يکشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۱ - ۲۲:۰۲
کد مطلب : 73269

آتش بس لرزان و دغدغه های شهروندان سوری

یک روز پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعزام ناظران بین المللی به سوریه به منظور نظارت بر روند...

یک روز پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اعزام ناظران بین المللی به سوریه به منظور نظارت بر روند آتش بس در این کشور، شش ناظر وارد سوریه شدند تا در یک فرآیند یک هفته ای به ۲۵ تا ۳۰ ناظر افزایش پیدا کنند تا برای مردم سوریه نوید بخش روزهای آرامی و عاری از ترور و وحشت باشند و برای برخی از کشورهای منطقه زنگ خطر شکست در طرح ناکام جنگ افروزی در منطقه.
از این رو همزمان با ورود ناظران سازمان ملل به سوریه ، رسانه های خبری وضعیت امنیتی در شهر دمشق را بسیار آرام گزارش کردند. به گزارش وبسایت انجمن مدافعان حقوق بشر ،اوضاع در شهرهای حمص و حلب نیز از وضعیت نگران کننده جنگی خارج شده بود و تنها هر از چندگاهی صدای شلیک گلوله ای از سوی معارضان مسلح سوری به نقل از مقامات دولتی و نمایندگان رسانه های خبری در سوریه گزارش می شد.
موضوعی که بعدها در تصاویر منتشر شده از حضور ناظران سازمان ملل در میان مخالفان دولت بشار اسد صحت آنها را تایید می کرد. تصاویر منتشر شده در اینترنت خودروهای حامل ناظران سازمان ملل را در حوالی مناطق درگیری نشان می داد که به وسیله مخالفان دولت سوریه احاطه شده بود و با شعارهایی در خصوص ادامه نبرد مسلحانه علیه دولت اسد موضع آنان را نسبت به طرح صلح عنان نمایان می کرد. به نحوی که بی بی سی در گزارش خود نوشت "معترضان در شعارهای خود خواهان مسلح کردن شبه‌نظامیان مخالف دولت شدند".
این تصاویر همچنین نشان می دهند که چگونه خودروهای حامل ناظران سازمان ملل که به سختی در حال حرکت بودند با صدای شلیک گلوله شبه نظامیان متوقف شد.
البته این تنها مدرک در خصوص تمایل شبه نظامیان سوریه به ادامه تخاصم مسلحانه با دولت سوریه نبود چه آنکه بر اساس اعلام وبسایت انجمن مدافعان حقوق بشر به نقل از مقامات بیمارستانی سوریه ، از روز پنجشنبه هفته گذشته و زمان آغاز آتش بس در سوریه تا روز جمعه دست‌کم ۳۲ شهروند غیر نظامی سوری در حملات نیروهای شبه‌نظامی در این کشور کشته شده‌اند.
این در حالیست که دامنه برخی تحرکات سیاسی به منظور فراهم کردن بهانه برای به شکست کشاندن مذاکرات صلح از سوی برخی دولتهای غربی و متحدان منطقه‌ای آنها شدت یافته است . ۱۴ کشور که خود را برای مداخله در امور داخلی سوریه مهیا می کنند روز پنج شنبه در حالی در اجلاس دوستان سوریه در پاریس گردهم می آیند که همچنان امیدها به تحقق صلح پایدار در سوریه وجود دارد.
البته بهانه ی این کشورها برای تهدید دولت سوریه و مداخله در امور داخلی این کشور نیز قابل تامل است . آنها مدعی اند دولت سوریه امکان حرکت آزادانه به ناظران سازمان ملل برای تردد به مناطقی که تحت کنترل ارتش است را فراهم نکرده است.
به لحاظ حقوقی نیز دولتهای غربی و حامیان منطقه ای آنان نظیر ترکیه و برخی کشورهای عربی ، موضوع حقوق بشر و دموکراسی را بهانه ای برای مداخلات غیر قانونی خود در امور داخلی سوریه و تجهیز مخالفان مسلح این کشور قلمداد کرده اند . پرواضح است که بر اساس قوانین بین المللی مداخله خارجی در امور داخلی کشورها تنها منوط به کسب مجوز از شورای امنیت سازمان ملل است . اتفاقی که تا کنون در خصوص سوریه محقق نشده است .
از سوی دیگر رفتار دولتهای غربی از جمله آمریکا در قبال معاهدات بین المللی با بی‌بند و باری سیاسی همراه بوده که اثرات آن در عرصه بین المللی موجب شده تا کشوری همچون عربستان به خود اجازه دهد با داعیه دفاع از حقوق بشر ، مخالفان مسلح کشور دیگری را تجهیز کند و بی اعتنا به قوانین جهانی در خصوص ممنوعیت مداخله در امور داخلی سایر کشورها طرح براندازی سخت دولت سوریه را طرح ریزی و رهبری کند.
بی تردید تداوم چنین مشی در عرصه حقوق بین الملل می تواند حوزه نفوذ، صلاحیت و تصمیم سازی نهادهای جهانی را از خود متاثر کند و کارآیی آنان را با مشکلاتی جدی در آینده مواجه سازد.

https://siasatrooz.ir/vdcgyx9u.ak9w34prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی