دوشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
کد مطلب : 90369
سيدني در شوك گروگان‌گيري

آمريكا بلاي جان استراليا شد

آمريكا بلاي جان استراليا شد

شبکه ۷ تلویزیون استرالیا گزارش داده است که مهاجمین با ورود به یک کافه واقع در منطقه «مارتین پلیس» (Martin Place) سیدنی، حاضران در این مکان را به گروگان گرفته‌اند. تصاویر منتشر شده از محل حادثه نشان می‌دهد گروگان‌گیران پرچمی مشابه پرچم گروه تروریستی «داعش» یا «جبهه‌النصره» را در دست دارند و آن را به سمت دوربین‌ها گرفته‌اند.
اين اخبار در شرايطي منتشر شد كه يك سوال مطرح مي‌شود و آن اينكه ريشه اين گروگان‌گيري چه بوده و آيا واقعا از سوي گروه‌هاي تروريستي صورت گرفته است يا اهداف ديگري در وراي آن قرار دارد؟ براي پاسخ به اين پرسش بررسي ساختار دروني استراليا امري قابل توجه است. گزارش‌هاي منتشره نشان مي‌دهد برخلاف ادعاي مقامات استراليايي در باب حقوق شهروندان، در اين كشور حقوق بشر چندان جايگاهي ندارد و مهاجرين و اقليت‌هاي ديني و نژادي در بدترين شرايط به سر مي‌برند بگونه‌اي كه نهادهاي حقوق بشري بارها در باب سرنوشت مهاجرين و پناهندگان و اقليت‌هاي ديني در اين كشور هشدار داده‌اند. نكته ديگر آنكه مشاركت استراليا در جنگ‌افروزي‌هاي آمريكا و انگليس و عدم استقلال اين كشور در تصميم‌گيري‌هاي جهاني زمينه‌ساز نارضايتي مردم شده است بويژه اينكه مردم مي‌بينند ماليات‌هاي آنها صرف جنگ‌افروزي‌هاي آمريكا و انگليس مي‌شود.
اين مسائل زمينه‌ساز رويكرد افراد به گروه‌هاي افراطي و حتي رويكرد به خشونت‌هاي گسترده شده است كه نتيجه آن نيز نابساماني‌هاي امنيتي است.
اين شرايط در حالي مي‌تواند زمينه‌ساز مسائلي مانند گروگان‌گيري ديروز گردد كه يك نكته در رفتار دولتمردان استراليا با الگو‌گيري از سران كشورهاي غربي مشاهده مي‌شود و آن اينكه به جاي اصلاح رفتارهاي گذشته ابعاد جديدي از همان رفتارها را تكرار مي‌كنند چنانكه استراليا به بهانه مقابله با تروريسم بر همكاري بيشتر با آمريكا براي حضور در ائتلاف به اصطلاح ضد داعش تاكيد كرده است. رفتاري كه نه تنها به تامين امنيت اين كشور منجر نمي‌شود بلكه ابعاد جديدي از بحران را در آينده به همراه دارد. ابهام در اين گروگان‌گيري زماني آشكارتر مي‌شود كه حدود ۱۵ ساعت بعد از آغاز ماجرا، یک منبع در وزارت دادگستری استرالیا از کشف هویت فرد گروگان‌گیر خبر داد اما اعلام کرد که نام و ملیت وی منتشر نخواهد شد اما بلافاصله خبرگزاری رویترز به نقل از پلیس استرالیا اعلام کرد که فرد مسلح، «شیخی سابقه‌دار» است که ملیت ایرانی دارد و نام او «هارون مونس» است. نکته جالب توجه در این مسئله، انتشار یکباره و سریع حجم بالايی از اطلاعات شخصی، خانوادگی و عکس‌های متعلق به این فرد است.
گروگان‌گيري در سيدني در حالي فضايي از ترس را بر اين كشور حاكم ساخت كه بسياري بر اين عقيده‌اند سياست‌هاي نژادپرستانه و همراهي دولتمردان اين كشور با سياست‌هاي تجاوزكارانه آمريكا و انگليس كه خود ايجاد كنندگان تروريسم هستند، زمينه‌ساز اين حادثه بوده است.
دولتمردان استراليا همواره دو سياست را در دستور كار داشته‌اند. از يك‌سو سياست‌هاي نژادپرستانه را در قبال مهاجرين و اقليت‌هاي ديني اجرا كرده كه اعتراض نهادهاي حقوق بشر را به همراه داشته و از سوي ديگر استقلال خود را قرباني سياست‌هاي آمريكا و انگليس كرده كه نتيجه آن نيز حضور استراليا در جنگ‌افروزي اين كشورها در افغانستان و عراق بوده است. در هفته‌هاي اخير استراليا از حضور در ائتلاف به اصطلاح مبارزه با داعش آمريكايي سخن گفته است.
تروريست‌هايي كه به اعتراف كلينتون وزير خارجه سابق آمريكا به دست آمريكا تاسيس گرديد تا تامين‌كننده منافع اين كشور باشد. ديروز استراليا شاهد حادثه‌اي بود كه به گفته بسياري از تحليلگران برگرفته از عملكردهاي تروريست‌هايي بود كه به دست متحدان استراليا يعني انگليس و آمريكا ايجاد شده‌اند و اكنون نيز ائتلاف ادعايي آنها اقدامي براي مقابله با آنان صورت نداده است.
رسانه‌های استرالیایی از گروگان‌گیری در یک کافه در شهر «سیدنی» خبر داده و اعلام کرده‌اند گروگان‌گیران پرچمی شبیه به پرچم گروه تروریستی «جبهه‌ النصره» را به همراه دارند.
شبکه ۷ تلویزیون استرالیا گزارش داده است که مهاجمین با ورود به یک کافه واقع در منطقه «مارتین پلیس» (Martin Place) سیدنی، حاضران در این مکان را به گروگان گرفته‌اند.
این خیابان در منطقه تجاری شهر و در نزدیکی بانک مرکزی، پارلمان محلی و استودیوی شبکه‌های تلویزیونی واقع شده است. تصاویر منتشر شده از محل حادثه نشان می‌دهد گروگان‌گیران پرچمی مشابه پرچم گروه تروریستی «داعش» یا «جبهه‌النصره» را در دست دارند و آن را به سمت دوربین‌ها گرفته‌اند.
رسانه‌ها همچنین تعداد گروگان‌های حاضر در کافه «لیندت» (Lindt) را بین ۱۳ تا حتی ۵۰ نفر اعلام کرده‌اند. هنوز رسما اعلام نشده است که گروگان‌گیرها چه خواسته‌ای دارند، اما برخی منابع غیررسمی از جمله رادیوی محلی ۲GB گزارش داده‌اند که گروگان‌ها با ادعای بمبگذاری در مناطق مختلف شهر، خواستار ارتباط با «تونی ابوت» نخست‌وزیر استرالیا هستند.
استرالیا که از اعضای ائتلاف تحت رهبری آمریکا و از جمله کشورهای حامی مخالفان مسلح دولت سوریه است، در ماه‌های گذشته از بیم حملات تروریستی اتباع تحت تأثیر تروریست‌ها، دست به عملیات‌های گسترده زده و ده‌ها تن را بازداشت کرده است.
شبکه العربیه گزارش کرد که مفتی استرالیا اعلام کرده است که این گروگان‌گیری ربطی به اسلام ندارد. مساجد، کنیسه‌ها و کلیساهای سراسر استرالیا از مردم این کشور دعوت کرده‌اند که امشب همگی جمع شوند تا برای یک راه‌حل صلح‌‌آمیز و آرام برای این حادثه گروگان‌گیری در کافه لینت سیدنی دعا کنند و اتحاد مذاهب مختلف را نمایش دهند.
شبکه بی‌بی‌سی گزارش کرد که فرد گروگان‌گیر مدعی شده که چهار وسیله منفجره دارد که دو عدد از آنها در کافه و دو بمب دیگر در مکان دیگری در شهر است. یک منبع در پلیس استرالیا به المیادین گفت: پلیس تلاش می‌کند بدون خونریزی این حادثه تمام شود. پلیس سیدنی تأیید کرد که تنها ۵ نفر از گروگان‌ها و نه ۶ نفر آزاد شده‌اند و گفت مطلع شده‌اند که گروگان‌ها، تقاضاهای گروگان‌گیران را در شبکه‌های اجتماعی قرار داده‌اند.
«دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس نیز در حمایت از استرالیا گفت: «نیمه‌شب از این حمله در سیدنی مطلع شدم. این واقعاً نگران‌کننده و تمام فکر و ذهن ما با آنهایی است که گروگان گرفته شده‌اند».
«نارندرا مودی» نخست‌وزیر هند در پیامی اعلام کرد: «این حادثه در سیدنی نگران‌کننده است. چنین اقداماتی غیرانسانی و مایه تأسف است. برای سلامت همه گروگان‌ها دعا می‌کنم». روزنامه گاردین گزارش کرد بعد از آنکه نخست‌وزیران کشورهای کانادا و نیوزلند پیام‌هایی را در حمایت از استرالیا ارسال کردند، دیگران رهبران جهان نیز اعلام حمایت خود از استرالیا در این حادثه را اعلام کردند.
وویس آف لبنان گزارش کرد که منابع استرالیایی اعلام کردند که احتمالاً فرد گروگان‌گیر، اصالت لبنانی داشته باشد. با انتشار اين اخبار اين گمانه‌زني وجود دارد كه غرب بخواهد حزب‌الله لبنان را عامل اين حملات معرفي نمايد تا طرح صهيونيست‌ها و عرب‌ها براي فشار بر حزب‌الله را محقق سازند.
السفیر لبنان گزارش کرد برخی گروگان‌ها لبنانی هستند اما رسانه‌های استرالیا هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند. «جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا رسما تائید کرد که کنسولگری این کشور در سیدنی، تخلیه شده است. وی این اقدام را یک حرکت «احتیاطی» توصیف کرده است.
کانال رادیویی محلی ۲GB مدعی شده است که گروگان‌گیرها کمربندهای انفجاری دارند و خواستار ارتباط با شخص نخست‌وزیر استرالیا هستند.
شبکه سی‌ان‌ان گزارش داده است که «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا از سوی مشاوران خود در کاخ سفید در جریان روند حادثه قرار گرفته است.وزیر خارجه انگلیس در پیامی به گروگان‌گیری در شهر سیدنی واکنش نشان داد. "فیلیپ هاموند"، در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت: از حوادث سیدنی شوکه شدم.
بیش از ۴۰ سازمان اسلامی استرالیا ديروز گروگان گیری توسط یک فرد مسلح در کافه ای در سیدنی را محکوم کردند. نكته قابل توجه آنكه كشورهاي غربي و نهادهاي حقوق بشر در حالي اين گروگان‌گيري را محكوم كردند كه همين مدعيان حقوق بشر در طول جنگ ۵۰ وزه غزه در برابر جنايات صهيونيست‌ها سكوت كردند. در باب جنايات تروريست‌ها در عراق و سوريه نيز همين رويه را اجرا كرده‌اند.
در كنار اين امر يك نكته قابل ذكر نيز وجود دارد و آن احتمال نقش صهيونيست‌ها در اين حادثه است. كارنامه صهيونيست‌ها نشان مي‌دهد آنها هر روز در معرض محاكمه جهاني قرار گرفته‌اند بحراني امنيتي را از جمله براي غرب ايجاد كرده‌اند تا پرونده آنها در حاشيه قرار گيرد چنانكه حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ پس از محكوميت اين رژيم در اجلاس دوربان يك آفريقاي جنوبي روي داد و عملا پرونده اين رژيم مختومه شد. چند انفجار در لندن و حتي آمريكا نيز به نسبت در شرايط مشابهي بوده است.
با توجه به آنكه امروز دولت سوئیس قصد دارد تا بنا به درخواست فلسطینی‌ها کنفرانسی را با موضوع «احترام به حقوق بشر در فلسطین» برگزار کند اين امر وجود دارد كه صهيونيست‌ها با ايجاد بحران امنيتي عليه غرب به دنبال اهميت‌زدايي از اين نشست باشد. اين سناريو زماني تقويت مي‌شود كه ديروز گروگان‌گيري ديگري در بلژيك نيز روي داد و فضاي اروپا كاملا امنيتي شد.

https://siasatrooz.ir/vdcgyw9y.ak9z34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی