?>?> یک بار برای همیشه | سیاست روز
دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۱:۵۰
کد مطلب : 115067
استخدام مربیان خارجی ممنوع شود

یک بار برای همیشه

یک بار برای همیشه

تاکنون چند میلیون دلار یا چند میلیون یورو برای به خدمت گرفتن مربیان خارجی برای فوتبال هزینه شده است؟
قطعاً رقمی بالا و قابل توجهی است.
اما اگر این هزینه‌های گزاف نتیجه‌ای را نیز به دست می‌داد، قابل تحمل بود، اما با وجودی که فوتبال ملی و باشگاهی در ایران در پی استخدام مربیان خارجی بوده و نتیجه‌ای نداشته است، تحمل این همه حیف و میل ممکن نیست.
پس از سال‌ها فساد در فوتبال اکنون مجلس یازدهم به موضوع دستمزد و جریمه ویلموتس مربی بلژیکی تیم ملی فوتبال ایران ورود کرده است، مربی‌ای که تنها سه بازی را با ایران همراهی کرد و طبق قرارداد خود در ایران باقی نماند و در اندازه چند جلسه حضور داشت اما دستمزد کامل خود را مطالبه می‌کند.
چه قراردادی با این مربی بسته شده که او توانسته با شکایت به فیفا دستمزد خود را به جریان بیندازد و فیفا نیز رأی به نفع او بدهد؟
ده‌ها مربی خارجی به ایران آمدند و رفتند و پول این مردم برای آنها هدر رفت و نتیجه‌ای هم برای فوتبال ایران نداشت. چرا برای این معضل آن هم در شرایطی که کشور تحت فشارهای اقتصادی است و مردم در مضیقه هستند، فکری اساسی نمی‌شود؟
اگر مربی ایرانی بر سر تیم ملی یا هر باشگاه دیگری باشد، نمی‌توان تیم داری کرد؟
باید قانونی را برای جلوگیری از قرارداد با مربی‌های خارجی وضع کرد تا وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال حق نداشته باشند مربی خارجی استخدام کنند و نتیجه این قانون می‌شود استخدام مربی ایرانی که حداقل، پولی که قرار است به خارجی داده شود کمتر از آن به مربی ایرانی پرداخت خواهد شد و به جیب خودی‌ها می‌رود.
حتی باید ورود بازیکنان خارجی را نیز منع کرد چرا که آنها نیز برای فوتبال کشور دردسرهایی ایجاد کرده‌اند.
اکنون که مجلس یازدهم به موضوع دستمزد ویلموتس ورود کرده باید نقبی هم به دیگر مربیانی که آمدند و رفتند و سرمایه‌های فوتبال کشور را بدون نتیجه چپاول کردند بزند و البته مسئولینی که در وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال اصرار بر استخدام مربی خارجی داشته و دارند، پای میز محاکمه بکشانند و این پول‌ها را از اموال آنها بازگردانند.
کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی روز گذشته جلسه‌ای را با حضور مسئولین ورزش کشور برگزار کرد تا به پرونده ویلموتس رسیدگی کند، البته نام آن را باید تغییر داد و به پرونده فدراسیون تبدیل کرد، چرا که ویلموتس در این ماجرا تقصیری ندارد، او برای مربی گری تیم ملی ایران انتخاب شده و قراردادی را با فدراسیون فوتبال امضا کرده با بندهایی که در قرارداد قیده شده است.
به نظر می‌رسد سال‌ها بر روی برخی از مسائل امساک و سهل انگاری صورت گرفته و برخی در مسئولیت‌هایی که در اختیار داشته و هنوز هم دارند تصور کردند که هر گونه تصمیمی که بخواهند می‌توانند بگیرند بدون آن که نظارتی بر روی کار آنها باشد.
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در جلسه کمیسیون که بخش اول آن علنی و با حضور خبرنگاران برگزار شد و از نیمه به بعد غیر علنی شد، با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که امروز دغدغه‌های زیادی برای مردم ایجاد کرده است و ما بر اساس وظیفه ذاتی کمیسیون به آن ورود کرده‌ایم، گفت؛ امروز بحث سرمربی سابق تیم ملی فوتبال یک سرخوردگی برای آحاد مردم ایجاد کرده است که دستگاه‌های مختلف امنیتی و اطلاعاتی نیز به آن ورود کرده‌اند، با توجه به مسئولیت مجلس در بحث نظارت، کمیسیون اصل ۹۰ نیز به این موضوع ورود کرده است.
پژمانفر با بیان اینکه در اساسنامه فدراسیون کمیته فنی و توسعه‌ای وجود دارد که وظیفه پیشنهاد کادر فنی تیم ملی را دارد و بعد از تایید هیئت رئیسه آن فرد به عنوان مربی تیم ملی معرفی می‌شود عنوان کرد: وزیر ورزش و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال باید به کمیسیون توضیح دهند آیا این فرآیند انجام شده است و به خدمت گرفتن ویلموتس با پیشنهاد کمیته فنی و توسعه بوده است یا نه؟ البته طی گزارش‌هایی که به دست ما رسیده مشخص شده این اقدام بدون پیشنهاد این کمیته صورت گرفته و دقیقا ۸ روز بعد از قرارداد با ویلموتس هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال این قرارداد را تایید کرده است.
وی ادامه داد: بحث دیگر این است که در فرآیند انتخاب مارک ویلموتس وزارت ورزش و شخص وزیر چه میزان بر مفاد قرارداد نظارت داشته است که باید این موضوعات توضیح داده شود. در ادامه این جلسه مسعود سلطانی‌فر وزیر ورزش و جوانان اظهار کرد: اتفاقی افتاده است و یک حکم ناعادلانه غیرطبیعی صادر شده است ولی ما هنوز در وسط کار هستیم و این حکم قطعی نشده است. وی با بیان اینکه در دو مرحله دیگر می توانیم به این حکم اعتراض کنیم ادامه داد: مرحله اول دادگاه عالی ورزش CAS است که وظیفه محوری در اختلافات موجود در ورزش را دارد که باید با همه توان خود را آماده کنیم که در آن دادگاه دفاع جانانه‌ای داشته باشیم.
وزیر ورزش و جوانان عنوان کرد: مرحله بعدی دادگاه عالی ورزش در سوئیس است. انشاءالله با این عزم و اراده‌ای که در فدراسیون فوتبال و ظرفیت‌های حقوقی که در وزارت خارجه، سازمان بازرسی کل کشور، معاونت حقوقی ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی ایجاد شده همه بسیج شده‌ایم تا کمک کنیم تا حکم ناعادلانه را بشکنیم.
سلطانی‌فر با بیان اینکه حکم صادره محصول غیرقابل توجیه طرف مقابل است، اضافه کرد: ارزیابی حقوقی که ما پیش از صدور حکم داشتیم نباید این حکم صادر می‌شد البته هرگونه تضعیف موقعیت در این شرایط ناخواسته به طرف مقابل کمک می‌کند و ناخواسته اطلاعاتی که ارائه می‌شود دست وکلای طرف مقابل را پر می‌کند که باید با احتیاط با این موضوع برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه اتفاقی که افتاده باعث تاسف است افزود: باید محتوای رای را از فیفا دریافت کنیم که مشخص شود به کدام بند از قرارداد استناد شده که رای اینگونه صادر شده و مشخص شود که اشکال از محتوای قرارداد بوده یا تحریم‌ها که باعث عدم پرداختی‌ها شده که باعث شده این رای صادر شود.
وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه نباید در شرایط فعلی دستاوردهای فدراسیون فوتبال را نیز در چند سال گذشته داشته را زیر سوال ببریم گفت: فدراسیون فوتبال در سال‌های گذشته دستاوردهایی از جمله حضور در دو جام جهانی را داشته و نباید این دستاوردها را زیر سوال برد.
رئیس کمیته تربیت بدنی کمیسیون فرهنگی مجلس پیش از این گفته بود؛ ما از کسانی که در انعقاد این قرارداد دخیل بودند، به کمیسیون اصل ۹۰ شکایت کردیم و پرونده آنان در این کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. ضمن اینکه سوال ما از وزیر ورزش این است که چرا هیچ نظارتی بر این قرارداد ننگین نداشته است؟
راستینه افزود: مسببان این قرارداد ننگین باید در دستگاه قضا محاکمه شوند و سازمان بازرسی باید به این مسئله ورود جدی داشته باشد. اکثر نمایندگان مجلس یازدهم اعتقاد دارند که موضوع پرونده ویلموتس باید پیگیری شود و حقوق از دست رفته در این پرونده جبران گردد. آنها اعتقاد دارند که نباید دیگر اجازه داد تا با قرارداد با مربیان خارجی سرمایه‌های کشور نابود شود.
به اعتقاد نمایندگان مجلس بر اساس قانون، استخدام کارشناسان خارجی بدون نظر مجلس امکان پذیر نیست لذا استخدام بازیکن و مربی خارجی نباید بدون نظر مجلس باشد اما مجلس دخالتی در انعقاد قرارداد با «ویلموتس» نداشته است.
اکنون چند هفته‌ای است که موضوع پرونده ویلموتس وقت افکار عمومی را به خود مشغول کرده و حتی مجلس نیز اکنون درگیر آن است، بر این اساس نمایندگان در قالب ماده ۲۳۴ آئین‌نامه داخلی مجلس از وزارت ورزش و زیرمجموعه آن شکایت کرده‌اند. عنوان این شکایت «انتخاب و انعقاد قرارداد فاجعه‌بار با سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران» است.
نشست کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای بررسی پرونده قرارداد سرمربی سابق تیم ملی فوتبال با حضور مسعود سلطانی‌فر و مهدی تاج در روز گذشته برگزار شد و در میانه جلسه بود که تصمیم به غیر علنی کردن نشست گرفته شد.
غیر علنی کردن جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مجلس نیز خود موضوعی است که به شفافیت در رسیدگی به چنین پرونده‌ای ضربه می‌زند.
هر چه هست باید برای افکار عمومی شفاف بازگو شود، تاکنون به خاطر نبود شفافیت و نظارت پرونده‌های از این دست به حاشیه رفته و پیگیری نشده و باعث زیان به کشور شده است.
یکبار برای همیشه باید جلوی وقوع چنین تخلفاتی در کشور گرفته شود.
در حالی که مردم با مشکلات اقصتاید روبرو هستند و مقاومت می‌کنند، اینگونه اتفاقات باعث می‌شود تا شرایط روحی جامعه به هم بریزد.
کشور اکنون نیازی به مربی خارجی ندارد که میلیون‌ها یور از بودجه کشور صرف آن شود.
ماجرا از آنجا شکل گرفت که به دنبال شکایت مارک ویلموتس سرمربی سابق تیم ملی فوتبال ایران از فدراسیون فوتبال کشورمان، فیفا این فدراسیون را به پرداخت ۶ میلیون و ۱۳۷ هزار یورو محکوم کرد.
افکار عمومی همچون پرونده‌های دیگر مفاسد اقتصادی انتظار دارند تا شفاق و دقیق به این موضوع رسیدگی شده و به آگاهی آنها رسانده شود.

https://siasatrooz.ir/vdch-mnzq23nzvd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی