يکشنبه ۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۴۵
کد مطلب : 91999
رحماني‌فضلي از نمايندگان عذرخواهي كرد

عقب‌نشيني وزير در بهارستان

روز گذشته وزير كشور در مجلس حاضر شد تا در واکنش به اعتراض نمایندگان و مطالبه آنها از او برای ارائه مصادیق ورود پول‌های کثیف به انتخابات، توضيحات خود را ارائه نمايد و آدرس‌هايي ارائه كند اما وزير كشور در پايان مجبور شد با عذرخواهي جلسه مجلس را ترك كند.
پيش از اين عبدالرضا رحماني‌فضلي و مصطفی پورمحمدی وزیران کشور و دادگستری نسبت به ورود «پول‌های کثیف» به انتخابات آینده مجلس ابزار نگرانی کرده‌ و رحماني‌فضلي گفته بود كه آماده است درباره این پول‌ها در مجلس توضیحات لازم را ارائه دهد.
همین تاکیدات وزیر وکلای ملت را بر آن داشت تا وزیر را به صحن علنی دعوت کرده و از وی جویای جزئیات صاحبان این پول‌ها شوند. وزیر در همان ابتدای جلسه علنی ديروز در صحن علنی حاضر شد و ارائه گزارشش را آغاز کرد. وی از پولشویی در سایر کشورهای جهان گفت و آمارهایی از این موضوع در بیرون مرزها ارائه کرد؛ صدای انتقاد نمایندگان بلند شد، نمایندگان تاکید می‌کردند که «وزیر باید از پول کثیف بگوید، نه آمار پولشویی در جهان.»
حجت‌الاسلام سیدمحمدحسین ابوترابی‌فرد که در غیاب علی لاریجانی بر صندلی ریاست مجلس تکیه زده بود، نمایندگان را به آرامش دعوت کرد و از وزیر هم خواست «آدرس دقیق پول کثیف را بدهد.»
وزیر مسیر اظهاراتش را تغییر داد، از خارج به داخل مرزها آمد... شروع کرد به بیان برخی آدرس‌ها... اولین آدرس وزیر رسانه‌ها بودند، رحمانی‌فضلی توپ را به زمین رسانه‌ها انداخت و گفت که اظهاراتش به طور غلط منعکس شده وگرنه وی حرفی از ورود پول کثیف نزده و فقط به هشدار بسنده کرده است.
در میان بحث‌های وزیر، رحمانی‌فضلی اظهاراتش را قطع و از سردار علی مویدی رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر خواست پشت تریبون بیاید. مویدی پس از حضور پشت تریبون شروع به توضیح درباره اظهارات وزیر کشور کرد که همین موضوع انتقاد نمایندگان را در‌پی داشت. وکلای ملت می‌گفتند قرار است وزیر توضیح دهد، نه شخص دیگری؛ اعتراضات که بالا گرفت سردار مویدی پاین آمد و وزیر ادامه اظهاراتش را بیان کرد.
باز هم فریاد نمایندگان بلند بود که «آدرس دقیق بگو» و وزیر به بیان برخی تخلفات اشاره کرد اما آدرسی از ورود این پول‌ها به انتخابات نداد.
در انتها وزیر خطاب به نمایندگان باز هم از انعکاس نادرست اظهاراتش گفت و از جانب رسانه‌ها از بهارستان‌نشینان عذرخواهی کرد.
اظهارات وزیر به پایان رسید و نمایندگان وزیر را دوره کردند، روح‌الله حسینیان شروع به اعتراض به وزیر کرد و شروع به بیان نظراتش خطاب به رحمانی‌فضلی کرد. عابد فتاحی هم دیگر نماینده‌ای بود که در حلقه نمایندگان دور وزیر حضور داشت و نظرش را بیان کرد. این بار وزیر به جای تریبون، مقابل تریبون پاسخگوی «پول کثیف» بود.

سكان‌دار فاطمي چه گفت
وزیر کشور که برای توضیح درباره اظهاراتش پیرامون «پول کثیف» در مجلس حاضر شده بود، با تاکید بر اینکه اظهاراتش در این خصوص توسط برخی رسانه‌ها تحریف شده، گفت: اگر از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد در مطبوعات و رسانه‌ها سوءبرداشت شده، عذرخواهی می‌کنم.
عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور طی سخنانی اظهار داشت: من پیش از این هم که در دیوان محاسبات بودم بارها این نکته را مطرح کردم و امروز نیز بر آن تأکید می‌کنم که یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجه هستیم موضوع بی‌انضباطی مالی است.
وزیر کشور اظهار داشت: من طی نامه‌ای از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کردم تا در صورت امکان، جلسه به صورت غیرعلنی برگزار شود تا ارقام و اعدادی را که من اعلام می‌کنم مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: من در سخنرانی خود در ۲/۱۲/۹۳ در جمع فرماندهان مبارزه با موادمخدر بر آثار و عواقب قاچاق و درآمدهای ناشی از آن صحبت کردم. آثار امنیتی این مسئله را مطرح کردم.
وی با بیان اینکه اگر ما قاچاق و منابع ناشی از قاچاق را کنترل نکنیم حتما گروه‌های افراطی و تروریستی از این مسئله استفاده می‌‌کنند، افزود: در حوزه اقتصادی نیز من این مثل را مطرح کردم که پول‌هایی که ناشی از قاچاق است مي‌تواند در اقتصاد کشور ضررهای بسیار زیادی وارد کند.
وزیر کشور اظهار داشت: در حوزه اجتماعی مسئله قاچاق و پول‌های ناشی از آن یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر معتاد که با خانواده‌هایشان حدود ۵.۵ تا ۶ میلیون نفر را موجب می‌شود که مباحثی مثل طلاق، بزهکاری، سرقت و قتل ناشی از این مسئله است که این مسئله قاچاق و پول‌های ناشی از آن است.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: در حوزه سیاسی این مسئله را مطرح کردم که اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پول‌های کثیف هستند محتاج به حامی بوده و حامی خود را در حوزه قدرت جست‌وجو می‌کنند و اگر هوشیار نباشیم امکان دارد تا این افراد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقال قدرت که این امر در قالب انتخابات صورت مي‌گیرد، اعمال نظر و اعمال نفوذ داشته باشند.
وی ادامه داد: البته این موضوع در همان روز از سوی رسانه‌های مختلف به گونه‌ای مطرح شد که هم ناقص، هم جهت‌دار و هم تحریف شده بود. وی ادامه داد:‌ اطلاعیه از طرف ستاد مبارزه با موادمخدر صادر شد و در آنجا این بحث اصلاح شد اما این موضوع ادامه پیدا کرد و باز هم رسانه‌ها از طرق مختلف این موضوع را مطرح کردند و ما در تاریخ ۱۸/۱۲/۹۳ به خبرگزاری که این خبر را منتشر کرده بود نامه نوشتیم و گلایه خود را از این اتفاق ابراز کردیم.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: در جلسه‌ای که من برای فرماندهان سخنرانی می‌کردم جمع فرماندهان بود و خبرنگاران در پشت سالن و در جایی بودند که بنده مطلع نبودم ولی در همان جا هم مطرح کردم که اگر خبرنگاری حضور دارد لازم نیست که این صحبت‌ها در بیرون منتشر شود.
وی همچنین افزود: در ۱۹/۱/۹۴ علاوه بر پیگیری‌های انجام شده یکی از روزنامه‌ها سخنرانی‌های من را در ملاقات با کارکنان ستاد مبارزه با موادمخدر به گونه‌ای مطرح کرد که از یک جمله تحلیل درست کرد و گفت و این موضوع را به نحوی مطرح کرد که مجددا همان خواستی را که هست مطرح کند و ما گلایه خود را کتبا ابراز کردیم و آن روزنامه مجبور شد تا همین مطلب را در رسانه خود منتشر کند.
وزیر کشور اظهار داشت: آخرین‌بار در‌خصوص این موضوع در هفته قبل در شورای اجتماعی خبرنگاری از من پرسید موضع شما در قبال اظهارات یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس مبنی بر اینکه از شما خواسته شده تا برای توضیح در مورد پول‌های کثیف در جلسه مجلس حضور پیدا کنید چیست؟ من گفتم بنده به عنوان وزیر کشور موظف هستم وقتی مجلس از ما چیزی می‌خواهد در مجلس حاضر شده و توضیح دهیم.
وزیر کشور اظهارداشت: برخی از رسانه‌ها این موضوع مهم کشور را بر عرصه رقابت‌های سیاسی، تحلیل‌های گروهی و با توجه به مصالح و منافع خود از آن استفاده کرده‌اند و ما روز بعد از آن توضیح دادیم که این موضوع هشدار بوده است.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: انتظار من از مجلس و قوه قضائیه و همه این است که با این موضوعات به صورت اساسی مقابله شود و اجازه ندهیم تا این فضا در کشور ایجاد شود اما مسئله‌ای که اصلا مطرح نشده شما نمایندگان از من انتظار دارید که جنگ روانی رسانه‌های داخلی و خارجی را که به این موضوع دامن زده‌اند در داخل آن دام حرکت کنم و مسائل کشور را مطرح کنم که چه اتفاقی افتاده است. وی افزود: چه کسی‌ می‌تواند برای بنده اثبات کند که چنین موضوعی اتفاق افتاده است و گلایه من از کسانی است که در این مسئله فریب رسانه‌ها را خوردند و در‌پی آن رسانه‌ها مسائلی را مطرح کردند که خودشان به آن دامن زدند و مسئله سیاسی در کشور به گونه‌ای شد که عده‌‌ای طرفدار این مسئله شدند و عده‌ای در مقابل آن موضع گرفتند و انگار که موضوع را به خود گرفتند.
رحماني‌فضلي با اشاره به نزدیک بودن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری گفت: ما در شرایطی که به انتخابات نزدیک می‌شویم باید برای ایجاد اطمینان بیشتر به مردم از طریق لایحه یا طرح قانونی را بگذرانیم تا منشا کلیه هزینه‌های انتخاباتی مشخص و قابل نظارت باشد تا نشان دهیم ما خود دستمال پاکی هستیم چراکه شیشه‌های کثیف را باید با دستمال پاک تمیز کرد. وی افزود: اگر برداشت دوستان از سخنان من به خاطر اینکه رسانه‌ها آن را در بازی‌های سیاسی خود به گونه‌ای به نفع مقاصد سیاسی خود استفاده کرده‌اند و ما بارها آن را تکذیب کردیم، من امروز پیش شما آمدم تا این موضوع را به طور شفاف بیان کنم.
رحمانی‌فضلی در پایان خاطرنشان کرد: به بنده پیشنهاد می‌کنند که بگویم اگر سوءاستفاده‌ای از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد در نشریات و روزنامه‌ها صورت گرفته، از طرف آنها از شما عذرخواهی کنم.

تبيين حضور پول کثیف بدون كوچكترين چشم‌پوشي
نایب ‌رئیس مجلس خطاب به رحمانی‌فضلی گفت: بدون کمترین چشم‌پوشی حضور پول کثیف در حوزه سیاست به ویژه نهاد قانون‌گذاری را تبیین کنید.
حجت‌الاسلام سید محمدحسن ابوترابی‌فرد در تذکری در‌خصوص صحبت‌های وزیر کشور در صحن علنی مجلس گفت: در اینکه در اقتصاد کشور به دلایلی که از جمله آن می‌توان به قاچاق سوخت اشاره کرد پول کثیفی رفته و باز می‌گردد و همین یک نکته کافی است برای اینکه بدانیم ما در اقتصاد کشور شاهد جریان پول‌های کثیف هستیم و در این بحثی نیست و تبیین و ارائه راهکار برای برخورد منطقی با آن جزو دغدغه‌های مجلس و دولت به صورت مشترک است.
وی خطاب به وزیر کشور اظهار داشت: از شما به عنوان سکان‌دار حوزه مبارزه با قاچاق و پول‌شویی انتظار می‌رود با برنامه در جهت حذف پول‌های کثیف از اقتصاد کشور تمام تلاش خود را به کار بگیرید و بدانید مجلس با تمام توان در این مسیر همراه شما است و قوه قضائيه نیز همراهی خواهد کرد.
نایب‌ رئیس مجلس شورای اسلامی نیز خاطرنشان کرد: دغدغه و سوال نمایندگان بدون لحاظ گرایش‌های سیاسی در این راستا به من منتقل شد و از نمایندگانی که در جریان مدافع جدی دولت تعریف می‌شوند به من مراجعه کردند و گفتند که ما نسبت به این بحث‌ها اعتراض داریم و اجازه دهید تا صحبت کنیم و نمایندگان از فراکسیون‌ها نیز مراجعاتی داشتند.
ابوترابی‌ افزود: سخن این است که از مباحث شما این‌گونه برداشت شده است و در رسانه‌ها انعکاس یافته که پول کثیف که در جریان انتخابات هم نقش داشته است و احتمالا در جریان انتخابات مجلس. وی ادامه داد: دوستان ما در مجلس می‌خواهند بدانند آیا شما کمترین اطلاعی از جریان پول کثیف در حوزه انتخابات شکل‌گیری نهاد قانون‌گذاری به طور شفاف، روشن با ذکر نام و مقدار بیان کنید.

باز هم كلي‌گويي
قرار بود این جلسه غیرعلنی باشد اما با توجه به اینکه وزارت کشور این مسئله را در رسانه‌ها بیان کرده بود جلسه به شكل علني برگزار شد. طبیعی است وقتی وزیر کشور مساله پول کثیف را اعلام کرده باید مشخص کند از چه منابع و مراکزی است. وزير كشور درحالي در مجلس سخن گفت كه همان صحبت‌ها و مباحث به شکل کلی مطرح شد،و اين درحالي است كه با کلی‌گویی و ابهام‌گویی هیچ‌گاه مسائل رفع ابهام نمی‌شود.
مسئله پول‌هاي كثيف موضوعي است كه علي‌رغم سخنان وزير رسانه اي شده و وزير نيز نتوانست ثابت كند كه اين افرادي كه براي تبليغات انتخاباتي پول گرفته‌اند چه كساني هستند. سوال اين است كه اگر وزير مي توانست اين افراد را معرفي كند چرا معرفي نكرد و اگر شايعه رسانه‌ها بود چطور به گوش رسانه‌ها رسيده است و حالا نبايد گفته شود.
حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در اين‌باره گفت: متأسفیم که این‌طور آبروی افراد مورد تجاوز قرار می‌گیرد و از طرفی مردم هم نسبت به نمایندگان خودشان بدبین می‌شوند.
وي با اشاره به اينكه هميشه ممکن است که چند نفری افراد آلوده‌ای باشند، آن‌ها را به مراجع ذیربط باید معرفی کرد، ولی نباید همه را در مظان اتهام قرار داد.گفت : وقتی کلی‌گويی شود در این صورت خودمان با دست خود خواسته یا ناخواسته کمک به فساد و اشاعه فحشا کرده‌ایم و از طرف دیگر اثبات کرده‌ایم که می‌شود فساد مالی داشت و آبروی عده‌ای را به حق و ناحق برد. در این صورت است که خوب و بد همه با هم یکی شده و کل مجلس زیر سؤال می‌رود.
نماينده مردم تهران با بيان اينكه گاهی اوقات استشمام می‌شود که دولتی‌ها با این کار به دنبال این هستند برای آینده انتخابات خودشان عده‌ای را آلوده معرفی کنند و برای خودشان از این پشم کلاهی ببافند خاطر نشان كرد: بنده معتقدم که این اشتباه اندر اشتباه است و اگر اعتماد مردم به نماینده‌های مجلس سلب شود، خود دولت هم چوبش را خواهد خورد. در نتیجه مردم می‌دانند که دولت بیش از همه مسئول اجرايی کشور است و دولتی‌ها دستشان در پول است، و نمایندگان تنها وظیفه قانون‌گذاری و نظارت دارند.
از سوي ديگر حجت الاسلام سید‌محمدباقر عبادي نماینده مردم بیرجند، در میان و خوسف در مجلس گفت: وزیر کشور صحن علنی مجلس هیچ سند و مدرکی دال بر ورود پول‌های کثیف در گذشته و همچنین احتمال ورود پول‌های کثیف در آینده ارائه نکرد و مسائلی مطرح کرد که ربطی به موضوع نداشت.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بابیان‌اینکه در مبارزه با مفاسد اقتصادی نباید بین جناح‌ها فرق گذاشت اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی جلسه ديروز را مخصوصا علنی قرار داد تا شفاف شود و مردم در جریان قرار گیرند. وي تأکید کرد: توصیه من به نخبگان سیاسی و رسانه‌ها این است که به گونه‌ای صحبت کنند و قلم بزنند که حیثیت جمهوری اسلامی ایران نرود.
عبادي خاطرنشان کرد: مدت‌ها، رسانه‌های خارجی مانند سایت بی‌بی‌سی به دلیل اینکه مشروعیت و مقبولیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را از بین ببرد؛ به سخنان وزیر کشور و رسانه‌های داخلی استناد کرده‌اند و به خاطر مصالح باندی و حزبی، در این خصوص از حیثیت نظام اسلامی خرج شد. زمانی که این حیثیت و آبرو می‌رود، قابل بازگشت نیست.
وي ادامه داد: توصیه می‌کنم واقعا اگر کسی مطلبی و مدرکی دارد، به قوه قضائیه ارائه دهد و اگر مدرکی ندارد، سخنی نگوید که حیثیت نظام اسلامی زیرسوال رود. عبادي با بیان ‌اینکه این طور بحث‌ها روی هوس‌های سیاسی موجب لوس‌شدن اصل مبارزه با مفاسد اقتصادی می‌شود متذکر شد: وقتی سکه تقلبی می‌دهیم، سکه ناب در بازار خریدار ندارد و زمانی که بدون مدرک در‌خصوص مفاسد اقتصادی موج‌سازی می‌کنیم؛ اگر در جایی فساد واقعی باشد؛ هرچه فریاد بزنیم، مردم به آن گوش نخواهند داد.

https://siasatrooz.ir/vdcgyy9y.ak9qy4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی