?>?> روزهاي خونين سرزمين عمر مختار | سیاست روز
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۳:۴۱
کد مطلب : 88380
كابوس جنگ همچنان ليبي را احاطه كرده است

روزهاي خونين سرزمين عمر مختار

روزهاي خونين سرزمين عمر مختار

به رغم برخي اخبار مبني بر توقف ناآرامي‌ها، درگیری‌ها میان گروه‌های مختلف انقلابیون سابق لیبی در پایتخت این کشور با هدف سیطره بر فرودگاه اصلی طرابلس مجددا از سر گرفته شد.
از زمان آغاز این درگیری‌ها طی دو هفته گذشته دستکم ۲۰۰ تن کشته شده‌اند. این درحالی است که ائتلافی از انقلابیون سابق لیبی نیز بر یک پایگاه بزرگ متعلق به ارتش این کشور در شهر بنغازی واقع در شرق لیبی سیطره یافته‌اند. باوجود گذشت یک روز از موافقت گروه‌های درگیر در لیبی با آتش‌بس اما هنوز صدای انفجار و شلیک خمپاره‌ و توپ‌های ضد هوایی در طرابلس به گوش
می‌رسد.
بر‌اساس این گزارش بیشتر درگیری‌ها در جنوب طرابلس رخ می‌دهد به طوری که طرفین درگیر در فرودگاه بین‌المللی این شهر که گردان‌های الزنتان و الجیوب بر آن سیطره دارند موشک و خمپاره به سمت یکدیگر پرتاب می‌کنند.
دولت مرکزی لیبی و ارتش تازه تاسیس آن با گذشت سه سال از سرنگونی نظام معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی هنوز نتوانسته‌اند بر گردان‌های مسلح وابسته به انقلابیون سابق لیبی سیطره یابند.
در اين ميان گروه‌های تندرو شبه‌نظامی پس از سیطره بر پادگان‌های مهم ارتش لیبی در بنغازی نام امارت اسلامی را بر این شهر نهادند. شهر بنغازی پس از یک هفته درگیری خونبار بین شبه‌نظامیان اسلام‌گرا و عناصر تندرو انصار الشریعه با نیروهای ویژه ارتش لیبی و هواداران خلیفه حفتر، فرمانده شورشی شاهد آرامش شکننده‌ای است.
عملیات شبه‌نظامیان اسلام‌گرا در بنغازی ضربه بزرگی به عملیات کرامتی بود که نیروهای تشکیلات موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر علیه آنچه مبارزه با تروریسم خوانده شده بود به راه انداخته بودند.
در همین راستا محمد الزهاوی مسئول امور دینی انصار الشریعه به رادیو توحید وابسته به این گروه در بنغازی گفت: بنغازی از این پس امارت اسلامی است. از سوی دیگر صدها تن از شهروندان بنغازی در اعتراض به حضور گروه های تندرو در این شهر تظاهرات کردند.
پارلمان جدید لیبی هم که اعضای آن در انتخابات بیست و پنجم ژوئن انتخاب شده‌اند قرار است روز شنبه نشست فوق‌العاده‌‌ای در شهر طبرق لیبی برای بررسی اوضاع در طرابلس و بنغازی تشکیل بدهد.
در همین حال شبکه خبری اسکای نیوز در خبری فوری اعلام کرد که نیروهای ارتش لیبی کنترل پادگان نیروهای ویژه ارتش لیبی معروف به نیروهای صاعقه در بنغازی را با کمک نیروهای ارتش ملی به رهبری خلیفه حفتر، فرمانده شورشی را از شبه‌نظامیان تندرو پس گرفتند. از سوی دیگر ژنرال خلیفه حفتر به شبکه العربیه اعلام کرد که ارتش ملی از برخی مواضع خود به دلایل تاکتیکی عقب‌نشینی کرده است و همچنان بنغازی را تحت کنترل خود دارد.
رئیس کمیته امنیت ملی در پارلمان لیبی با هشدار درباره اینکه این کشور در معرض فاجعه‌ای به مراتب بزرگ‌تر از سوریه است گفت: لیبی به انتفاضه مردمی برای نجات از نقشه های القاعده نیاز دارد.
«عبدالمنعم الیسیر»، رئیس کمیته امنیت ملی لیبی در کنگره ملی لیبی گفت که زمان انتفاضه مردم برای نجات لیبی فرارسیده است. وی افزود: اگر همه مردم لیبی برای باطل کردن نقشه‌های القاعده در لیبی با یکدیگر متحد نشوند این کشور با فاجعه‌ای بسیار بزرگ‌تر از سوریه مواجه خواهد شد. وزارت خارجه اسپانیا، فرانسه، انگلیس، یونان و کره جنوبی اتباع خود را به خاطر وخامت اوضاع امنیتی از پایتخت لیبی خارج کردند.
خبرگزاری ریانووستی اعلام کرد: شبه‌نظامیان موسوم به انصار الشریعه بنغازی دومین شهر مهم و راهبردی لیبی پس از طرابلس را به طور کامل به کنترل خود درآورند. به گزارش بخش فرانسوی زبان ریانووستی، هر چند که ارتش لیبی توانست پایگاه نظامی شهر را که توسط شبه‌نظامیان اشغال شده بود، به تصرف خود درآورد ولی شهر به طور کامل در کنترل شبه‌نظامیان است.
بنابر این گزارش، بسیاری از کشورهای غربی و اروپایی معتقدند که دولت لیبی در آستانه سقوط قرار دارد و به همین دلیل و در‌پی تشدید بحران در این کشور، سفارت‌خانه‌های خود را در طرابلس تعطیل و کارکنان خود را خارج کرده‌اند.
در اين ميان هزاران تن از شهروندان شهرهای طرابلس و بنغازی در لیبی با برپایی تظاهرات خواستار توقف درگیری گروه‌های شبه‌نظامی و خروج آنها از شهرهایشان شدند. مردم شهر بنغازی هم با تظاهرات در خیابان استقلال شهر بنغازی در حمایت از ارتش و پلیس و محکومیت تروریسم شعار سر دادند.
جنبش تمرد در بیانیه خود بر پایبندی به وحدت ملی در لیبی تاکید کرد و گفت تنها پارلمان منتخب لیبی است که مشروعیت دارد و این نهاد است که به گروه‌های وابسته به ارتش مشروعیت می‌دهد و تشکیلات مسلحانه گروه‌های غیرقانونی هستند.
بنا‌بر اعلام مقامات تونس، چندین هزار نفر از مردم لیبی هر روز با عبور از مرز وارد تونس می‌شوند. شمار زیادی از این افراد کسانی هستند که از درگیری‌های پایتخت که از حدود سه هفته پیش در جریان است فرار می‌کنند. برخی از لیبیایی‌ها می‌گویند قصد دارند فقط چند روز در تونس بمانند اما برخی دیگر برای مدتی نامعلوم در این کشور خواهند ماند.
یکی از شهروندان لیبی می‌گوید: «علت اینکه ما لیبی را ترک کردیم بمباران‌های غیرنظامیان با موشک‌ها و راکت‌ها و تخریب خانه‌ها بود. ما زمانی که به شهر زاویه رسیدیم شنیدیم که یک موشک به یکی از خانه‌های منطقه ما اصابت کرده است. یک ماه است که خواب نداریم. هر روز بمباران می‌شویم. زمین زیر پایمان می‌لرزد و خانه‌هایمان آتش می‌گیرد.»
وی مردم لیبی را دعوت کرد که با تداوم حضور گسترده خود در خیابان ها خروج تشکیلات مسلحانه از شهرها و خلع سلاح شبه‌نظامیان تحت نظارت سازمان ملل و خارج شدن همه عناصر تروریستی خارجی از لیبی و منحل شدن تشکیلات مسلحانه و تاسیس ارتش ملی را خواستار شوند.
وزارت بهداشت لیبی اعلام کردند که در درگیری‌های دو هفته اخیر اطراف فرودگاه بین‌المللی طرابلس و درگیری‌های بنغازی در مجموع دست‌کم ۱۷۹ تن کشته و ۷۴۱ تن دیگر زخمی شدند.

https://siasatrooz.ir/vdcgzw97.ak9774prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی