?>?> شعارهای انتخاباتی زیر ذره‌بین شورای نگهبان؟ | سیاست روز
شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۸ - ۲۳:۱۸
کد مطلب : 109262
راه فریب مردم توسط کاندیداها بسته می‌شود؛

شعارهای انتخاباتی زیر ذره‌بین شورای نگهبان؟

شعارهای انتخاباتی زیر ذره‌بین شورای نگهبان؟

چندی پیش عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در صفحه توئیتر خود نوشت: «بوریس جانسون به دلیل دروغگویی در تبلیغات انتخاباتی به دادگاه فراخوانده شده است. موضوعی که در قوانین انتخاباتی ایران در نظر گرفته نشده است و راه فریب مردم را باز گذاشته است.» این نوشته او چنین امیدی را در دل جامعه ایجاد کرد که انگار قرار است تدابیری برای مدیریت وعده کاندیدا و پاسخگویی آنها در قبال سخنانی که به مردم به منظور جلب نظرشان بیان می‌کنند، صورت گیرد، هر چند این عضو حقوقدان شورای نگهبان توضیح نداده که چنین خلاءی چطور می‌تواند برطرف شود و شورای نگهبان از ابزار رد صلاحیتش برای آنهایی که وعده‌های غیرقانونی و خلاف می‌دهند در این مسیر استفاده می‌کند یا خیر؟ اما این نوشته او چنین تصوری را ایجاد کرده که در انتخابات‌های پیش‌رو شعارها و وعده‌های انتخاباتی بیشتر مورد تجزیه و تحلیل مردان قانون قرار خواهد گرفت و زین پس کاندیدا بی‌محابا نمی‌توانند هر شعاری را بر زبان آورند. 

بوریس جانسون محاکمه می‌شود
توئیت کدخدایی به اتهام جانسون اشاره داشت، اصل ماجرا از این قرار است که چندی پیش نامزد نخست‌وزیری بریتانیا باید برای پاسخ دادن به اتهام‌های مطرح شده علیه خود به دادگاه مراجعه کند. بر این اساس «بوریس جانسون» وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا و نامزد نخست‌وزیری این کشور باید برای ارائه پاره‌ای از توضیحات به دادگاه مراجعه کند. آنطور که اعلام شده یکی از قضات لندن جانسون را به دروغ گفتن در جریان کمپین برگزیت در سال ۲۰۱۶ متهم کرده است.
گفتنی است که اتهام او از این قرار است که وزیر امور خارجه پیشین بریتانیا متهم شده که در سال ۲۰۱۶ و در جریان کمپین برگزیت، به دروغ گفته که عضویت در اتحادیه اروپا روزانه ۴۵۰ میلیون دلار برای بریتانیا هزینه به همراه دارد. این قاضی از جانسون خواسته درباره این ادعای خود مدارک ارائه کند. اما این جمله آشنای بوریس جانسون یادمان می‌آورد که عده‌ای بعد از شروع مذاکرات هستهای اعلام کردند اجرایی نشدن برجام برایمان ضررآفرین است در این راستا اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهوری در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که «ضرر تاخیر اجرای برجام، روزی ۱۰۰ میلیون دلاراست، من درباره عملکرد نمایندگان محترم نمی‌توانم قضاوت کنم. متأسفانه برخی نمایندگان مجلس فکر می‌کنند این شیوه‌ها مؤثر است اما اگر همان نمایندگان بدانند که ۱۰۰ میلیون دلار در روز یعنی چه ضرری، قطعا وارد حاشیه‌سازی برخی جریان‌های سیاسی نمی‌شوند».
اما بر خلاف برخورد انگلیس با ادعای جانسون مسئولان کشور هیچ‌یک به موضوع مطرح شده از سوی مشاور ارشد روحانی توجه نشان ندادند و از او مستندات نخواستند. 

شیفتگان خدمت یا تشنگان قدرت؟!
همه ماجرا به صحبت‌های جانسون و مقایسه برخرود با ادعای جانسون و ترکان بر نمی‌گیرد، متاسفیم که برخی اوقات خصوصا در خلال‌های انتخابات‌هایی مانند شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری، شاهدیم که برخی برای به دست آوردن صندلی ریاست هر شعاری را می‌دهند و هر وعده‌ای را که حتی خلاف مسئولیتی است که انتظارش را می‌کشند به افکار عمومی می‌دهند تا رای بیاورند! و اتفاقا بعد از رای آوردن به دنبال عمل به وعده‌ها نمی‌روند!
فردی که وعده داده و بعد از انتخاب شدن کاری نمی‌کند می‌تواند مصداق بارز حدیثی که رهبری نقل کرده‌اند باشد. فردی که بر خلاف اختیارات قانونی خود برای کسب منسبی وعده‌های خارج از حیطه می‌دهد همین حال را دارد و کسی که برای گرفتن کرسی ریاست تهمت زده و به دروغ متوسل می‌شود نیز شاید بدتر از این عناوین بر سر بیاید.
بر همین اساس شاید شعارهای انتخاباتی نامزدهای انتخابات‌های گوناگون قابل بررسی باشد و بتوان گفت که آنها چه بگویند که در راستای عمل به سخنان رهبری باشد. هر کسی بخشی از صحبت‌های نامزد مورد نظرش را به دیگران بازگو می‌کند و درباره جزئیات آن به گفت‌وگو می‌پردازد، اما سوالی که ممکن است در ذهن هر شخصی ایجاد شود این است که کدام شعارها بهتر است و رضایت خداوند سبحان و رشد مادی و معنوی جامعه را به همراه دارد؟
توجه به حکومت چند ساله حضرت علی(ع) و توصیه‌هایی که آن امام بزرگوار به کارگزاران

و مسئولین حکومتی داشتند، ملاک برترین شعارها را معین و مشخص می‌کند، حضرت خطاب به مالک اشتر می‌فرماید: «حضرت در سخن زیبای خود به چند ملاک مهم و اساسی اشاره کردند که هر کدام می‌تواند در اعتلای ایران اسلامی نقش به سزایی داشته باشد که شایسته است نامزدها در شعار و عمل به آنها پایند باشند.»
در ادامه به بررسی ملاک‌های فوق می‌پردازیم. 

عدم سازش با دشمنان
دستورات دین مبین اسلام سراسر عزت، سربلندی، آرامش، رفاه، امنیت و... را در بردارند، یکی از دستورات اسلام ناب محمدی که عزت و سربلند و استقلال کشور اسلامی ایران را تاکنون تضمین کرده و در آینده نیز تضمین‌کننده بقای جمهوری اسلامی است، جهاد و مبارزه با دشمنان و عدم سازش با آنها می‌باشد، امام علی(ع) می‌فرماید: «خداوند... جهاد را براى عزّت و سربلندى اسلام واجب فرمود.»
یکی از افتخارات انقلاب اسلامی مبارزه با استکبار جهانی است، جوانان برومند و شجاع ایران اسلامی در تمام عرصه‌ها، اعم از نظامی، فرهنگی، اقتصادی و... در حال مبارزه با استکبار جهانی هستند که این مساله باید در مسئولان نیز وجود داشته و روز به روز شدت بیشتر پیدا بکند. امام علی(ع) در روایت مورد بحث مبارزه با دشمنان را به مالک اشتر سفارش کرد و با سخن زیبای خود این نکته را برای تمام مسئولین مسلمان گوشزد نمود که مساله جهاد و مبارزه با دشمنان باید در صدر شعارها و اعمال یک مسئول اسلامی باشد، آنها نباید به چراغ سبزهای دشمنان دلخوش باشند و تصور کنند که با سازش می‌توانند کشور را اداره کرده و شر دشمنان را خاموش سازند، رهبر معظم انقلاب در این‌باره می‌فرماید: «همه ملت، جوانان و مردم انقلابی و مؤمن در مقابل مستکبران ایستاده‌اند... دشمنان هیچ تعرض و هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند... نامزدهای انتخابات در تبلیغات و برنامه‌هایشان به مردم یک قول دهند: قول بدهند که برای پیشرفت کشور، توسعه اقتصادی و باز کردن گره‌ها، به بیرون از مرزها، نگاه نخواهند کرد، بلکه به توانایی‌های ملت و ظرفیت‌های کشور چشم می‌دوزند.» 

اصلاح مشکلات فرهنگی، فقر و بیکاری
ملاک دیگری که در سخن گهربار حضرت علی(ع) به چشم می‌خورد اصلاح جامعه است، برای اینکه مشکلات جامعه یکی پس از دیگر حل و فصل شود لازم است فرهنگ ناب محمدی در جامعه به خوبی ترویج شده و با فقر و بیکاری که ریشه بسیاری از مشکلات و معظلات فرهنگی و اجتماعی است مبارزه شود، امام علی(ع) می‌فرماید: «فرزندم! از فقر بر تو می‌‌ترسم، از آن به خدا پناه ببر! زیرا فقر دین انسان را ناقص و عقل و اندیشه او را مشوش، و مردم را نسبت به او، و او را نسبت به مردم بدبین می‌سازد.»
فقر آن قدر خطرناک است که ممکن است شخص را به سمت کفر نیز بکشد، رسول خدا(ص) می‌فرماید: «نزدیک است که فقر به کفر منجر شود.»
مردم از بین نامزدهایی که صلاحیت آنها از سوی شورای نگهبان احراز شده است باید شخصی را انتخاب کنند که بتواند مشکل فقر و بیکاری را از کشور برطرف سازد و بدینوسیله از انحراف اقشار مختلف جلوگیری نماید، رهبر معظم انقلاب می‌فرماید: «مردم آن کسی را انتخاب می‌کنند، آن کسی را به آن مرکز قدرت - چه مجلس، چه ریاست جمهوری، چه جاهای دیگر؛ هر جا که جای انتخاب است - می‌فرستند که معتقدند براساس ارزش‌های اسلامی می‌خواهد این مملکت را از فقر و تبعیض و بی‌عدالتی و بقیه‌ی ضعف‌هایی که دارد، نجات دهد.» 

ساخت و آبادانی کشور
سومین توصیه‌ای که در سخن حکیمانه امام علی(ع) به چشم می‌خورد ساخت و آبادانی کشور می‌باشد. در کشور غنی و ثروتمند ایران اسلامی شهرها و روستاهایی هستند که از بسیاری از امکانات رفاهی، ورزشی، فرهنگی، صنایع و... محرومند، لذا جوانان برای کار و تلاش به استان‌های مجاور یا نقاط دوردست مهاجرت کرده‌اند و به خاطر همین با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند.
باید نامزدهای ریاست جمهوری به این مناطق توجه داشته باشند و در شعار و عمل آبادانی این مناطق را در دستور کار خود قرار بدهند و به طور کلی خود را فانی در حل مشکلات کشور بسازد، رهبر معظم انقلاب هم می‌فرمایند: «با فکر وارد بشوند و انسان‌های صالح را انتخاب بکنند. آدم‌هایی را انتخاب بکنند که وقتی رفت در آن مسند نشست - حالا آن مسند هرچه باشد؛ چه مسند عضویّت در مجلس خبرگان باشد یا در مجلس شورای اسلامی باشد یا ریاست جمهوری باشد - خودش را سپر بلای مشکلات کشور قرار بدهد، فانی در خدمات و مصالح و منافع عمومی مردم باشد، کشور را به دشمن نفروشد، مصالح کشور را برای رودربایستی با این و آن زیر پا نگذارد؛ باید این را انتخاب کنند. این می‌شود یک انتخابات خوب.»
در نهایت با در نظر گرفتن نهیب رهبری برای هول نزدن برای صندلی ریاست باید نوشت که بهترین شعارهایی که می‌تواند جامعه را از مشکلات متعدد نجات بدهد، در سخنان اهل‌بیت پیامبر(ص) وجود دارد که شعار عدم سازش با دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، فقرزدایی و مبارزه با بیکاری که در فرهنگ جامعه نقش به سزایی دارد و آبادانی شهرها و روستاها و به طور کلی ساخت ایرانی مقتدر، آباد، اسلامی و... از جمله شعارهای امید بخشی است که می‌تواند نامزدها را به قلب مردم ایران نزدیک سازد. 

به اسم اسلام کار ضد اسلامی نکنید
امام خمینی(ره) در سخنرانی خود در جمع خطبا و وعاظ در آستانه ماه محرم سال ۶۲ می‌فرمایند: اگر احتمال بدهیم که به واسطه تبلیغات انتخاباتی ما اسلام و جمهوری اسلامی در خطر است، باید آن جور تبلیغاتی که خطرناک است، دست از آن برداریم، برای اینکه ضد اسلام است و گاهی با اسم اسلام یا با توهّم اسلامی بودن، یک اموری انجام می‌گیرد که بر خلاف اسلام است. در مشروطه هم این طور بود، یک دسته واقعاً به آنها آن قدر تزریق شده بود که اعتقاد کرده بودند که باید فلان جور را عمل کرد. به آنها تزریق کرده بودند، این سلطنت طلب‌های آن وقت آن قدر تزریق کرده بودند که مردم استبداد را ترویج می‌کردند- یعنی یک دسته، یک دسته از اهل منبر هم همین طور- حالا هم همین طور است. ممکن است شیاطین در بین مردم بیفتند و آن قدر تزریق کنند که تکلیف شرعی معیّن کنند برایتان که باید ما مخالفت با فلان مقام، مخالفت با فلان امر بکنیم. بیدار باشید!

نویسنده: مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdch-wnzi23nvid.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی