سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۰۰:۳۷
کد مطلب : 90838

قد به فلك مي‌كشد مشكلات برج‌سازي منطقه ۲۲

قد به فلك مي‌كشد مشكلات برج‌سازي منطقه ۲۲

چندسال پيش وقتي به مناطق غربي تهران مي‌رفتيم دلمان شاد مي‌شد كه هنوز مكاني براي تفريح است. يادم مي‌آيد در منطقه ۲۲ تهران كوه‌هايي بود كه وقتي كمي در ارتفاعات آن قرار مي‌گرفتي مي‌توانستي تا جنوبي‌ترين نقطه تهران را نيز ببيني.
اما حالا كه به اين منطقه تهران قدم مي‌گذاريم نه تنها از شاد شدن و تلطيف خاطر خبري نيست بلكه غم وجودت را در بر مي‌گيرد.
اين روزها كه به منطقه ۲۲ تهران پاي مي‌گذاري با انبوه برج‌هايي روبرو مي‌شوي كه روز بروز نيز به تعداد و عظمت آنها افزوده مي‌شود.
گويي قرار نيست كسي فكري به حال اين ساخت و سازهاي بي‌حساب و كتاب كند؛ عده‌اي مي‌گويند بر مبناي طرح تفصيلي ساخته مي‌شود اما هنوز كلام از دهانشان منعقد نشده عده‌اي ديگر با شواهد و اسنادي مثال نقضي براي اين گفته مي‌يابند.
حال چه بر‌اساس متون قانوني باشد اين ساخت و سازها و چه بر اساس متون مالي پي‌ريزي شود برج‌هاي عظيم هيچ تفاوتي در اصل ماجرا نمي‌كند چراكه تنها كريدور هوايي تهران نيز در حال تخريب است و كارشناسان بارها و بارها در‌خصوص معضلات اين ساخت و سازهاي بي‌در و پيكر هشدار داده اند اما گويا گوش شنوايي براي شنيدن اين انتقادات وجود ندارد.
در حاليكه بر اساس گفته كارشناسان با اين ساخت و سازها كريدور هوايي غرب به شرق تهران نيز نابود مي‌شود و تهران به صورت ويژه‌تري در ميان آلودگي هوا گير مي‌كند اما كماكان هيچ نهاد مرتبطي دل نگران نمي‌شود.
اما آلودگي هوا تنها بخشي از معضلات بناشدن برج‌هاي سر به فلك كشيده است چرا كه بر‌اساس متون شهرسازي نيز ،نبايد ساختن ساختمان‌هايي با اين ارتفاع را جايز دانست.
البته فارغ از دو مورد ذكر شده ساخت و سازهاي منطقه ۲۲ تهران مشكلات ديگري را نيز به همراه دارد كه يك عضو شوراي شهر تهران در‌خصوص آن توضيح مي‌دهد.
نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با هشدار درباره خطر سرریز جمعیت به منطقه ۲۲ تهران به دلیل افزایش ساخت و سازها همچنین ایجاد مجتمع‌های تجاری، گفت: باید ضمن مقابله با روند موجود، جمعیت فعلی منطقه را تثبیت کرد.
محمد مهدی تندگویان با تاکید بر این که طراحی اولیه منطقه ۲۲ موجب شد تا این محدوده به عنوان منطقه بهینه شهری شناخته شود، اظهار کرد: قرار بود ساختار دسترسی‌ها، امکانات، فضای سبز و... در منطقه ۲۲ بهینه باشد اما منطقه‌اي که در سال ۸۰ قرار بود در نهایت جمعیتی معادل ۳۰۰ هزار نفر را در خود جای دهد، امروز آمار سکونت آن به بیش از یک میلیون نفر رسیده است.
نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که منطقه۲۲ در حال حاضر پاسخگوی نیاز ساکنانش نیست، اذعان کرد: این در حالی است که هر محدوده و شهرکی که احداث مي‌شود باید به تناسب تمام امکانات برای آن فراهم شود.
تندگویان با بیان این که عملکرد مدیریت شهری در منطقه ۲۲ بیانگر این است که طبق مصوبه‌هاي سال ۷۸ در این منطقه اقدام شده است، گفت: این در حالی است که پس از این مصوبه، طرح جامع و تفصیلی برای این منطقه در نظر گرفته شده است که قاعدتا باید آن مصوبه‌ها را منسوخ کند.
وی با تاکید بر این که با افزایش پهنه سبز مشکل افزایش تراکم در یک منطقه حل نمي‌شود، خاطرنشان کرد: به همین سادگی نیست شهردار یک منطقه به یکباره بگوید ۱۲ طبقه را به ۲۰ طبقه تبدیل مي‌کنیم زیرا افزایش جمعیت، افزایش سرانه خدمات را در‌پی دارد.
نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با بیان این که در این منطقه دریاچه‌اي با چشم‌انداز مناسب ایجاد شد تا همه مردم از آن بهره ببرند، اظهار کرد: اما ساختمان‌سازی‌ها زیبایی این دریاچه را از بین برده و دیگر به عنوان تفرجگاه شهروندان تهرانی کارآیی ندارد. این در حالی است که هیچ شخصی اجازه افزایش تراکم و جمعیت را در منطقه ۲۲ نداده است در نتیجه این افزایش به صورت غیرقانونی صورت گرفته است.
تندگویان با تاکید بر این که نمي‌توان با حضور مردم در این منطقه مقابله کرد، در گفت‌وگو با ميزان خاطرنشان کرد: سازه‌هاي آماده به عبارتی واحدهای مسکونی نوساز در این محدوده برای سکونت همچنان وجود دارد و مردم هم به طور قطع به این منطقه برای سکونت مراجعه مي‌کنند. این در حالی است که این منطقه جمعیت موجود را پاسخگو نیست.
وی با بیان این که چند پروژه بزرگ تفریحی و تفرجگاهی همانند تات مال، هزارو یک شب در حال آماده‌سازی در منطقه ۲۲ هستند، تصریح کرد: در آینده تردد بیشتر را در این منطقه شاهد هستیم، تمام این مشکلات ممکن است به چشم نیاید اما در آینده بار ترافیکی بزرگی به مردم منطقه تحمیل مي‌شود.
تندگویان با تاکید بر این که جمعیت منطقه ۲۲ باید در حدی باقی مي‌ماند که از پروژه‌هاي تجاری تمام شهروندان تهرانی بهره ببرند، اظهار کرد: اما اکنون امکان این نوع بهره‌برداری وجود ندارد.
وی در پایان تاکید کرد: برای مقابله با مشکلات موجود باید از روند رو به افزایش ساختمان‌سازی جلوگیری کرد از سوی دیگر باید جمعیت فعلی منطقه را تثبیت کرد.

https://siasatrooz.ir/vdch66nw.23nvxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی