?>?> ناآگاهی ما و وعده‌های ناتمام شما | سیاست روز
سه شنبه ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۵
کد مطلب : 99136

ناآگاهی ما و وعده‌های ناتمام شما

نزدیک انتخابات چیزی که زیاد می‌شود، وعده و وعید است. شنیدن، خواندن و دیدن جملاتی نظیر اگر...

نزدیک انتخابات چیزی که زیاد می‌شود، وعده و وعید است. شنیدن، خواندن و دیدن جملاتی نظیر اگر من بیایم فلان کار را برای فلان قشر یا فلان قانون را برای حمایت از فلان نفرات پایه‌گذاری می‌کنم هم عادی است.
مردم عادت کرده‌‌اند که این سخنان را بشنوند و برای مدتی خودخواسته یا از روی سادگی به آن وعده‌ها دل‌خوش باشند، اما تقریبا هر هشت سال یکبار برای انتخابات ریاست جمهوری کسی هست که نباید وعده بدهد.
کسی هست که شرایطش با همه کاندیداها تفاوت دارد. کسی هست که با هر وعده‌ای که می‌دهد مطالبات را ثانیه‌ای پس از اعلام آن وعده بالاتر می‌برد. کسی که برای دور دوم کاندیدای پست ریاست‌جمهوری می‌شود. اینبار هم وعده آن هشت سال یکبار است و کسی هست که نباید وعده دهد، کسی که تنها باید از روی کارنامه‌اش قضاوت شود.
اینبار باید گفت: آقای حجت‌الاسلام حسن روحانی، آقای دکتر، جناب رئیس‌جمهوری باور کنید شما با هر ۵ کاندیدای دیگر تفاوت دارید و نمی‌توانید برای جلب رضایت مردم باز هم وعده دهید.
جناب روحانی حواستان هست از زمانی که در برنامه تبلیغاتی اعلام می‌کنید که وعده صد روزه دارید، از زمانی که می‌گویید قرار است لایحه شفافیت و لایحه منع دخالت ذی‌نفعان در امور کشور را تدوین کنید بیش از صد روز تا پایان دولتتان مانده و با اعلام این وعده‌ها مطالبات را از دولت‌تان بالاتر می‌برید؟ حواستان هست که این کارتان باعث می‌شود در پایان دولت‌تان چه به عنوان رئیس دولت دوازدهم بر جایگاه ریاست قوه مجریه تکیه زدید و چه رفتنی شدید بابت تک‌تک وعده‌هایی که در دوران انتخابات دادید از شما مطالبه داشته باشیم؟
هر یک از کاندیداها با رعایت اصول قانونی و اختیاراتی که به واسطه رای مردم پیدا خواهند کرد می‌توانند وعده دهند؛ همانطور که شما چهار سال گذشته وعده دادید.
اما شما نمی‌توانید اکنون باز هم وعده بدهید؛ چراکه مانند آنها نیستید و از زمانی که وعده جدید را مطرح می‌کنید به واسطه رئیس‌جمهور بودن، موظف می‌شوید آن را پیگیری کنید.
آقای روحانی افکار عمومی از شما پاسخ می‌خواهد. بیش از ۷ روز از وعده صد روزه دومتان گذشته است. آیا ۷ درصد وعده‌تان را محقق کرده‌اید؟ گفتید در صد روز ده مشکل اصلی کشور را برطرف می‌کنید، حواستان هست که هر ده روز از اعلام این سخنتان مردم انتظار دارند یکی از مشکلات کشور را برطرف کنید؟
چند روزی از وعده لایحه شفافیت گذشته چند درصد لایحه نوشته شده است؟ بیایید با مردم صادق باشید. بیایید همانطور که انتظارات از شما متفاوت است رفتاری متفاوت از دیگر کاندیداها از خود نشان دهید.
یاد سخنان رهبر معظم انقلاب بیفتید که فرمودند یادتان نرود شما هم خیلی زود به دولت گذشته تبدیل می‌شوید و به جای پرداختن به ایرادات قبلی‌ها به عیب‌یابی و اصلاح ایرادات بیفتید. حتی اگر همه روسای جمهوری در دوره دوم وعده داده‌اند شما نباید این کار را کنید، خودتان گفتید که حقوقدان هستید و منشور حمایت از حقوق شهروندی نوشتید، پس لطفا به حق مردم احترام بگذارید.
البته مشکل از مسئولان نیست که به راحتی وعده می‌دهند و با وجود جایگاه متفاوتی که نسبت به کاندیدای دیگر دارند متفاوت رفتار نمی‌کنند. مشکل از ماست که یاد نگرفته‌ایم بعد از رای دادن به کاندیدای مورد نظرمان و رای آوردن او باید علم حمایت را کنار گذاشته و ذره‌بینی برای یافتن وعده‌هایی که باعث شد به فرد مورد نظر رای بدهیم دست بگیریم.
ایراد از ماست که یاد نگرفته‌ایم از کسی که به او رای می‌دهیم مطالبه کنیم و لباس حمایت را تا انتهای کار او از تنمان در نمی‌آوریم و برای رایی که دادیم می‌خواهیم بهانه درست کنیم تا یک وقت کسی به ما نگوید اشتباه کردی.
ایراد از ماست که شجاعت اشتباه کردن، قدرت مطالبه‌گری و درک تمیز دادن بین مطالبه از مسئول و اعتماد به نظام را هنوز نداریم. 

مائده شیرپور

https://siasatrooz.ir/vdch-znw.23nwxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی