?>?> رای دوباره به جبهه ضد امپریالیسم | سیاست روز
دوشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۷
کد مطلب : 115788
نامزد نزدیک به اوو مورالس رئیس‌جمهور بولیوی شد

رای دوباره به جبهه ضد امپریالیسم

رای دوباره به جبهه ضد امپریالیسم

در شکستی دیگر برای آمریکا و جبهه امپریالیسم و نظام سلطه که با کودتا به دنبال سرنگونی جریان ضد امپرپالیسم در بولیوی بودند، نامزد حزب سوسیالیست‌ها و از افراد نزدیک به «اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق بولیوی، با کسب بیش از ۵۲ درصد آراء در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شد.
مقام‌های بولیوی رسماً «لوئیس آرسه» نامزد حزب «جنبش به سوی سوسیالیسم» (MAS) و از افراد نزدیک به «اوو مورالس» رئیس‌جمهور سابق این کشور را بعنوان پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کردند.
شبکه «تله سور» در این خصوص گزارش کرد، طبق گفته مقام‌های بولیوی، آرسه موفق به کسب ۵۲.۲ درصد از آراء انتخاباتی شده است و «کارلوس مسا» رئیس‌جمهور اسبق این کشور و رهبر حزب جامعه مدنی ۳۱.۵ درصد از آراء انتخاباتی را به دست آورده است.
«لوئیس فرناندو کاماچو» نامزد حزب «ما به ائتلاف اعتقاد داریم» نیز تنها ۱۴.۱ درصد از انتخاباتی را به دست آورد.آرسه از مردم بولیوی برای حمایت از وی و مشارکت صلح آمیز در فرایند انتخابات قدردانی کرد.
وی در سخنرانی بعد از اعلام پیروزی‌اش گفت: «ما دموکراسی و امید را احیا کردیم. بولیوی بار دیگر به دموکراسی گره خورده است. ما تعهد خود برای همکاری با سازمانهای اجتماعی را تصدیق کردیم و می‌خواهیم یک دولت وحدت ملی بسازیم».بنا بر گزارش شبکه یورونیوز، پیش از این نظرسنجی‌های پای صندوق‌های رأی انتخابات ریاست‌جمهوری بولیوی نیز نشان داده بود که آرسه با کسب بیش از ۵۲ درصد از آراء پیروز شده است.
یکشنبه، انتخابات ریاست‌جمهوری بولیوی یک سال پس از انتخابات جنجالی سال گذشته صورت می‌گیرد که به کودتای راست‌گرایان و استعفا و تبعید «اوو مورالس» تنها رئیس‌جمهور بومی این کشور منجر شد.
مورالس پیش از آن گفته بود که فردای روزی که آرسه در انتخابات پیروز شود، به کشورش بازخواهد گشت.
انتخابات بولیوی تا کنون دوبار به‌خاطر شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاده بود. پس از کودتای سال گذشته، «جنینه آنز» سناتور محافظه‌کار بولیوی بر سر کار آمد اما در ماه ژانویه سال جاری میلادی (دی ماه ۹۸) استعفای خود را اعلام کرد.«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به مردم بولیوی تاکید کرد تا به روند انتخابات به ویژه نتایج نهایی احترام بگذارند.
دادگاه عالی انتخابات بولیوی اواخر روز شنبه اعلام کرد، تصمیم گرفته همزمان با شمارش آرا، آرای مقدماتی را اعلام نکند چون می‌خواهد از عدم قطعیتی که در جریان اعلام نتایج اولیه انتخابات سال گذشته ایجاد شد، بپرهیزد. تصمیم کمیته انتخابات مبنی بر عدم اعلام نتایج اولیه شمارش آرا، گمانه‌زنی‌هایی را درباره تقلب به دنبال داشته اما مورالس طرفدارانش را به صبر و پرهیز از خشونت دعوت می‌کند.«سالوادور رومِرو» رئیس دادگاه عالی انتخابات بولیوی در توضیح مقصود این نهاد نظارتی در عدم اعلام آرای مقدماتی گفت: این اقدام با هدف برگزاری انتخابات در آرامش اجرا می‌شود. وی همچنین خاطر نشان کرد: نمی‌خواهیم در فضای شدید چند قطبی سیاسی، حساسیت و بی اعتمادی، تردید به وجود بیاید.
حال باید دید بعد از گذشت یکسال پر فراز و نشیب، آیا جامعه بولیوی قادر خواهند بود که سرنوشت و سمت و سوی آینده کشور خود را به دور از هرگونه مداخله و اقدامات خشونت آمیز کودتاچیان و مخالفان تعیین کنند یا خیر. دولت موقت بولیوی که با کمک نظامیان و حمایت های آمریکا قدرت را در دست گرفت، تاکنون سعی داشته است در روند فعالیت طرفداران مورالس و حزب او اختلال ایجاد کند.مورالس، رییس جمهور ضدآمریکایی بولیوی بهمن هشتاد و چهار به قدرت رسید. در این چهارده سال آمریکا بی‌وقفه به بولیوی فشار اقتصادی آورد و با رسانه‌هایش بحرانهای اقتصادی را گردن مورالس و استقلال‌خواهیش گذاشت. در نهایت هم آبان نود و هشت سفارت آمریکا در لاپاز عملا کودتا کرد و با سازماندهی اعتراضات به نتیجه انتخابات، بولیوی را ناآرام و این کشور را به لبه جنگ داخلی کشاند. مورالس مجبور به ترک کشور شد. دیروز اما در انتخاباتی که غربیها آن را رفراندوم درباره مورالس خوانده بودند، متحد و وزیر سابق مورالس، لویی آرسه، با پنجاه و یک درصد آرا مقابل کاندیدای آمریکاییها پیروز شد. این پیروزی بزرگی برای همه عدالتخواهان و امپریالیسم‌ستیزان جهان به ویژه ایران است.سال این است که چرا مردم دوباره به مورالس آری گفتند و به رغم فشار اقتصادی تحمیل شده از واشنگتن و جنگ رسانه‌ای چهارده ساله آمریکا فریب نخوردند؟
جواب این است که اگرچه مورالس نفت و گاز بولیوی را ملی کرد و مقابل قلدری آمریکا ایستاد اما در کنارش از سال هشتاد و چهار تا نود و هشت تولید ناخالص ملی سالانه چهار و نیم درصد رشد کرد و جمعیت فقیر از سی و شش درصد به هفده درصد رسید و متوسط درآمد از هزار دلار برای هر نفر در سال به سه هزار و پانصد دلار رسید و پنجاه و چهار میلیون هکتار زمین بین کشاورزان فقیر بازتوزیع شد و هزاران مدرسه و درمانگاه و بیمارستان برای فقرا ساخته شده و محرومین جامعه اثرات سیاستهای مورالس را ملموس در زندگیشان دیدند.

https://siasatrooz.ir/vdch6mnz623nzqd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی