?>?> تنور داغ نقض آتش بس در قره باغ | سیاست روز
دوشنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۲
کد مطلب : 115705
تنشها میان باکو و ایروان به رغم توافق در مسکو همچنان ادامه دارد

تنور داغ نقض آتش بس در قره باغ

تنور داغ نقض آتش بس در قره باغ

به رغم گذشت چند روز برقراری آتش بس، از آغاز اجرای توافق آتش‌بس، مقام‌های دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان صبح امروز مجدداً یکدیگر را به حملات خمپاره‌ای به قلمروهایشان متهم کردند.
علیرغم آنکه وزارت دفاع جمهوری ارمنستان دیروز در صفحه توییتر خود وضعیت آرامی را در منطقه قره باغ کوهستانی گزارش کرده بود، ساعاتی پیش اعلام کرد که جمهوری آذربایجان حملات خمپاره‌ای خود را از سرگرفته است. وزارت دفاع ارمنستان در این خصوص گزارش کرد، اوضاع تقریباً باثبات بود اما تنش‌هایی وجود داشت. دشمن به طور خاص در بخش‌های شمالی، شمال شرقی و جنوبی فعال بود. تمامی تلاش‌های (جمهوری آذربایجان) برای تغییر موقعیت عملیاتی و فنی به نفع خود، توسط یگان‌های ارتش دفاعی (ارمنستان) خنثی شد». در ادامه بیانیه وزارت دفاع ارمنستان آمده است: «دشمن از نظر نیروی انسانی و تجهیزات نظامی متحمل خسارات سنگینی شد. (جمهوری) آذربایجان، دیروز دو مرتبه حملات توپخانه‌ای انجام داد. یگان‌های ارتش دفاعی، با اقدامات متناسب، این عملیات‌ها را متوقف کردند.از طرف دیگر، ایروان اعلام کرد که ۵۱۴ خودروی زرهی جمهوری آذربایجان را از زمان آغاز دور جدید تنش‌ها از ۲۷ سپتامبر (۶ مهرماه) تاکنون تخریب کرده است.از سوی دیگر، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز نیروهای مسلح ارمنستان را به حملات خمپاره‌ای به منطقه «آغ دام» در خط تماس قره باغ کوهستانی متهم کرد.
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در این خصوص گفت: «قلمرو منطقه آغ دام در معرض حملات خمپاره‌ای نیروهای دفاع ارمنستان قرار گرفت».خبرگزاری روسی تاس در محل نیز گزارش کرد که چندین بمب در شهر «استپاناکرت» (خان کندی) مرکز قره باغ کوهستانی منفجر شد و آژیرهای خطر در سراسر این شهر به صدا درآمد. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با «زهراب مناتساکانیان» وزیر امور خارجه ارمنستان تصریح کرد که آتش‌بس در منطقه قره باغ کوهستانی به طور کامل رعایت نمی‌شود و جنگ همچنان میان دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه دارد.
لاوروف که بامداد شنبه هفته جاری از توافق آتش‌بس میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داده بود، با اشاره به نقض این توافق توسط طرفین گفت: «جمعه و شنبه گذشته (۱۸ و ۱۹ مهرماه)، ما در این ساختمان با یکدیگر با همتای (جمهوری) آذربایجانی خود بودیم. توافق مهمی با ابتکار عمل رئیس‌جمهور [فدراسیون روسیه ولادیمیر] پوتین حاصل شد. شاهدیم که این توافق به طور کامل رعایت نمی‌شود و جنگ همچنان ادامه دارد».این دیپلمات روس در ادامه ابراز امیدواری کرد که تماس‌های روسیه با ارمنستان و جمهوری آذربایجان بتواند در اجرای کامل توافقات آتش‌بس در منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی نقش مهمی را ایفا کند.در پی از سرگیری تنش‌ها میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، وزارت خارجه ایروان، سیاست‌های ترکیه در قضیه «قره باغ کوهستانی» را تحریک آمیز توصیف کرد.در بیانیه وزارت خارجه ارمنستان ضمن انتقاد از سیاست‌های ترکیه در درگیری‌های میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان آمده است: «ما بشدت سیاست تحریک‌آمیز ترکیه در منطقه خود را محکوم می‌کنیم و همکاری تمامی نیروهایی را که به ثبات در این منطقه علاقمند هستند، گرامی می‌داریم». سخنگوی کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل، ارتش جمهوری آذربایجان را به استفاده از سلاح‌های ممنوعه از جمله بمب خوشه‌ای در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ متهم کرد.
از سوی دیگر وزارت خارجه افغانستان در بیانیه‌ای با استقبال از آتش‌بس میان آذربایجان و ارمنستان، تاکید کرد صلح پایدار میان دو طرف منوط به اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل می‌باشد.
در این میان رئیس جمهور آذربایجان اعلام کرد کنترل بخش‌هایی از منطقه قره باغ به دست نیرو‌های ارتش این کشور افتاده است. الهام علی اف با اعلام این خبر تاکید کرد باکو متعهد به آتش بس در خطوط مرزی در قره باغ است. دور جدید درگیری‌های نظامی میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان از روز یکشنبه ۲۷ سپتامبر آغاز شد. جمهوری آذربایجان می‌گوید نیرو‌های مسلح ارمنستان به سوی مناطق مسکونی در خط تماس در جمهوری قره باغ شلیک کرده و سبب مرگ چندین غیرنظامی شده اند. این در حالی است که ارمنستان و مقامات قره‌باغ، جمهوری آذربایجان را متهم می‌کنند که حملات هوایی و موشکی به این منطقه انجام داده است.رئیس جمهوری آذربایجان همچنین گفت، گروه مینسک متشکل از فرانسه، روسیه و آمریکا بی‌پایه و اساس است و ترکیه که "به دلیل حضورش در سوریه، لیبی و سایر درگیری‌های بین‌المللی قدرتی جهانی است"، باید در روند یافتن راه حلی برای مناقشه قره باغ حضور داشته باشد.وی افزود:‌ ترکیه عضوی از گروه مینسک است خوب پس چرا نباید در میان روسای آن باشد؟ حتی اگر بسیاری از کشورهای غربی نمی‌خواهند این را بپذیرند، حرف ترکیه اثر گذار است و کاملا مستقل.

https://siasatrooz.ir/vdcgzn9qnak9qu4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی