولین این کشور از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده...

پاسخ قاطع رئیس جمهور به تهدیدات آمریکا به ویژه مسئولین این کشور از جمله دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده بار دیگر بازتاب‌های گسترده ای را در پی داشت.
رویکردهای انقلابی رئیس جمهور مدتی است آغاز شده و شدت گرفته است، از زمانی که آمریکا از برجام خارج شد و توافق هسته ای برای ایران دستاوردی نداشت، شاهد هستیم که آقای روحانی نسبت به رفتار آمریکا تغییر سیاست داده و مواضع قاطعی را در مقابل تهدیدات ایالات متحده اتخاذ می‌کند.
تا پیش از این می‌دیدیم که دولت تدبیر و امید، گفت وگو با آمریکا را که کدخدا می‌نامید، راهکار مناسبی برای حل مشکلات اقتصادی و حتی سیاسی می‌دانست، همین اعتقاد بود که مذاکرات هسته ای با روش دولت آقای روحانی آغاز شد و نتیجه آن برجام بود.
اصلاح طلبان یکی از موتورهای محرک تشدید مذاکره با آمریکا بوده و هستند، این طیف سیاسی خود را باعث پیروزی روحانی در انتخابات ۹۲ و ۹۶ می‌داند به همین خاطر حق را به خود می‌دهد تا سیاست گفت وگو و مماشات با آمریکا ادامه داشته باشد. اکنون جریان سیاسی اصلاح طلب به خاطر مواضع قاطع رئیس جمهور برابر تهدیدات آمریکا ناخرسند به نظر می‌رسد، چرا که آنها همچنان بر سیاست حل مشکلات با انجام مذاکره و امتیاز دادن به آمریکا موافق هستند.
در عمر ۵ ساله دولت تدبیر و امید که وقف مذاکرات هسته ای شد، این اصلاح طلبان بودند که تمام قد از سیاست روحانی برای مذاکره با آمریکا حمایت کرده و آنهایی که مخالف و منتقد این سیاست بودند، به باد انتقاد گرفتند، اما اکنون که چهره بزک کرده آمریکا پاک شده و آن چهره شیطانی خود را بار دیگر نشان داده، دولت با درک درست از رفتارهایی که از سوی ایالات متحده سر می‌زند، سیاست گفت وگو و مدارا را کنار گذاشته و به رویکرد انقلابی بازگشته است.
اکنون که چنین رویکردی در دولت دیده می‌شود، جریان انقلابی نیز که پیش از این بارها بر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا تأکید کرده است، از این سیاست خرسند است، اما اعتقاد دارد که این رویه باید از سوی دولت و شخص رئیس جمهور ادامه پیدا کند و تنها بر زبان جاری نشود.
همچنین جریان انقلابی کشور معتقد است که مواضع رئیس جمهور باید عملیاتی شود و رفتارهای انقلابی در دیگر زمینه‌ها نیز جاری گردد. البته جنس حمایت جریان انقلابی از دولت و رئیس جمهور با جنس حمایت جریان سیاسی اصلاح طلب تفاوت دارد.
اگر اصلاح طلبان حامی واقعی دولت تدبیر و امید بودند و در این ۵ سال گذشته به جای ایجاد چالش و تنش، در اندیشه حل مشکلات کشور بودند، اکنون شرایط نیز تفاوت داشت. این جریان سیاسی در فکر سهم خواهی‌های بیشتر از دولت است، اکنون نیز برای این که خود را از ناکامی دولت در برجام مصون بدارد، سیاست انتقادات تند و حتی پیشنهاد استعفای رئیس جمهور را مطرح می‌کند، در حالی که حمایت جریان منتقد دولت که به خاطر مواضع انقلابی رئیس جمهور شکل گرفته براساس سهم خواهی نیست، بلکه اصرار آنها بر بازگشت به سیاست‌های انقلابی مقابل دشمنی‌های آمریکا است.
زمانی که آقای روحانی مواضع قاطع و انقلابی مقابل آمریکا گرفت، سردار سلیمانی فرمانده سپاه قدس، جریان انقلابی و مقام معظم رهبری از آن سخنان دفاع کرده و قدردانی نمودند، اما چنین سیاستی در جریان اصلاح طلب دیده نشد.
روز گذشته نیز بار دیگر آقای روحانی در جمع سفرای ایران موضع قابل تقدیر و قاطعی را علیه دشمنی‌های آمریکا اتخاذ کرد. موضعی که هشدار می‌دهد تنگه هرمز تنها گزینه ایران برای پاسخ به تحریم نفتی جمهوری اسلامی نیست، بلکه تنگه‌های زیادی وجود دارد که ایران می‌تواند از آنها برای جلوگیری از تحریم نفت ایران استفاده کند.
تنگه هرمز تنها یکی از گزینه‌های ایران برای زمانی است که نفت ایران از این آبراه صادر نشود، آنگاه آمریکایی‌ها نتیجه چنین اقدامی را خواهند دید. تنگه‌های زیادی وجود دارد، اگر این تنگه‌ها را جغرافیایی بدانیم، هم اکنون در مسیر صدور نفت باز هم تنگه‌هایی وجود داد که ایران قابلیت و توان مسدود کردن آنها را دارد، تنگه‌ها تنها جغرافیایی نیست، مؤلفه‌های قدرت ایران بسیار است، در زمان مقتضی از آنها استفاده خواهد شد و پشیمانی ثمره اقداماتی است که آمریکا علیه ایران انجام خواهد داد. همین دست فرمان، ادامه پیدا کند راه درستی انتخاب شده است و نتیجه آن عزت، اقتدار، استقلال، پیشرفت و بهبود شرایط اقتصادی خواهد بود.

نویسنده: سیاوش کاویانی

https://siasatrooz.ir/vdcgyn9qxak9zx4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی