جمعه ۱۳ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۲
کد مطلب : 87986
مدرسه دولتي تنها بايد پول کتاب و حق بیمه دانش‌آموز را دريافت كند

سوء استفاده مدیران مدارس كماكان ادامه دارد

سوء استفاده مدیران مدارس كماكان ادامه دارد

فصل امتحانات دانش آموزان به اتمام رسیده و والدین دغدغه ثبت نام فرزندانشان را در مدارس دلخواه خود دارند اما امسال نیز به روال هر ساله با موانعی همچون تعیین محدوده جغرافیایی مدارس، دریافت پول، شروط مدیران مدارس برای ثبت نام خارج از ضوابط تعیین شده و ... مواجه هستند.
با گذشت تقریبا سه هفته از آغاز ثبت نام های سال جدید تحصیلی ۹۴-۹۳ بیشتر شکایت خانواده ها موضوع تعیین محدوده و مدارسی است که در خارج از این محدوده قرار دارند و سوء استفاده برخی از مدیران از شرط تعیین محدوده.
معصومه اختری یکی از ساکنان منطقه ۳ پایتخت است که درصدد ثبت نام نوآموز خود در یکی از مدارس دولتی این منطقه است. او می گوید:« فاصله مدرسه تا منزل مسکونی ما یک خیابان است. اما مدیر مدرسه تاکید می کند که به دلیل آنکه خانه ما در آنسوی خیابانی است که مدرسه تاسیس شده است، در محدوده ثبت نام قرار نداریم و باید در مدرسه دیگری که فاصله اش با خانه ما زیاد است ثبت نام کنم.»
او درباره اینکه آیا به ستاد ثبت نامه منطقه مراجعه کرده است، می گوید:« پس از پایان امتحانات فرزندم تاکنون دو بار به ستاد منطقه سه مراجعه کرده ام اما جواب آنها در هر دو بار منفی بوده است.»
اختری توضیح می دهد که منطقه ۳ از جمله مناطقی است که تنوع مدارس غیردولتی در آن بسیار زیاد است و تعداد مدارس دولتی چندان زیاد نیست. به همین دلیل انتخاب مدرسه مناسب برای فرزندم بسیار مشکل است.
مریم محققی یکی دیگر از والدین ساکن در منطقه ۱۱ با بیان اینکه مشکل ثبت نام و تعیین محدوده تنها در تهران وجود دارد، می گوید:« در حال حاضر خانه ما در محدوده تعیین شده مدرسه مورد نظر نیست و مدیر مدرسه پذیرفته به ازای دریافت مبلغ ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان حاضر است فرزندم را ثبت نام کند.
او درباره اینکه آیا به دلیل رفتار غیرقانونی مدیر مدرسه به ستاد ثبت نام شکایت کرده است،توضیح می دهد:« شکایت از مدیر مدرسه هیچ مشکلی را حل نمی کند. خانواده های زیادی بودند که حاضر به پرداخت این میزان هزینه هستند. من نیز ترجیح می دهم به جای کاغذ بازی و رفت و آمد بیهوده این هزینه را پرداخت کنم. چرا که فاصله خانه تا مدرسه مورد نظر اندک است و اگر قرار باشد در مدرسه دیگری ثبت نام کنم باید همین میزان هزینه را برای سرویس مدرسه پرداخت کنم. به همین دلیل ترجیح می دهم که این هزینه را به مدرسه پرداخت کنم.»
اين در حالي است كه مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، چگونگی دریافت پول در مدارس پایتخت را تشریح کرد و گفت: مدارس دولتي غیر از پول کتاب و حق بیمه دانش‌آموز در تابستان و هنگام ثبت‌نام، نباید وجهی از مردم دریافت شود.
اسفندیار چهاربند در پاسخ به اين سوال «شیوه دریافت وجه در مدارس دولتی عادی چگونه است؟»، خاطرنشان کرد: مدارس دولتی عادی قبل از شروع سال تحصیلی اجازه پیش‌بینی کلاس‌های فوق برنامه در طول سال تحصیلی را ندارند و در زمانی که مدرسه آغاز به کار و انجمن تشکیل شد، آنها می‌توانند پس از دریافت مجوز از منطقه اعلام کنند که ثبت‌نام در فوق برنامه انجام و وجه آن نیز دریافت می‌شود.
چهاربند تأکید کرد: غیر از پول کتاب و حق بیمه دانش‌آموز در تابستان و در هنگام ثبت‌نام نباید وجهی از مردم دریافت شود.
وی ادامه داد: هر اخذ وجهی در مدرسه خلاف قانون نیست و اگر ولی دانش‌آموز داوطلبانه در مدرسه کمک کند، مشکلی ندارد.
مهدی بهلولی دبیر و کارشناس آموزشی نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر عمده مشکلات ثبت نام در مدارس دولتی به دلیل افزایش تنوع مدارس و کم شدن مدارس دولتی در مناطق مختلف شهر تهران است، می‌گوید:« در گذشته چنین مشکلاتی برای ثبت نام وجود نداشت. اما با افزایش تنوع مدارس مانند مدارس هیأت امنایی، سمپاد ،نمونه دولتی و ...تعداد مدارس دولتی در هر منطقه کم شده و در نهایت بسیاری از خانواده ها به دلیل فاصله زیاد بین مدرسه و خانه ترجیح می دهند فرزندانشان را در مدارس غیر دولتی ثبت نام کنند. این در حالی است که براساس قانون اساسی آموزش رایگان حق همه دانش آموزان است.
به گفته او، یکی دیگر از مشکلات، عدم تناسب کیفیت مدارس دولتی است. در هر منطقه یک یا دو مدرسه دولتی وجود دارد که اصولاً خانواده ها تمایل به ثبت نام فرزندانشان در این مدارس دارند. وقتی مدیر مدرسه با افزایش تقاضاهای خارج از محدوده مواجه می شود و از سوی دیگر سرانه مدارس به آنها پرداخت نمی شود، تلاش می کند قانون را دور زده و شرطهایی برای ثبت نام برای والدین بگذارند.
بهلولی توضیح می‌دهد که با توجه به گستردگی شهر تهران و افزایش جمعیت پایتخت، باید آموزش و پرورش، تعیین محدوده های مدارس را بازنگری کند تا مانع از سوء استفاده مدیران مدارس و دریافت پول بشود.
سخنگوی ستاد ثبت نام آموزش و پرورش شهر تهران درباره اینکه برخی مدیران مدارس اقدام به ثبت نام دانش آموزان در خارج از محدوده به شرط دریافت پول می کنند می گوید:« ثبت نام چنین دانش آموزانی تخلف است. بازرسان ما بعد از شروع سال تحصیلی مشخصات تمام دانش آموزان ثبت نام شده در هر مدرسه را با آدرس منطقه سکونت تطابق می دهند که قطعا اگر چنین مواردی مشاهده شود با مدیر مدرسه برخورد لازم خواهد شد.
مسعود ثقفی همچنین درباره اصرار مدیران برای دریافت پول از والدین به هنگام ثبت نام می گوید:« بارها بر این موضوع تاکید شده که دریافت پول غیر از هزینه بیمه و پول کتاب تخلف است. اما تا زمانی که والدین گزارش چنین تخلفاتی را به ما ندهند ما قطعا نمی توانیم به صورت گسترده با این تخلفات برخورد کنیم. بهترین راهکار برای مقابله با دریافت پول اجباری، اعلام گزارش تخلفات است.»
اما در حالي بدنه آموزش و پرورش عادت كرده است تا تنها پاسخگوي شكايت هاي مردمي باشد كه بر اساس قانون وظيفه دارد شرايطي را ايجاد كند كه هيچ گونه نارضايتي ميان مردم در خصوص نحوه ثبت نام دانش آموزانشان وجود نداشته باشد.
آنچه بايد در اين گزارش گونه بدان اشاره شود چيزي نيست مگر آنكه ابزار نظارتي آموزش و پرورش بر مدارس يا كمرنگ است يا نمي خواهد پررنگ باشد.
موضوع مهم آن است كه ديگر مردم نيز از اين بي قانوني هاي رخداده در هنگام ثبت نام ها خسته شده اند و همين تخلف ها شايد يك درصدي نيز ضربه عظيمي به عملكرد آموزش و پرورش خواهد زد.

https://siasatrooz.ir/vdch-wn6.23nq6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی

قياسي
واقعا" بايد مسئولين محترمفكري اساسي درمورد بكنند....
من سه تا فرزند دارم همه ساله نيز در مدرسه هاي دولتي توسط مديران پول ميگيرند.............