?>?> توافق محرمانه لندن و منامه | سیاست روز
پنجشنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۲:۳۶
کد مطلب : 96660
رد پای انگلیس در سرکوب‌ بحرینی‌ها پر‌رنگ‌تر شد

توافق محرمانه لندن و منامه

رسوایی‌های حقوق بشری لندن پایانی ندارد چنانکه انگلیس با انتقادهای شدیدی به دلیل نقشش در آموزش نیروهای پلیس بحرین مواجه است چراکه سازمان‌های حقوقی بین‌المللی اعلام کرده‌اند، نیروهای پلیس بحرین دست به سرکوب شدید اعتراضات مخالفان در بحرین می‌زنند.
این انتقادها پس از آن مطرح شده است که روزنامه انگلیسی آبزرور از گزارشی محرمانه میان انگلیس و بحرین پرده برداشت که این توافق محرمانه در ۱۴ ژوئن سال گذشته میلادی از سوی دانشکده پلیس انگلیس و وزارت کشور بحرین امضا شد.این سند ۲۷ صفحه‌ای بخش تجاری رابطه میان دو کشور را تعیین می‌کند اما اشاره‌ای به مسائل حقوق بشری ندارد.
یک شرکت حقوقی اعتراضی‌ را به وزارت خارجه انگلیس به دلیل این توافق فرستاده و اعلام کرده است، در واقع با این توافق حقوق بشر نادیده گرفته شده است و این توافق در بردارنده‌ ابزاری کارآمد برای حفاظت در مقابل خطرات حقوق بشر نیست به ویژه اینکه جزئیات این توافق در مقابل کمیسیون پارلمانی مطرح نشده است. از زمانی که دانشکده پلیس انگلیس در سال ۲۰۱۲ تاسیس شد، این دانشکده بیش از ۸.۵ پوند استرلینگ را از فعالیت بین‌المللی خود به دست آورده است اما سوالاتی پیرامون اختیارات این دانشکده مطرح است.انگلیس به صورت مستحکم با دولت بحرین جهت ارائه کمک برای تحقق اصلاحات گسترده در زمینه حقوق بشر و حاکمیت قانون همکاری می‌کند و ما معتقدیم که این حمایت که کارآمدترین راه برای تحقق اصلاح طولانی‌مدت در بحرین است.خبر دیگر آنکه سازمان ملل با انتقاد از افزایش ظلم در حق شیعیان بحرین، خواستار پایان موج شکنجه‌ها و بازداشت‌ها در این کشور شده است.
سازمان ملل اعلام کرده است سلب تابعیت شهروندان، بازجویی‎ها، محاکمه فعالان حقوقی و سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز و متهم کردن شیخ عیسی قاسم روحانی برجسته بحرین به پولشویی، نقض آشکار حقوق بشر به شمار می‌رود. در همین راستا کارشناسان سازمان ملل اعلام کرده‌اند انحلال "جمعیت الوفاق" و تعطیلی نهادهای دینی، ممانعت از برگزاری مراسم دینی و مذهبی، محروم کردن مردم از اینترنت، اعمال محدودیت و سرکوب تحصن مسالمت‌آمیز مردم در شهرک الدراز و نیز توقف سخنرانی مذهبی روحانیون بحرینی با آزادی بیان و دین و مذهب در تضاد است.
از طرفی دیوید کای گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی‌بیان، مادی آندیناس رئیس گزارشگران تیم تحقیق سازمان ملل در زمینه بازداشت اجباری، ماینا کیای گزارشگر ویژه برگزاری تجمعات و مایکل فورست گزارشگر ویژه حمایت از حقوق بشر سازمان ملل با امضای این بیانیه بر آزدای تمامی بازداشت شدگان بحرینی و برداشتن محدودیت ممانعت از سفر رهبران دینی بحرین از جمله شیخ میثم سلمان تأکید کردند.
معترضان بحرینی در پی اعلام همبستگی با زندانیان و تاکید بر سرنگونی رژیم آل‌خلیفه در مناطق مختلف دست به تظاهرات زده‌اند. بنابر گزارش منابع بحرینی نیروهای پلیس بحرین برای متفرق کردن تظاهر کنندگان از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند. این در حالی است که معترضان بحرینی برای پنجاه و نهمین روز متوالی در مقابل منزل شیخ عیسی قاسم (از زمان بازداشت وی) نماز صبح برگزار کردند. از سوی دیگر پایگاه خبری مرآت البحرین از بازداشت خواهر و خواهرزاده سیدمرتضی سندی از مخالفان رژیم منامه توسط نیروهای آل‌خلیفه خبرداد.
بحرین از بهمن سال ۱۳۸۹ صحنه برگزاری اعتراضات خیابانی مردم است. معترضان بحرینی خواستار برکناری رژیم آل‌خلیفه و آزادی زندانیان سیاسی هستند. مردم بحرین در ادامه تحصن خود در مقابل منزل شیخ «عیسی قاسم» برای پنجاه و نهمین روز متوالی، نماز صبح دیروز را در محل تحصن اقامه کردند. براساس این گزارش، مردم بحرین در اعتراض به این مسأله برای پنجاه و نهمین روز متوالی به تحصن خود در مقابل منزل رهبر شیعیان این کشور تحصن کردند. طبق اعلام رسانه‌های عربی، تحصن‌کنندگان دیروز، نماز صبح را در مقابل منزل شیخ عیسی قاسم و در محل تحصن اقامه کردند.
تحصن مردم بحرین در مقابل منزل شیخ عیسی قاسم در حالی ادامه دارد که رژیم آل‌خلیفه همچنان بر تصمیم قبلی خود مبنی بر لزوم محاکمه این روحانی برجسته شیعی تأکید دارد.

https://siasatrooz.ir/vdcgz39y.ak9334prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی