?>?> نخست وزیر انگلیس در منطقه | سیاست روز
سه شنبه ۱۵ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۳:۲۹
کد مطلب : 98858

نخست وزیر انگلیس در منطقه

انگلیس در حالی با اجرای برگزیت اتحادیه اروپا را با چالش مواجه ساخته که ترزا می نخست وزیر انگلیس در سفری سه روزه راهی اردن و عربستان شده است.
می در حالی راهی منطقه شده که از یک سو انگلیس به دنبال احیای نفوذ خود در منطقه است چنانکه در سفر گذشته وی به بحرین و حضورش در نشست شورای همکاری خلیج فارس بر این امر تاکید کرد. از سوی دیگر سران انگلیس به دلیل حمایت از سرکوب‌گری رژیم‌های عربی مورد اعتراض‌های داخلی قرار گرفته‌اند که وضعیت بحرانی انگلیس پس از اجرای خروج این کشور از اتحادیه اروپا بر دامنه اعتراض‌ها افزوده است.
در این میان انتخاب اردن و عربستان به عنوان محورهای سفر در کنار آنکه می‌تواند برگرفته از شرایط مذکور باشد اهدافی ویژه را نیز پیگیری می‌کند. چنانکه ذکر شد انگلیس به دنبال توسعه نفوذ در منطقه است و موقعیت جغرافیایی اردن زمینه‌ای قابل توجه در این عرصه است. همسایگی اردن با عراق، سوریه و فلسطین اشغالی مولفه‌ای است که موجب می‌شود تا لندن توسعه حضور در این کشور را بخشی از اهداف منطقه‌ای خود بداند چنانکه همزمان با سفر می به اردن، منابع خبری از توسعه حضور هوایی انگلیس برای آنچه آموزش نیروهای اردنی علیه تروریسم می‌نامند خبر داده‌اند. با توجه به اینکه انگلیس ادامه بحران در منطقه را برابر با اجرای اهداف خود می‌داند اردن می‌تواند مولفه‌ای مهم در این عرصه باشد چنانکه گزارش‌ها نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از تروریست‌های حاضر در عراق و سوریه از مقصد اردن آمده‌اند. بهره‌گیری از اردن برای اجرای اهداف رژیم صهیونیستی را نیز باید به اهداف سفر می‌ افزود.
بعد دیگر سفر می را دیدار با مقامات سعودی تشکیل می‌دهد. در حالی جنایات سعودی در یمن و حمایت آن از تروریسم اعتراض‌های مردمی در داخل انگلیس را به همراه داشته و حتی سازمان‌های حقوق بشری انگلیس را به مشارکت در جنایات سعودی متهم کرده‌اند.
آنچه در سفر به عربستان برای سران انگلیس اهمیت بسیاری دارد توسعه مناسبات اقتصادی بویژه فروش تسلیحات به این کشور است. هر چند انتشار اخباری مبنی بر نقش اتباع سعودی در ناامنی‌های انگلیس چالشهایی در روابط طرفین ایجاد کرد اما روند تحولات نشان می‌دهد که انگلیس با ادعای مبارزه با تروریسم به دنبال فروش تسلیحات به عربستان و تشدید حضور نظامی علیه یمن است.
انگلیس که خروجش از اتحادیه اروپا هزینه‌های اقتصادی بسیاری برایش به همراه دارد به دنبال جبران این خسارت‌هاست و راهکار اصلی خود را بر اصل احیای سیاست‌های استعماری در کشورهای آفریقایی و نیز سرکیسه کردن کشورهای عربی قرار داده است.
مواضع می مبنی بر همگرایی با کشورهای عربی برای آنچه مقابله با تهدیدات ایران می‌نامد و نیز تشدید فضای امنیتی در داخل انگلیس با محوریت مبارزه با تروریسم بیانگر آن است که لندن بازی جدیدی را در صحنه جهانی آغاز کرده و آن تحریک کشورهای عربی به خرید‌های کلان تسلیحاتی و سرمایه‌گذاری در انگلیس است. این امر زمانی بیشتر نمود می‌یابد که انگلیس از محکوم سازی جنایات سعودی در یمن و سرکوبگری آل‌خلیفه در بحرین خودداری کرده و با ادعای مبارزه با تروریسم بر همگرایی با آنها تاکید دارند که زمینه‌ساز کشتارهای بیشتر سوری در یمن شده است.

مولف :
https://siasatrooz.ir/vdch66nw.23n6mdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی