شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۰
کد مطلب : 89730
ابعاد جديدي از تنش‌ها ميان روسيه و غرب

پوتين: يك جانبه‌گرايي آمريكا همان ديكتاتوري است

پوتين: يك جانبه‌گرايي آمريكا همان ديكتاتوري است

پوتين بار ديگر ضمن هشدار به سلطه‌گري آمريكا تاكيد كرد جامعه جهاني ديكتاتوري آمريكايي را بر نمي‌تابد.
جهان در حالي معطوف به تحولاتي همچون حضور گروه‌هاي تروريستي در عراق و سوريه و تحركات‌ آمريكا براي حضور نظامي در منطقه به بهانه مقابله با داعش است كه همچنان ديوار تنش‌ها ميان روسيه و غرب بلند‌تر مي‌شود.
هر چند كه ادعا مي‌شود دوران جنگ سرد ميان روسيه و غرب پايان يافته اما در عمل اين رقابت‌ها و تنشها ميان روسيه با اروپا و آمريكا همچنان ادامه دارد و هر روز ابعاد گسترده‌تري مي‌گيرد. شايد مناقشه اوكراين كانون اصلي اين تحولات عنوان گردد اما روند تحولات نشان مي‌دهد كه طرفين درگيري‌ها را به سراسر جهان گسترش داده‌اند. مباحثي مانند مبارزه با تروريسم، تحولات سوريه و عراق، مذاكرات هسته‌اي ايران، چگونگي تصويب قطعنامه‌ها در شوراي امنيت سازمان ملل، مسئله حقوق بشر و ده‌ها مورد ديگر را در جهان مي توان مشاهده كرد كه محور تقابل‌ها ميان روسيه و غرب است. با توجه به اينكه طرفين توان ورود به عرصه تقابل نظامي مستقل را ندارند برآنند تا عرصه‌هاي ديگري را براي تقابل‌هاي خود تعريف نمايند. اقتصادي از جمله اين عرصه‌ها است. آمريكا و اروپا در حالي از تحريم‌هاي اقتصادي عليه روسيه مي‌گويند كه مسكو نيز تاكيد دارد در عرصه تامين انرژي اروپا بازنگري‌ خواهد داشت. در همين حال آمريكايي‌ها با اعمال فشار بر كشورهاي عربي بويژه عربستان تلاش كردند تا با كاهش بهاي نفت، فشارها بر روسيه را تشديد نمايند در حالي كه مسكو نيز تدابيري ويژه را در برابر اين تحركات چينش كرد كه توسعه روابط اقتصادي با چين و كشورهاي آسياي مركزي و قفقاز با محوريت تغيير معادلات اقتصادي از دلار به روبل و عرضه‌هاي ديگر، تاسيس بانكي ويژه براي مبادله تجاري ميان كشورهايي كه به دنبال دوري از آمريكا هستند و... از جمله اين اقدامات است.
مجموع اين تحولات در روابط طرفين در حالي شكل گرفته است كه در آستانه برگزاري انتخابات پارلماني در اوكراين (امروز) كه تعيين كننده ساختار سياسي در اين كشور و به نوعي بيانگر ميزان دستاوردهاي روسيه و آمريكا در اين كشور است دامنه تقابل‌ها ميان طرفين تشديد شده است. از سوي آمريكا تاكيد كرده كه روسيه و البته شخص پوتين تهديدي براي اروپا مي‌باشد كه بايد اقدامي واحد براي مقابله با آن صورت گيرد. در واكنش به اين مواضع روسيه نيز بر آمادگي كامل براي تقابل با غرب تاكيد كرده است. در حالي لاوروف وزير امور خارجه روسيه در روزهاي اخير بارها درباره اقدامات غيرسازنده غرب هشدار داده كه پوتين رأسا وارد ميدان پاسخ‌گويي با غرب گرديده و نسبت به تهديدات اعلام شده عليه مسكو واكنش نشان داده است. واكنشي كه در مرحله نخست اين اصل را آشكار مي سازد كه جنگ سرد ميان روسيه و غرب همچنان ادامه دارد و هيچ‌كدام از طرفين حاضر به عقب‌نشيني نمي‌باشند چرا كه هر گام عقب‌گرد را برابر با پيشروي گسترده طرف مقابل مي‌دانند لذا از هر ابزاري براي برتر بودن در ميان تقابل از جنگ لفظي گرفته تا اقدام نظامي، سياسي و اقتصادي بهره مي‌گيرند.
پوتين رئیس‌‌جمهوری روسیه حمایت آمریکا و متحدانش از گروه‌های افراطی برای رسیدن به اهداف خاص خود را مسبب بروز مشکلات تروریستی کنونی نامیده و نظام «تک‌قطبی» را در مبارزه با چالش‌های جهان امروز ناتوان خواند.
«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهوری روسیه معتقد است که آمریکا در هر صورت کشوری را «بجای شوروی» بعنوان دشمن در نظر می‌گرفت، فرقی نمی‌کند این کشور ایران، چین و یا روسیه باشد و این کشور همچنان تلاش می کند تا جهان را جدا کرده و آن را به دوست و دشمن تقسیم کند.
پوتین در کنفرانس بین‌المللی مباحثات باشگاه «والدای» گفت: «برای آنها فرقی نمی‌کند چه کشوری در جنگ تبلیغاتی آمریکا جای اتحاد جماهیر شوروی را بعنوان دشمن اصلی این کشور بگیرد: ایران بعنوان کشوری که سعی دارد به فناوری‌های اتمی دست یابد، چین بعنوان کشوری که قطب اول اقتصاد جهان است و یا روسیه بعنوان یک ابرقدرت هسته‌ای.» وی تاکید کرد: «در حال حاضر بار دیگر تلاش می‌کنند تا جهان را تقسیم کنند، سعی دارند خطوط جداکننده‌ای را تعیین کنند، ائتلافی را بوجود آورده و اگر کسی به ائتلاف آنها «بله» نگوید، پس «دشمن» محسوب می‌شود. بار دیگر کشوری را بعنوان دشمن شماره یک معرفی می‌کنند، دقیقا مانند دوران جنگ سرد و این حق را برای خویش قائل می‌شود تا رهبری جهان را به دست بگیرد، که البته اگر بخواهیم صادقانه صحبت کنیم، نه حق رهبری، بلکه دیکتاتوری بر جهان.»
پوتین گفت: «من همچنان در تعجب هستم که چگونه شرکای غربی ما همچنان اصرار دارند که همان اشتباه خود را بار دیگر تکرار کنند. زمانی آنها از افراط گرایان اسلامی برای مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی استفاده کردند که اکنون ما نتیجه این اقدام آنها را در افغانستان شاهد هستیم. دقیقا از اجرای همین سیاست بود که "طالبان" و "القاعده" بوجود آمد است.»وی افزود: «از سوی دیگر سیاست غرب در سال‌های اخیر باعث تحریک و گرایش منابع انسانی به سمت سازمان‌های تروریستی شده است. ولادیمیر پوتین یادآور شد که روسیه بارها از عواقب خطرناک اقدامات یکجانبه نظامی و دخالت در امور داخلی سایر کشورها که منجر به تشدید تندروی و افراط‌گرایی می‌شود، هشدار داده بود. رئیس‌جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که «نظام تک‌قطبی» حاکم بر جهان عدم توانایی خود در مبارزه موثر با چالش‌های کنونی را نشان داده است.
در همين حال وزیر امور خارجه روسیه، آمریکا و متحدانش را به تحمیل اراده خود بر سایر کشورها، دخالت در امور داخلی کشورهای مستقل برای رسیدن به اهداف خاص خود و در نتیجه آسیب رساندن جدی به ثبات و امنیت بین‌الملل متهم کرد. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه در آستانه سفر خود به نروژ و در مصاحبه با نشریه «VG» این کشور، اعلام کرد که دخالت آمریکا و کشورهای غربی در امور داخلی سایر کشورها آسیب جدی به ثبات بین‌المللی وارد کرده است.
لاوروف یادآور شده است: «ما شاهد سیاست آمریکا و دیگر کشورهای غربی در تحمل خواست خود بر سایرین هستیم. دخالت در امور داخلی کشورهای مستقل جهان به خاطر رسیدن به اهداف ژئوپلیتیکی خاص، در واقع نادیده گرفتن عمدی اصول کلیدی حقوق بین‌المللی است.» به گفته وی، دقیقا اجرای چنین سیاستی منجر به بمباران یوگسلاوی سابق، حمله نظامی به عراق، عملیات نظامی در لیبی و گسترش بی‌ثباتی در سوریه شده است.
آمريكا در حالي در ماه‌هاي اخير به جوسازي عليه روسيه پرداخته كه مشاور رئیس‌جمهوری اوکراین فاش نمود که مقامات کی‌یف به زمان طولانی برقراری آتش‌بس در شرق کشور نیاز داشتند تا تجیهزات مورد لازم ارتش را فراهم کرده و کمک‌های نظامی و مالی کشورهای غربی را دریافت کنند. وی افزود: «اجرای توافقنامه آتش‌بس و برقراری صلح در مناطق شرقی کشور دقیقا از این جهت به نفع ما بوده است.»
خبر ديگر آنكه نظرسنجی انجام شده در جریان نشست باشگاه بین‌المللی «والدای» نشان داده که بغیر از کارشناسان کشورهای عضو ناتو، کارشناسان سایر کشورها شاخص توسعه روسیه و نقش این کشور در عرصه سیاست جهان را مثبت ارزیابی می‌کنند. در سال‌جاری دیدگاه متناقضی در رابطه با روسیه بین کارشناسان از کشورهای عضو ناتو و سایر کشورها دیده می‌شود که در گروه نخست دیدگاه کاملا منفی و برعکس در گروه دوم، دیدگاه مثبتی نسبت به روسیه وجود دارد. به عقیده «پاول آندرییف» مدیر اجرایی باشگاه بین‌المللی «والدای»، علت اصلی این تناقض آشکار در دیدگاه کارشناسان، روند اوضاع پیرامون اوکراین و جنگ تبلیغاتی است که علیه روسیه از سوی کشورهای غربی براه افتاده است.

https://siasatrooz.ir/vdcgzu97.ak9yw4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی