سه شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۳۶
کد مطلب : 95940
ابراهیم حاتمی‌کیا در اختتامیه نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم مطرح کرد

تجربه تازه قضاوت با چشمان همیشه بارانی

تجربه تازه قضاوت با چشمان همیشه بارانی

مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم دوشنبه شب گذشته در سالن همایش‌های سازمان صداوسیما با حضور حدود ۱۵۰۰ نفر از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه، مسئولان کشوری و لشکری، خانواده شهدای مدافع حرم برگزار شد.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی‌گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری به عنوان اولین سخنران این مراسم با بیان اینکه لقب «شهدای مدافع حرم» بسیار زیباست، گفت: شهدای مدافع حرم کسانی هستند که برای جهاد و دفاع انگیزه‌ای جز رضای پروردگار و دفاع از حریم اهل‌بیت(ع) ندارند.
وی تأکید کرد: شهدای مدافع حرم کسانی هستند که صادقانه جان خود را به کف دست گرفته و به دور از وطن خودشان گرچه در وطن اسلامی‌شان حضور داشتند، جان به جان‌آفرین تسلیم کردند.
رئیس دفتر مقام معظم رهبری افزود: تعبیر خداوند در مورد شهیدان این است که آنها زنده‌اند و هرگز نمی‌میرند. وی افزود: قبل از انقلاب ارزش شهادت برای کسی مشخص و آشکار نبود و امام(ره) این ارزش را زنده کرد که این کار، کاری کارستان بود.
وی با بیان اینکه بعد از رحلت امام(ره) جانشینی توسط مردم انتخاب شد که حلقومش، حلقوم امام و فریادش، فریاد امام است؛ چراکه با ستمگر سازش ندارد و نخواهد داشت.
حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدی گلپایگانی در پایان اظهار داشت: ان‌شاءالله این انقلاب شما به پاس خون شهیدان به انقلاب جهانی امام زمان(عج) متصل شود.
جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم دیگر سخنران این مراسم بود که متن این سخنان را می‌توانید در صفحه ۲ بخوانید.
در ادامه مراسم از خانواده‌های شهدای مدافع حرم تجلیل شد و مادر شهیدان مجتبی و مصطفی بختی به جایگاه آمد و در سخنانی کوتاه گفت: تنها برای جلب خاطر فرزندانم با گویش افغانی صحبت کردم و پسرانم خودشان را به جای افغانستانی‌ها جا زدند که بتوانند برای دفاع از حرم به سوریه بروند. به فرزندان شهیدم افتخار می‌کنم. کاش ۱۰ پسر دیگر داشتم تا آنها را فدای اسلام و رهبر می‌کردم.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم مادر شهید محمدرضا خاوری به جایگاه دعوت شده و در سخنان کوتاهی گفت: دشمن به پسرم دو موشک زده بود و در بین ماشین سوخت و چیزی از او باقی نماند. برای مادر بی‌صبرش هدیه ببرید او نه سری داشت نه دستی نه بدنی.
همچنین محمدرضا حسینی‌بای خبرنگار نیز مورد تقدیر قرار گفت. وی پشت تریبون رفته و گفت: من و ایمان در عراق و سوریه به تهیه گزارش می‌پرداختیم و تقریبا سال گذشته را به طور کامل در این دو کشور سپری کردیم.
این خبرنگار فعال در عرصه مناطق نبرد مقاومت اسلامی از سایر همکاران فعال خود در این عرصه و محمدحسن حسینی خبرنگار جانبازی که یکی از چشمانش را در سوریه از دست داد یاد کرد و به نمایندگی از آن‌ها جایزه خود را دریافت کرد.
در این مراسم همچنین سردار قاسم سلیمانی مورد تشویق ممتد حضار قرار گرفت.
داریوش ارجمند دیگرسخنران مراسم اختتامیه نخستین جشنواره مدافعان حرم بود.

حاتمی‌کیا: قضاوت با چشمان همیشه بارانی تجربه تازه‌ای بود
بنا بر این گزارش در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم، ابراهیم حاتمی‌کیا رئیس هیات داوران این جشنواره با حضور پشت تریبون بیانیه هیات داوران را به شرح زیر قرائت کرد:
داوری درباره هنرمندی که جان گرو می‌گذارد و لحظه‌ای جان‌آفرین شکار می‌کند، قضاوت ساده‌ای نیست. داوری درباره هنرمندی که خیل مستندسازان، به توفیق الهی و همت بلند خویش برگزیده می‌شود تا پنجره‌ای بگشاید که از آن حیرتکده قال، حال ببینیم، قضاوت ساده‌ای نیست.
داوری در ایامی که هنوز خون گرم شهیدان مدافع حرم در جوش و شیدایی است، قضاوت ساده‌ای نیست. داوری با چشمان همیشه بارانی تجربه تازه‌ای بود. آخر مگر می‌شود فرزندان مظلوم زینب را دید و مانع جوشیدن این احساسات شد. واقعا قضاوت ساده‌ای نیست. آرزو داشتیم تصویری نزدیک‌تر و شفاف‌تر از فرزندان زینب ببینیم ولی می‌دانیم که آداب غربت غریبان این پهلوانان قافله، در سایه بودن آنهاست و باید تا فجر پیروزی منتظر خورشید بمانیم.
آرزو داشتیم پرداختی نخبه‌تر و تحلیلی‌تر از این کارزار که جنگی نیابتی است، ببینیم، ولی می‌دانیم که تک‌تیراندازان کج‌اندیش سفیانی فرصتی برای این تامل نمی‌دهند و عرصه همچون دوران مقدس بر جوانان تازه نفس و با غیرت و شیدا هموارتر است.
آرزو داشتیم رنگین کمان طیف‌های مدافع حرم را می‌دیدیم ولی بعضی را غریبانه غایب دیدیم.
خدا کند آنها ثبت شده باشند و روزی از گنجه مصلحت خارج شود. ما می‌دانیم مدافعان سلحشور حرم دلمشغولی‌های زیادی دارند، ولی بارها خودشان درباره تجربه مدافعان حرم دوران مقدس که اذعان به کم‌بهایی کرده‌اند. عزیزان مدافع حرم نسل فرزندان مدافع حرم فردا تصویر می‌خواهند و نه صرفا خاطره نگاری. باید ثبت کرد ولو در قاب‌های کوچک تلفن‌های همراه.
هیئت داوران اولین جشنواره مدافعان حرم بر آستان عزم همه فیلمسازانی که در این مسیر گام نهادند، بوسه می‌زند و انشاالله این حرمت‌گذاران مصور عزمشان مقبول حضرت حق قرار گیرد.
یاوری نیز در ادامه اولین جشنواره مدافعان حرم یه قطعه ترانه تقدیم کرد و گفت: این آهنگ را با دل و جانم ساختم و امیدوارم لااقل ذره‌ای از خوبی‌های بچه‌هایی که به خاطر ما رفتند را جبران کرده باشیم، من چون جنوبی هستم بخوبی این عزیزان را درک می‌کنم.
حمید یادروج دبیر نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم نیز دیگر سخنران این مراسم بود.

اجرای ترانه‌ مدافعان حرم توسط علیرضا افتخاری
از بخش‌های دیگر مراسم اختتامیه اجرای ترانه‌ای با صدا و اجرای علیرضا افتخاری بود. این خواننده پیش از اجرای ترانه‌ای که برای مدافعان حرم ساخته بود گفت: ما قطره‌ای در برابر دریا هستیم، آهنگ این کار را با علیرضا سپهوند و همایون پشتار و شعر احمد بابایی‌ساخته‌ام و آن را به پیشگاه شما عزیزان تقدیم می‌کنم.
در بخش دیگری از این مراسم نیز گروه سرود نوجوانان به اجرای سرود «ارغوان» که اخیرا مورد تقدیر رهبر معظم انقلاب قرار گرفته بود پرداختند. این سرود که درباره مدافعان حرم و فرزندان شهدای مدافع حرم است طی چند روز گذشته به همراه نماهنگی از رسانه‌های داخلی پخش شده و مورد توجه مردم قرار گرفته بود.

اولین جشنواره فیلم «مدافعان حرم» برندگان خود را شناخت
دکتر علی عسکری، سردار حسین سلامی، سردار بهمن کارگر، اصغر آبخضر، سیدنظام‌الدین موسوی، محمود عاطفی، داریوش ارجمند، محمدجواد ایروانی، حسن خجسته، ابراهیم حاتمی‌کیا، سردار مهدی ربانی، محمد خزایی، سردار زاده‌کمند، ابوالقاسم طالبی، علاءالدین بروجردی، فلاحی، ناصر ابوشریف و سیدمحمدهادی رضوی رئیس موسسه کتیبه نوای فاطمی روی سن حاضر شدند تا جوایز برگزیدگان جشنواره را اهدا نمایند.
در بخش کلیپ‌ها هیأت داوران دو اثر را انتخاب نمودند.
۱- دیپلم افتخار بهترین کلیپ به موج دریا به کارگردانی جواد مزدآبادی
۲- تندیس جشنواره بهترین کلیپ به لبیک به کارگردانی محمد و حسین بوشهری
همچنین لوح تقدیر دبیرخانه جشنواره بنا به پیشنهاد هیئت داوران به حامد زمانی اهدا شد.
در بخش آثار مستند پنج اثر شایسته تقدیر شدند:
۱- دیپلم افتخار جشنواره به روح‌الله رفیعی کارگردان فیلم خالد و مجتبی اهدا گردید.
۲- دیپلم افتخار جشنواره به ناصر نادری تهیه‌کننده و کارگردان فیلم رد پای فرشته اهدا گردید.
۳- جایزه ویژه هیأت داوران به محمد هادی نعمت‌اللهی کارگردان فیلم فرمانده اهدا گردید.
۴- تندیس جشنواره برای بهترین کارگردانی به وحید فراهانی کارگردانی کارگردان فیلم بی‌جی اهدا گردید.
۵- تندیس بهترین فیلم جشنواره به فیلم پل به تهیه‌کنندگی مرتضی شعبانی و کارگردانی امیرحسین نوروزی اهدا گردید.
همچنین تندیس جشنواره و جایزه ویژه دبیر جشنواره بنا به پیشنهاد هیئت داوران به مجموعه آثار محسن اردستانی رستمی اهدا شد.
در بخش پایانی برنامه محمدجواد ایروانی معاون نظارت و حسابرسی دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه اگر مدافعان حرم نبودند ما در چنین فضایی حضور نداشتیم گفت: امنیت امروز ما مرهون زحمات این عزیزان است لذا وظیفه داریم در پاسداری از اعتقادات آنها بکوشیم.
به گزارش فارس، خانواده شهدای مدافع حرم و فرزندان ایشان از جمله میهمانان اصلی این مراسم بودند و از دیگر چهره‌های حاضر در اختتامیه نخستین جشنواره مدافعان حرم علیرضا رضاداد داور جشنواره، مصطفی رزاق کریمی داور جشنواره، مسعود ده‌نمکی داور جشنواره، محمدحسین نیرومند رئیس انجمن سینمایی انقلاب و دفاع‌مقدس، مرتضی رزاق‌کریمی، مسعود میرکاظمی، حجت‌الاسلام حمید رسایی، سردار جواد جباری مدیرعامل بنیاد روایت، مسعود بصیری رئیس سازمان بسیج رسانه،‌ حسن شمشادی، حجت‌الاسلام سید‌مصطفی میرلوحی، خانواده شهید سردار همدانی و خانواده شهید محسن قطاسلو اولین شهید ارتش، حامد فاتحی پولادی، حجت‌الاسلام محمدرضا زائری کارشناس فرهنگی، علی فروتن بازیگر، محسن افشانی بازیگر، موسی سلامت و... در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فیلم مدافعان حرم می‌توان نام برد.

https://siasatrooz.ir/vdcgzy9y.ak9nt4prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی