?>?> روز خشم فلسطينيان در قدس اشغالی | سیاست روز
سه شنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۰
کد مطلب : 90036
اراده ملت فلسطين در حمايت از مسجدالاقصي فروكش نمي‌كند

روز خشم فلسطينيان در قدس اشغالی

روز خشم فلسطينيان در قدس اشغالی

صهيونيست‌ها به رغم برخورداري از توان نظامي بالا همچنان در برابر اراده ملت فلسطين ناتوان هستند چنانكه در‌پی شهادت یک جوان دیگر در قدس، فعالان فلسطینی ديروز را روز خشم اعلام کردند. از سوی دیگر بازداشت‌ها در کرانه باختری با دستگیری ۱۶ نفر از سر گرفته شد.
پس از اینکه روز شنبه قدس و کرانه باختری اندکی آرام شد اما با به شهادت رساندن یک جوان فلسطینی توسط صهیونیست‌ها بار دیگر اوضاع متشنج شد.بنا به گزارش وبگاه خبری «الرساله»، گروه‌های ملی و اسلامی در قدس اشغالی از جمله جبهه آزادیبخش فلسطین و حماس در واکنش به شهادت «یوسف الرمونی» جوان فلسطینی ديروز را «روز خشم» اعلام کردند. تعدادی از شهرک‌نشینان الرمونی را در اتوبوسی که راننده آن بود دار زدند گروه‌های فسطینی اعلام کرده‌اند که پاسخ جنایات شهرک‌نشینان را خواهند داد.
رژیم صهیونیستی ۱۶ فلسطینی دیگر را در مناطق مختلف کرانه باختری بازداشت کرد. در میان بازداشت‌شدگان ۵ تن از فعالان جنبش جهاد اسلامی فلسطین در نابلس و بیت‌لحم و یکی از فعالان حماس در الخلیل دیده می‌شوند. چندین صهیونیست با تدابیر امنیتی رژیم صهیونیستی از سمت «باب المغاربه» به مسجدالاقصی هجوم بردند. همچنین رژیم صهیونیستی به زنان اجازه نداد وارد مسجدالاقصی شوند و این امر با اعتراض زنانی همراه شد که خواستار ورود به مسجد و به جا آوردن نماز بودند.
سركوب‌گري صهيونيست‌ها در حالي ادامه دارد كه رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تماس‌هایی تلفنی از وزیر خارجه آمریکا و هماهنگ‌کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت و در این تماس‌ها پیرامون مذاکرات سازش گفت‌وگو شد. بنا به گزارش خبرگزاری فلسطینی «وفا»، این تماس تلفنی در حالی صورت می‌گیرد که اوضاع قدس متشنج شده است و عباس و کری در مورد راه‌های از سرگیری مذاکرات سازش میان طرف فلسطینی و اسرائیلی سخن گفتند.
محمود عباس تماسی دیگر از «فدریکا موگرینی» هماهنگ‌کننده جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشت و محور این تماس نیز احیای مذاکرات سازش بود. «لیونی» وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی در دیدار با وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرد که این رژیم فقط زمانی اجازه تشکیل دولت فلسطینی را می‌دهد که منافع امنیتی‌اش تضمین شود.
«زیپی لیونی» وزیر دادگستری رژیم صهیونیستی و عضو ارشد مذاکره‌کننده این رژیم در دیدار با «فرانک اشتان‌مایر» وزیر امور خارجه آلمان گفت که اجازه تشکیل دولت مستقل فلسطینی را نخواهند داد جز با این ضمانت که منافع امنیتی تل‌آویو تامین شود.
بنا به گزارش وبگاه خبری «فلسطین الیوم»، لیونی سپس اعلام کرد که گام‌های یکجانبه طرف فلسطینی برای ایجاد یک دولت مستقل فلسطینی رد شده است و مذاکرات تنها راه‌حل است. خبر ديگر آنكه جنگنده‌های «اف۱۶» اسرائیل ديروز به صورت غیرمنتظره در آسمان غزه جولان دادند و جوی از رعب را به وجود آوردند. نكته قابل توجه در تحولات فلسطين آنكه پادشاه سوئد با تبریک روز ملی "کشور فلسطین"، اعلام استقلال سال ۱۹۸۸ فلسطین را به طور رسمی گرامی داشت. "کارل گوستاف شانزدهم"، پادشاه سوئد در نامه‌ای به محمود عباس نوشت: "به مناسبت روز ملی کشور فلسطین، برای سلامتی و شادی جنابعالی و خوشبختی مردم کشور فلسطین بهترین آرزوها را دارم."مردم فلسطین بعد از آنکه موجودیت دولت مستقل را در مرزهای سال ۱۹۶۷ اعلام کردند، ۱۵ نوامبر را به عنوان روز ملی خود در نظر می‌گیرند.
ارسال این نامه چند روز بعد از آن صورت گرفت که سوئد به عنوان نخستین کشور مهم اروپایی فلسطین را رسما به عنوان یک کشور شناخت. این اقدام سوئد خشم رژیم اسرائیل را برانگیخت.سوئد به جمع ۱۳۰ کشوری پیوست که پیشتر چنین تصمیمی گرفته بودند. مجارستان، لهستان و اسلواکی از جمله این کشورها هستند. روزنامه هاآرتص تاکيد کرد کشورهای اروپايی ممکن است سفرای خود را از تل‌آويو فرا بخوانند.
هاآرتص اقدامات تنبيهی اتحاديه اروپا عليه اسرائيل به علت شهرک‌سازی اين رژيم در کرانه باختری و شرق بيت‌المقدس را جدی دانست. هآرتص به نقل از دیپلمات‌های آگاه از این سند دوصفحه‌ای می‌نویسد: این سند، دنباله روی سیاست هویج و چماق است که چماق آن علیه اسرائیل است و هویج آن پیشکش فلسطینی‌ها می‌شود. دیپلمات‌های اروپایی، این سند را به یک لیست غذا در رستوران‌های چینی تشبیه کرده‌اند که هر کشور اروپایی می‌تواند از آن هرگونه تحریمی را دوست دارد انتخاب کند و علیه اسرائیل اعمال نماید.
فصل اول این تحریم، به گام‌هایی که کشورهای جی ۸ و جی ۲۰ می توانند علیه اسرائیل بردارند مربوط می‌شود که از جمله آن می‌توان به محکومیت شهرک‌سازی‌ها و اعتراض به وزارت خارجه و نخست وزیر رژیم صهیونیستی اشاره کرد. فصل دوم آن، مربوط به روابط دوجانبه میان هر کشور با اسرائیل است که شامل اقداماتی مانند، فراخوانی سفرا از تل‌آویو در پاسخ به فعالیت های این رژیم جهت انحلال دولت فلسطینی است؛ همچنین این فصل فعالیت علیه شهرک‌نشین‌ها را نیز در بر می‌گیرد. اما فصل سوم، به فلسطینی‌ها تعلق دارد و این سند، پیشنهاد می‌کند که اتحادیه اروپا، گام‌هایی را جهت تقویت و وحدت اعضای دولت فلسطینی بردارند.
از سوي ديگر روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت از احتمال خریداری تعداد دیگری از جنگنده‌های اف - ۳۵ آمریکا از سوی رژیم صهیونیستی خبر داد. این روزنامه تعداد این جنگنده‌ها را ۱۲ تا ۱۵ فروند اعلام کرد که حدود نصف تعداد جنگنده‌هایی است که منابع دفاعی دو کشور پیشتر اعلام کرده‌اند.
اسرائیل سال ۲۰۱۰ میلادی ۱۹ فروند جنگنده اف - ۳۵ را به ارزش دو میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار از آمریکا خریداری کرد که قرار است حدفاصل سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ به این رژیم تحویل داده شود.
بنا بر اعلام منابع، موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل که ماه گذشته با آمریکا سفر کرده بود با قرارداد اولیه خرید ۲۵ تا ۳۱ فروند هواپیمای جنگی دیگر اف - ۳۵ موافقت کرد که باید به تایید کمیته وزرای اسرائیل برسد.

https://siasatrooz.ir/vdch-vnw.23nvxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی